Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MK_kursovoy-1.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
3.79 Mб
Скачать
    1. Заходи тарифного та нетарифного регулювання, які застосовуються до заданого товару

Рис. 1.4.1. Заходи нетарифного регулювання

До заходів нетарифного регулювання заданого виду товару можна віднести обмеження на товари, продукти переробки яких визначені Кабінетом Міністрів України як обов’язкові для повернення на територію України, вивозяться в митному режимі переробки за межами митної території із застосуванням заходів гарантування на суму їх вартості в порядку, визначеному КМУ (Стаття МК України).

Стосовно обраного товару (біжутерія) заходи нетарифного регулювання не застосовуються.

Щодо транзитних країн (Польща) немає ніяких заборон або обмежень при переміщенні заданого виду товару.

Висновки до розділу і

У першому розділі курсового проекту згідно Українського класифікатору товарів зовнішньоекономічної діяльності, що міститься в Законі України «Про Митний тариф України» було обрано код товару для перевезення 7117 90 00 00.

При експорті з України заданий вид товару підлягає обов’язковому радіологічному контролю.

У ході дослідження ставок мита щодо даного товару та заходів тарифного і нетарифного регулювання було визначено, що при експорті заданого товару з України у Німеччину мито не сплачується, і н застосовуються заходи нетарифного регулювання.

Розділ іі аналіз зед україни при експорті біжутерії

2.1. Коротка характеристика країни відправлення - України

Україна розташована у центрально-східній частині Європи. Площа України — 603,7 тис. км2. І за цим показником Україна – найбільша держава Європи. Її сусіди: Білорусь, Росія, Угорщина, Румунія, Молдова, Польща та Словаччина. На півдні країна омивається Чорним і Азовським морями. Через води Чорного моря межує з Туреччиною, Болгарією та Грузією.

Україна має надзвичайно сприятливі передумови для формування і розміщення транспортної мережі. Зокрема, галузева структура народного господарства та його територіальна організація, вигідне економіко-географічне положення визначили розвиток і розміщення залізничного, автомобільного, трубопровідного транспорту.

При цьому економіко-географічне положення істотно вплинуло на проходження транзитних магістралей, трубопроводів, формування транспортних вузлів змішаного типу. Рівнинний рельєф сприяє повсюдному розміщенню шляхів сполучення. Вихід до узбережжя Чорного і Азовського морів, наявність зручних бухт на їх узбережжі вплинули на будівництво морських портів і розвиток морсь­кого транспорту. Наявність судноплавних річок (Дніпро, Дунай, Дністер, Південний Буг та ін.) сприяла розвитку річкового транспорту. В цілому в Україні розвинуті всі види транспорту.

Перспективним напрямом співробітництва України і ЄС є залучення додаткових обсягів транзитних вантажопотоків через територію України та розгалуження мережі МТК за рахунок нових напрямів руху (Європа ‑ Кавказ-Азія з розгалуженням автомобільної магістралі Будапешт – Білгород -Дністровський ‑ Одеса з виходом на мостовий перехід через Керченську переправу на Південь Росії і на Кавказ), ТРАСЕКА (Великий шовковий шлях), Чорне море – Балтійське море з залученням додаткових вантажопотоків з Туреччини (у прямому напрямі) та Скандинавських країн (у зворотному напрямі), використання водних шляхів р. Дніпро та виходу через Волго-Донський напрям до Каспійського моря і участь у реалізації міжнародного транспортного коридору «Північ-Південь».

На території України діють такі обмеження швидкості руху автотранспортних засобів ( км/год):

  • у містах і населених пунктах – 60

  • на автомобільних дорогах поза населеними пунктами – 70

  • на автомагістралях – 90.

Обмеження у конструкції транспортних засобів такі:

Таблиця 2.1.1.

Допустимі габарити (м) :

ширина

2,65

висота

4

довжина:

 

автотранспортний засіб

12

тягач c напівпричепом , автопоїзд

22

для маршрутних транспортних засобів

25

допустиме навантаження на вісь (Т) :

на одинарну

10

на здвоєну з відстанню між осями менше 2,5 м

16

на здвоєну з відстанню між осями менше 2,5 м

22

допустима повна маса (Т) :

тягач з напівпричепом , автопоїзд

38

причіп

20

Обмежень руху траснпортних засобів у вихідні та святкові дні немає.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 29.01.99 р. № 104 всі без винятку небезпечні вантажі дозволяється перевозити по території України тільки з оформленням спеціального дозволу, який можна оформити через служби УДП "Укрінтеравтосервіс".

Для перевезення небезпечних хімічних речовин 6 і 8 класу небезпеки та підкласів класу 3, які внаслідок їх якостей (отруйність, корозійної, займистість) потенційно небезпечні для навколишнього природного середовища, необхідно отримати дозвіл в Міністерстві екологічних ресурсів України .

Для перевезення небезпечних хімічних речовин 7 класу небезпеки необхідно додатково отримати "дозвіл на перевезення територією України радіоактивних матеріалів " в Державній адміністрації ядерного регулювання України.

Економіка України на даний момент знаходиться в незадовільному стані. Номінальний ВВП України за підсумками 2013 складає близько 1,475 трлн.грн., Що на 101 млрд.грн або на 6,41% нижче планового показника номінального ВВП в сумі 1,576 млрд.грн.  Однак, Міжнародний валютний фонд прогнозує, що український ВВП зросте не більше, ніж на один відсоток.

Отже, економіка України у 2013 році розвивається в умовах повільної динаміки світових товарних ринків, низької схильності економічних агентів до інвестування та надлишку ліквідності у світовій фінансовій системі. Оскільки основним джерелом зростання вітчизняної економіки у прогнозному періоді залишатиметься внутрішній попит, за таких умов ключове завдання економічної політики полягає у створенні сприятливих умов для розвитку пропозиції вітчизняних виробників на внутрішньому ринку.

Таблиця 2.1.2.

Вартість пального в Україні

Валюта

А95

А98

Diesel

UAH

12.000

13.750

11.000

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]