Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursova_statistika.doc
Скачиваний:
88
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
1.18 Mб
Скачать

Розділ 1. Проведення статистичного спостереження

1.1 Розробка плану статистичного спостереження

Програмна частина

У програмній частині проводиться перелік пунктів, які відповідають на питання: для чого проводиться спостереження (мета спостереження); що спостерігається (об’єкт спостереження); складові частини об’єкта (одиниця сукупності); джерело інформації (одиниця спостереження).

Отже, мета даного статистичного спостереження є «Збір та обробка статистичної інформації для оцінки вантажних перевезень».

Статистичний формуляр – це документ, в якому перераховано питання на які необхідно буде дати відповіді в ході проведення статистичного спостереження.

Розробляємо макет статистичного формуляра даної курсової роботи, який наведений у таблиці 1.1. При розробці формуляра необхідно враховувати, що є ознаки, які реєструються кожного дня за весь період дослідження (час простою і кількість перевезеного вантажу), а є ознаки, які реєструються один раз (технічна швидкість).

Таблиця 1.1

Макет статистичного формуляра

п/п

Технічна швидкість

Час простою

Кількість перевезеного вантажу

01.03

02.03

03.03

04.03

05.03

06.03

01.03

02.03

03.03

04.03

05.03

06.03

1

У даному формулярі вказані ознаки за, якими проводиться дослідження, згідно виданого завдання.

Одиниця сукупності - складовий первинний елемент об’єкта спостереження, який служить основою реєстрації і володіє ознаками, що підлягають реєстрації. В даній курсовій роботі це водії.

Об’єктом дослідження є контроль виконання плану вантажних перевезень АТП .

Одиниця статистичного спостереження – це первинна виробнича одиниця, яка являється джерелом інформації. В даній курсовій роботі це документація та рахунки.

Ознаки, що фіксуються при спостереженні: час простою, кількість перевезеного вантажу, технічна швидкість.

Організаційна частина

Об’єктом дослідження, тобто місцем проведення статистичного спостереження є АТП, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Миру, 17.

Об'єктивний час це той час до якого відносяться зареєстровані дані, тобто 1- 6 березня 2014 року.

Суб’єктивний час, це той час, коли проводиться статистичне спостереження, тобто 7 березня 2014 року.

Відповідальна особа за організацію та проведення статистичного спостереження – Волошко Юлія Володимирівна.

Результати обробки документів та аналізу отриманої інформації повинні бути передані керівникові – Хобті Михайлу Олексійовичу.

1.2. Збір статистичної інформації

Відповідно з виданим завданням на курсову роботу із досліджуваної генеральної сукупності (N=213 кількість працівників), досліджується вибіркова сукупність (n=25) випадковим безповторним способом відбору. Числові значення студент приймає самостійно, але в тих межах, які наведені викладачем в завданні. Отримані дані заносимо до формуляру. Списковий формуляр статистичного спостереження представлений у таблиці 1.2.

Таблиця 1.2

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]