Скачиваний:
14
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
125.95 Кб
Скачать

Запитання:

1. Як треба кваліфікувати дії гр-на Ріхтера Ф.А? 2. Чи слід при викладеній ситуації проводити особистий огляд і яким чином його оформити?

Ситуаційне завдання № 2.4

На прикордонній залізничній станції “Хутор Михайлівський” під час митного контролю поїзда сполученням “Одеса - Москва” у виїзджаючого з України мешканця м.Миколаєва гр-на Хорошковського Т.В. виявлено незадекларовані і не заявлені при усному опитуванні 3 тис. доларів США, що знаходилися у його валізі серед особистих речей, а серед вмісту господарської сумки цього ж гр-на були знайдені пістолет “ТТ” з 8 патронами та пакет з наркотичною речовиною, які також не були ним письмово задекларовані і усно митникам не зголошені.

Запитання:

1. Надайте кваліфікацію діям пасажира.

2. Чи є необхідність у складанні одного протоколу (або декількох протоколів) про порушення митних правил, якщо є підстави вважати, що у діях пасажира вбачаються ознаки такого злочину як контрабанда?

Ситуаційне завдання № 2.5

Перед посадкою у літак рейсу “Київ - Салоніки” гр-н України Кухарчук О.І. під час митного контролю в аеропорту “Бориспіль” задекларував письмово 5 тис. доларів США. При опитуванні по пунктах декларації зробив заяву про відсутність у нього будь-яких цінностей, крім зазначеної суми.

У подальшому на КПП Служби авіаційної безпеки завдяки застосуванню спеціальних технічних засобів у гр-на Кухарчука були виявлені під одежею два закріплених на тілі шкіряні мішечки з подрібленими частками юверлірних виробів із жовтого металу загальною вагою 150 грамів (вартість 4500 грн.).

Працівники САБу обмеж илися доставленням гр-на Кухарчука О.І. та виявлених у нього предметів на місце проходження ним митного контролю.

Митниками складено протокол про порушення гр-ном Кухарчуком О.І. митних правил. Подріблені частини жовтого металу, як безпосередні предмети порушення, вилучено.

Запитання:

1. Якою є Ваша оцінка дій митників й працівників САБу, у тому числі щодо документального оформлення цих дій.

2. За якою статтею (статтями) слід кваліфікувати скоєне гр-ном Кухарчуком О.І.?

Ситуаційне завдання № 2.6

Студент одного з вузів м. Одеси гр-н В’єтнаму перед вильотом до Москви заповнив вивізну митну декларацію, де вказав, що має 10000 російських рублів, золоту обручку та ланцюжок з того ж металу.

Митному інспекторові при опитуванні зголосив усно, що інших цінностей та грошей не має.

Під час проходження митного контролю в’єтнамець пред’явив декларацію разом із зазначеними у цьому документі предметами і, тримаючи у руках куртку, поставив свій багаж - господарську сумку та валізу - на оглядовий стіл.

При завершенні огляду вмісту сумки, в’єтнамець перемістив її на підлогу і, користиучись тим, що увага митного інспектора відволіклася на розмову з одним із колег, поклав до сумки свою куртку.

Маневр в’єтнамця не залишився непоміченим: митний інспектор після огляду вмісту валізи ще раз провів усне опитування цього громадянина по пунктах декларації. В’єтнамець твердив, що грошей або інших цінностей, н е занесених до декларації, він не має.

Оформивши декларацію, митний інспектор запропонував в’єтнамцеві показати вміст кишень його куртки. У внутрішніх її кишенях знаходилося 15000 незадекларованих рублів.