Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Нова_робоча_програма_з_іноземної мови.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.42 Mб
Скачать

Критерії оцінювання лінгвістичної компетенції студентів

Рівень навчальних

досягнень

Бали

Характеристика

Високий

5

Системне знання програмного матеріалу. Студент чітко дотримується нормативного правилу порядку слів у реченні; правильно утворює і адекватно вживає граматичні форми; використовує різноманітні граматичні структури; використання інверсії.

Достатній

4,5

4

Системне знання програмного матеріалу. Студент дотримується нормативних правил порядку слів у реченні, але допускає незначні помилки, проте за допомогою викладача швидко орієнтується і знаходить шляхи правильної побудови речення; правильно утворює і адекватно вживає граматичні форми; використовує різноманітні граматичні структури.

Системне знання програмного матеріалу. Студент дотримується нормативного правилу порядку слів у реченні, допускає помилки, але за допомогою викладача виправляє їх; правильно утворює і адекватно вживає граматичні форми, допускає певні помилки, що усуваються; використовує різноманітні граматичні структури.

Середній

3,5

3

Знання основного програмного матеріалу. Студент дотримується правил порядку слів у реченні допускаючи суттєві помилки, що виправляє за допомогою викладача; утворює і вживає граматичні форми, допускає помилки, що корегуються викладачем; використовує різноманітні граматичні структури.

Знання основного програмного матеріалу. Студент порушує правила порядку слів у реченні; неправильно утворює і вживає граматичні форми, не може виправити помилок, що припустився, використовує одноманітні граматичні структури

Низький

2

Значні прогалини в засвоєнні основного програмного матеріалу, коли студент не може побудувати правильно речення, неправильно утворює і вживає граматичні форми; допускає грубі помилки і не може їх виправити; використовує одноманітні граматичні структури

При застосуванні модульної системи організації навчального процесу в ХДУ відокремлюється поточний, проміжний, підсумковий контроль знань студентів. Поточний контроль здійснюється нами при проведенні практичних та індивідуальних занять. Більшість прийомів оцінювання спрямовано на детальну перевірку окремих параметрів мови або вмінь мовлення, яких щойно навчили. Тому доцільно проводити такі види роботи, як диктант, переклад, тестування, а також вивчення на пам'ять, переказ тощо.

Пропоную такі критерії оцінювання знань, навичок і умінь.

Диктант

Обсяг 25-30 слів

«5» - 0-1 помилка

«4,5» - 2-3 помилки

«4» - 4-5 помилок

«3,5» - 6-7 помилок

«З» - 8-9 помилок

«2» - 10-12 помилок

«1» - більше ніж 13 помилок

Переклад і тестування

100-95% - «5»

95-80% - «4,5»

80-70% - «4»

70-50% - «3,5»

50-30% - «З»

30-20% - «2»

20-10% - «1»

Творча робота (опис, діалог і т.і.)

Обсяг 25-30 фраз

«5» - 0-1 помилка

«4,5» - 2-3 помилки

«4» - 4-5 помилок

«3,5» - 6-7 помилок

«З» - 8-9 помилок

«2» - 10-12 помилок

«1» - більше ніж 13 помилок

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Херсонський державний університет

Загальноуніверситетська кафедра мовної освіти

РОБОЧА ПРОГРАМА

з іноземної мови

Кафедра мовної освіти

Напрям підготовки – нефілологічні спеціальності

Курс – I - IIІ ( І -V семестри)

Кількість годин – 140 год:

практичних занять – 10 год,

самостійна робота – 120 год.

Форма навчання – заочна

ХЕРСОН – 2012

Програма розроблена: викл. Воробйова А.В.

Програму підготовлено на основі:

Програма з англійської мови для професійного спілкування / [Г. Є. Бакаєва, О. А. Борисенко, І. І. Зуєнок, В.О. Іваніщева, Л. Й. Клименко, Т. І. Козимирська, С. І. Кострицька, Т. І. Скрипник, Н. Ю. Тодорова, А. О. Ходцева]. К.: Ленвіт, 2005. 119с. (Рекомендована Міністерством освіти і науки України (Лист Міністерства освіти і науки України № 14/18.2-481 від 02.03.2005р.)).

Програму затверджено на засіданні кафедри мовної освіти

протокол № __ від ___ вересня 200__ р.

Зав. кафедри мовної освіти доц. Н.В. Місяк