Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MR_ind.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
225.79 Кб
Скачать
  1. Варіант

Теоретична частина:

Екологічне страхування: сутність, мета, сучасний стан застосування в Україні і світі

Практична частина:

1. Визначити річний економічний збиток від забруднення акустичного середовища у квартирах двох житлових будинків із загальною кількістю мешканців - 529 люд. Забруднювачем акустичного середовища є будівельний майданчик, який має еквівалентний рівень шуму у нічний час 25 дБА, в день - 55 дБА .

2. Визначити річний економічний збиток від забруднення р. Кальміус Донецьким підприємством, якщо за місяць обсяг стічних вод складає 380000 м3 з концентрацією нафтопродуктів влітку (червень, липень, серпень) 25 мг/л, твердих речовин 55 мг/л, в останні місяця року ці концентрації в стічних водах збільшуються на 80%.

3. Обсяг скидів органічних речовин до р. Дніпро в районі міста Дніпропетровськ складає 3,1 т на місяць, що складає 103% від нормативу. Визначити розмір річних платежів за забруднення водних ресурсів.

4. Визначити розмір річних платежів за розташування твердих побутових відходів на спеціально обладнаному полігоні, якщо місячний обсяг відходів ІІ класу небезпечності складає 2,0 т, що складає 104% нормативу. Полігон розташовано на відстані 2,5 км від міста.

  1. Варіант

Теоретична частина:

Основи системи платного природокористування

Практична частина:

1. Визначити річний економічний збиток від забруднення р. Кальміус Донецьким підприємством, якщо добовий обсяг стічних вод складає 1010 м3з концентрацією нафтопродуктів 35 мг/л, цинку 0,05 мг/л, хлоридів 3 мг/л. Ступінь очистки стічних вод постійна на протязі року.

2. Визначити річний економічний збиток від забруднення атмосфери звалищем твердих побутових відходів (ТПВ) в приміській зоні, якщо відомо, що при згоранні ТПВ виділяється: деревинного пилу - 0,7 т на рік, двоокисів кремнію - 0,9 т на рік, фенолів - 0,5 т на рік. Температура викидів - 100 °С, швидкість осідання часток - 27 см/с. (Довідкові дані: значення модуля швидкості повітря - 3 м/с, грошова оцінка одиниці забруднення 3,3 грн./ум.т, середньорічна температура повітря на території 21°С).

3. Визначити місячний розмір платежів за забруднення житлової зони районного центру с розміром населення 375000 люд., якщо обсяг викидів речовин з орієнтовно безпечним рівнем впливу з’єднань 0,0075 складає 7,0 т на місяць.

4. Визначити розмір місячних платежів за розташування твердих побутових відходів на смітнику, якщо щомісячний обсяг відходів ІV класу небезпечності складає 6,5 т, що складає 67,5% нормативу. Смітник розташовано на відстані 3 км від міста.

  1. Варіант

Теоретична частина:

Формування і розвиток системи екологічного аудиту

Практична частина:

1. Визначити річний економічний збиток від забруднення р. Кальміус Донецьким підприємством, якщо за місяць обсяг стічних вод складає 380000 м3з концентрацією нафтопродуктів влітку (червень, липень, серпень) 25 мг/л, твердих речовин 35 мг/л, в останні місяця року ці концентрації в стічних водах збільшуються на 60%.

2. Визначити річний економічний збиток від забруднення акустичного середовища приватного жилого дому з п’ятьма мешканцями, якщо відомо, що еквівалентний рівень шуму від автодороги, яка розташована у 10 м від будинку, складає у нічний час 27 дБА, в день - 59 дБА.

3. Обсяг викидів формальдегіду дорівнює 13,0 т на рік, що складає 70% від нормативу, та стиролу 1,50 т на рік. Визначити розмір річних платежів з викиди забруднюючих речовин, якщо чисельність населення в місті районного значення складає 950000 люд.

4. Визначити розмір річних платежів за розташування твердих побутових відходів на спеціально обладнаному полігоні, якщо річний обсяг надзвичайно небезпечних відходів складає 8,0 т, що перебільшує встановлений норматив на 19%. Полігон розташовано на відстані 3 км від міста.

  1. СТРУКТУРА ТА ЗМІСТ РОБОТИ

    Після вибору теми студент повинен розробити й викласти в письмовій формі її план та узгодити його з науковим керівником. План теми слід розробляти після ознайомлення з літературними джерелами, які висвітлюють ті чи інші питання і проблеми теми дослідження. Це дасть змогу студенту детальніше уявити собі структуру роботи, послідовно викласти її зміст, повніше висвітлити коло питань, які мають бути вирішені.

Добре продуманий план є запорукою успішного виконання роботи. Структура і зміст плану роботи, співвідношення її розділів визначаються обраною темою.

Робота має таку структуру: титульний лист, зміст, перелік умовних позначень (за необхідністю), вступ, основна частина, висновки та рекомендації, список використаних джерел, додатки (за необхідністю).

Титульний лист є першою сторінкою, яка містить загальні відомості про місце виконання роботи, її автора, тему. На цьому листі вказуються: назва міністерства, вищого учбового закладу, факультету та кафедри, прізвище й ініціали студента, шифр його залікової книжки, індекс учбової групи, прізвище й ініціали керівника, його вчений ступінь і вчене звання. На титульному листі також містяться слова "Індивідуальна робота", назва теми роботи, слова "Донецьк-2010" та відводиться місце для підпису керівника або консультанта роботи.

Зміст роботи визначається її структурою і містить назви та номера усіх розділів (підрозділів і пунктів, якщо вони мають заголовок), список використаних джерел, додатків і таке інше з указівкою сторінки їхнього розташування.

Перелік умовних позначень (символів, одиниць, скорочень й термінів) наводиться за необхідністю, якщо в роботі вжито специфічну термінологію, а також маловідомі скорочення, нові символи, позначення тощо, може бути поданий окремим списком, який розміщують перед вступом. Як правило, перелік друкують двома колонками, в яких зліва за абеткою наводять, умовні позначення, справа – їхню детальну розшифровку. Незалежно від цього, за першою появою цих елементів у тексті також наводиться їхня розшифровка. Якщо в роботі спеціальні терміни, скорочення, символи й позначення повторюються менше трьох разів, перелік не складають, а їхню розшифровку наводять у тексті при першому згадуванні.

Вступ містить обґрунтування актуальності теми, мету роботи, визначення об’єкта дослідження (підприємства, організації), визначення кола завдань роботи.

Основна частина роботи складається з розділів, підрозділів, а також пунктів і підпунктів (за необхідністю), які розкривають її суть. Усі вказані елементи повинні мати власну назву (заголовок).

Заключна частина - це висновки – виклад основних результатів дослідження.

Список використаних джерел становить собою поданий у відповідному вигляді та послідовності перелік літератури, яка була використана при написанні роботи.

Додатки (наводяться у разі потреби) вміщують матеріал, який є необхідним для досягнення повноти сприйняття роботи, або матеріал, що не є її результатом. До них можна включити: довідкові таблиці й ілюстрації, матеріали, які мають великий обсяг, оригінали або копії звітних документів, методики виводу формул і рівнянь. Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]