Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lepesey_kurs.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
1.24 Mб
Скачать

1.3. Вимоги до процесу обслуговування туристів під час подорожі

При організації зарубіжного туризму між суб'єктами туристичної діяльності та іноземними партнерами потрібно укласти відповідні договори (контракти) у письмовій формі.

Договори з іноземними партнерами (та додатки до них), укладені іноземною мовою, повинні бути перекладені на українську мову.

При реалізації туру туроператором, через турагента потрібно укласти відповідну угоду в письмовій формі. Відповідно до укладеної угоди туроператор розробляє програми та калькуляції на кожен тур, які додаються до угоди. При реалізації послуг з розміщення на території України, суб'єкти туристичної діяльності укладають договори із суб'єктами колективних засобів розміщення, які повинні надавати копію сертифіката відповідності готельних послуг та послуг харчування, сервіс-характеристику засобу розміщення для використання її туроператором у рекламі туристичних послуг.

Суб'єкт туристичної діяльності повинен забезпечувати страхування (медичне та від нещасного випадку) туристів. Суб'єкт туристичної діяльності повинен вести облік виданих туристам страхових полісів.

Розділ іі. Проект туру

2.1. Інформаційне забезпечення програми туру

2.1.1. Умови в'їзду та можливі варіанти доставки туристів в країну

Умови в'їзду та можливі варіанти доставки туристів в країну проектованого туру наведені нижче.

Італія входить до Країн Шенгенської Угоди. Для в’їзду в країну необхідно сплатити консульський сбір та надати наступні документи:

  • одна анкета на короткострокову вiзу,

  • одна фотокартка 3х4,

  • паспорти мiжнародний та нацiональний, з копiями,

  • медична страховка,

  • оригiнал запрошення та копiя,

  • довiдка з мiсця роботи з зазначенням зарплати, довiдка з мiсця навчання, чи пенсiйне посвiдчення та копiя,

  • свiдоцтво про одруження, розлучення чи про смерть та копiя,

  • свiдоцтво про народження та копiя (для неповнолiтнiх),

  • батькiвський дозвiл для неповнолiтнiх, що подорожують без батькiв, або з одним iз батькiв,

  • бронювання квиткiв туди й назад,

  • грошi за вiзу за дiючим тарифом.

Вартість візи складає 35 євро, строки відкриття візи з моменту подачі документів в посольство – 6-8 днів.

При проходженні кордону та митниці особливих обмежень нема, заборонені до ввозу наркотики та зброя, в розумних рамках спиртне та табачні вироби. Готівкові кошти вище 10000 євро необхідно декларувати.

Можливі варіанти доставки туристів в країну, можна переглянути в Таблиці 1.3.(див.додА4)

Авіакомпанія «МАУ» пропонує авіапереліт Київ-Форлі, та Форлі-Київ. Доставка туристів до Італії можлива на автобусі, туристичної фірми або міжнародним автобусним маршруто

2.1.2.Оцінка території

Італія, класична країна туризму, надзвичайно популярна в усім світі, з роками анітрошки не утратила своєї притягальної сили. Туристів приволікають сюди численні пам'ятники історії і культури, сприятливий клімат, природа, прекрасні пляжі, море, престижні курорти, чудова кухня.

Море, що оточує Італію, відомо своєю мальовничою береговою лінією, тисячами затишних бухт, десятками малих островів і пляжами з золотим піском. За традицією, рейтинг італійських пляжів і морських курортів регулярно публікується у відкритій печатці. "Кращими з кращих" вважаються Вернацца, Ріомаджор, Монтероссо ель Марі (Лігурія), Отранто і Треміті (Апулія), Поллика і Камерота (Кампанія), Устика (Сицилія), Сіроло (Маркове), Вілласімус і Оросеї (Сардинія) і Кастільон делла Паскайа (Тоскана).

В Італії зосереджене близько 60% культурних цінностей Європи, практично кожне італійське місто являє собою дійсний музей історії під відкритим небом.

Розглянемо регіони Італії, які відвідають туристи під час екскурсійного туру до Італії з відпочинком у моря.

Сардинія - один із самих чистих островів Середземного моря, вона зберегла свій традиційний патріархальний уклад, оригінальну різноманітну культуру і традиції, не переповнені пляжі, море - смарагдове, багато красивих гротів і печер.

Гірські пейзажі Сардинії є самою привабливою визначною пам'яткою для туриста після узбережжя. Звичайно найбільшою популярністю користується головний гірський хребет острова - Барбаджія з вищою точкою острова - гірським масивом Дженнардженту (1835 м.). Крім цього масиви Галлури з м. Лімбара, Монте Ортобене в Нуоро, величезний природний заповідник Супрамонте зі столітніми кам'яними дубами, печерами, ущелинами і джерелами, що б'ють з пористого вапняку, безліч менших по висоті вершин, складених із гранітних порід, що піднімаються серед споконвічних дубових лісів. Цікаві гори Сульцис, покриті найбільшим вічнозеленим лісом

Середземномор'я, хребет Іглесієнте, лісистий масив Монті дель Сетте Фрателлі.

Острів Сицилія – один із самих знаменитих у світі, найбільший у Середземному морі. Острів багатий пам'ятниками різних епох. Туристичні можливості Сицилії вкрай різноманітні: відпочинок на морі; екскурсійні тури; туризм визначних подій; природно-натуралістичний туризм, підводне плавання; катання на гірських лижах на схилах вулкана Етни в зимовий період; морські прогулянки на острови архіпелагу Липарі; гастрономічні і винні тури; діловий туризм.

Острів Капрі - одне з найкрасивіших місць Італії, перлина Неаполітанської затоки. Капрі омивається Тірренськім морем і розташований всього в 5 км від узбережжя Сорренто і в 36 км від порту Неаполя. Сполучення між Капрі і Сорренто або Неаполем – поромне. Острів невеликий. Всього 11 квадратних кілометрів, з населенням 13 тисяч жителів. В туристичній сезон населення Капрі збільшується до напівмільйона.13

Неаполітанське узбережжя – унікальна курортна зона. Тут найбільша кількість всесвітньо відомих курортів, що користуються незмінною популярністю протягом декількох століть. Самими відомими курортами є Сорренто, Амальфі і Позітано. Вони зв'язані між собою дорогами в оточенні пальмових гаїв, затишних бухт, гір. Цілюще повітря наповнено ароматами лимонних і апельсинових дерев14. (Див. Додаток 2)

Сорренто – знаходиться на північній стороні Соррентійського півострова. Курорт унікальний завдяки своєму незвичайному місцеположенню, він розташований на 50-метровій терасі, звідки відкривається приголомшливий вигляд на Неаполітанську затоку. Відпочинок в Сорренто відрізняється особливою неспішністю і респектабельністю. Йому не властива суєта

багатолюдних курортів. Повну гамму відчуттів тут створюють пейзажі, море, рослинність, цілюще повітря, морські прогулянки і різноманітні екскурсії по археологічних і історичних місцях.

Амальфі – старовинна морська республіка, багата історичними і архітектурними пам'ятниками. Найбільший інтерес представляє Кафедральний собор, де зберігаються потужності Св. Андрія.

Позітано – дуже колоритний курорт, що поєднує в собі патріархальність рибальського села і елегантність ексклюзивного курорту. Будинки і готелі побудовані в типовому середземноморському стилі.

Равелло – найкрасивіше місто Амальфітанського побережжя, славиться архітектурою, садами і великою кількістю відпочиваючих тут знаменитостей.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]