Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MR_ind.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
225.79 Кб
Скачать
  1. Загальні положення

Виконання індивідуальної роботи з дисципліни “Економіка природокористування” є складовою частиною навчального процесу, яка спрямована на закріплення та поглиблення знань, отриманих студентами в процесі вивчення дисципліни, на формування вміння самостійно працювати зі спеціальною літературою і проводити аналіз опрацьованого матеріалу.

При виконанні роботи студент повинен вивчити літературні джерела і публікації, в яких розглядаються питання теми завдання роботи.

При виконанні роботи студент повинен показати вміння використовувати різні підходи і методи до розв’язання поставлених проблем, самостійно обґрунтовувати висновки на основі вивченої літератури. Варіант роботи обирається згідно з останніми двома цифрами студентського квітка. Вільний вибір варіанту не дозволяється.

У тексті роботи не дозволяється робити правки, закреслення, вставки, а також скорочувати слова і використовувати абревіатуру (крім загально прийнятих).

Індивідуальна робота повинна бути літературно та технічно грамотно виконана і відповідати вимогам оформлення документації і звітів у сфері науки і техніки, які наведені у Стандарті ДСТУ 3 098-95. Якщо робота виконана з порушенням вимог цього Стандарту, вона не допускається до захисту. Згідно зі Стандартом робота повинна мати: титульний лист, план роботи, вступ, основний текст роботи, висновки, список використаних джерел, додатки, нумерацію сторінок.

Таблиці і рисунки необхідно виконувати відповідно до стандарту: мати нумерацію, назву, період часу, одиниці вимірювання, на графіках позначається масштаб. Текст роботи пишеться чітко від руки пастою чорного або синього кольору, або друкується на машинці чи комп’ютері. Сторінки нумеруються в правому верхньому кутку кожної сторінки. Після тексту роботи перед списком літератури студент ставить свій власний підпис і дату виконання роботи.

  1. Загальні вимоги до роботи

Виконуючи роботу, студент має навчитися користуватися спеціальною літературою, самостійно її аналізувати та робити узагальнення. Результати дослідження мають бути викладені у вигляді висновків та пропозицій. Обсяг роботи – 20-25 рукописних аркушів стандартизованої форми (включаючи таблиці, схеми, діаграми, графіки тощо). Загальні вимоги до оформлення індивідуальної роботи наведені у Додатку А. У готовому тексті не дозволяється робити правки, закреслення, вставки, а також скорочувати слова та використовувати абревіатури (крім загально прийнятих).

  1. ВИБІР НОМЕРУ ВАРІАНТУ ТА ТЕМИ РОБОТИ

    Першим етапом виконання індивідуальної роботи є вибір номеру варіанту. На підготовчому етапі виконання індивідуальної роботи вибирається варіант, який погоджується з викладачем дисципліни. Вільний вибір варіанту не дозволяється. Теми робіт визначаються кафедрою економіки підприємства університету. Ця тематика щороку переглядається і доповнюється.

  1. Варіант

Теоретична частина:

Основні особливості еколого-економічної політики в Україні

Практична частина:

1. Визначити річний економічний збиток від викидів труби районної котельної міста, якщо відомо, що висота джерела викидів - 30 м, середній річний викид небезпечних речовин складає 85 т, з них: вуглецю окис - 40 тис. т., сірководний ангідрид - 25 т, сірководень - 15 т, сажа - 5 т. Температура викиду - 90°С, швидкість осідання часток - 10 см/с. (Довідкові дані: значення модуля швидкості повітря - 2 м/с, середньорічна температура повітря на території 20°С, щільність населення 30 люд/га).

2. Визначити річний економічний збиток від забруднення р. Дніпр промисловим підприємством, якщо річний обсяг стічних вод складає 1508300 м3с концентрацією нафтопродуктів 35 мг/л, твердих речовин 68 мг/л. В теплий період року (з квітня по вересень) обсяг стічних вод зменшується до 1/4 річного, а концентрація нафтопродуктів знижується до 25 мг/л..

3. Обсяг викидів аміаку за поточний рік склав 0,5 т. Визначити розмір річних платежів, якщо чисельність населення в курортній зоні складає 800000 люд.

4. Звалище твердих побутових відходів зі спеціальним захисним устаткуванням розташовано на відстані 2,5 км від міста. Визначити розмір річних платежів за розташування твердих побутових відходів, якщо щомісячний обсяг мало небезпечних відходів в межах ліміту складає 90 т.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]