Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РГЗ РКС.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
101.19 Кб
Скачать

Розділ 6. Наявність одного або більше рекреаційних центрів і органів керування.

До туристських центрів Австралії зараховують ділову столицю ‒ місто Сідней, культурну столицю — місто Мельбурн і адміністративну столицю ‒ місто Канберру.

Основні рекреаційні центри:

Курорт Terranora Resort має звичайні басейни та басейни з підігріванням, спа з підігріванням у вигляді водоспадів; барбекю, сауну та майданчик для дитячих ігор, а також поле для гольфу з 18 лунками та тенісні корти.

Курорт Sunraysia Resort розташований в Мілдурі (“червона земля”). Відпочиваючим пропонується круїз по річці Мюррей на невеличкому пароході зі стерновим гвинтом чи судні-готелі з каютами, або на вітрильному човні.

Курорт Mansfield Country Resort займає територію в тридцять п'ять гектарів. Місцеві красоти включають історичні човни, винні погреби, фестивалі та родео, поїздку верхи на конях вглиб країни, пішохідні мандрівки та подорожі на чотирьох колесах. Взимку пропонуються спуск на лижах зі схилів та лижні мандрівки.

Курорт Cedar Lake Country Resort розташований на мальовничих зелених пагорбах. На курорті вам запропонують проїхатись верхи на коні, прогулятись екзотичною місцевістю, покататись на велосипеді, пограти в теніс чи розслабитись в сауні, покупатись в басейні під відкритим небом, що підігрівається [11].

Курорт Nepean Country Club розмістився на 35 акрах за кілька хвилин їзди від Розбуда та за 80 кілометрів від Мельбурна. До послуг відпочивальників першокласне розташування, їм пропонуються організація пікніків, подорожі на автомобілі, збирання ягід, відвідання галерей, купівля спорядження, відпочинок на пляжі та дегустація вин. Місцевість навколо курорту багата на боулінг-клуби та поля для гольфу, на яких проводяться

чемпіонати з цього виду спорту.

Курорт Murray Valley Resort розташований в місті Yarrawonga, за три години їзди від Мельбурна. Неподалік знаходиться улюблене туристами прісноводне озеро Mulwala (11000 акрів). Тут пропонуються катання на човнах, водні лижі та риболовля. Декілька клубів з ліцензіями пропонують такі розваги, як гольф, боулінг, гральні автомати та можливість пообідати в кафе. Yarrawonga славиться найбільшим гольф-клубом з полем для проведення чемпіонатів на 45 лунок.

Курорт Tamarind Sands розташований у 20 хв. їзди від південної околиці Coolangatta. Тут пропонуються незіпсовані пляжі, гарний серфінг та риболовля. У туристів є унікальна можливість відвідати тематичні парки (“Морський світ”, “Світ кіно”).

Гірськолижний комплекс Бау-Бау (Baw Baw) знаходиться на відстані 157 км від Мельбурна. Зона катання 1450 - 1560 м, найдовша траса 680 м, 8 км бігових трас [11].

Гірськолижний комплекс Буллер знаходиться на відстані 230 км від Мельбурна і в 47 км від Менсфілда на висоті 1390 м. Максимальна висота катання 1790 м, 25 підйомників ,58 трас.

Гірськолижний курорт Перішер Блью розміщений на відстані 500 км від Сіднея. Курорт знаходиться на висоті 1605 м, максимальна висота трас – 2054 м, кількість трас - 59, найдовша траса - 3 км, кількість підйомників - 34.

Фоллс Крік – один із найбільших і найсучасніших гірськолижних курортів Австралії. Він знаходиться у штаті Вікторія в 4,5 год. їзди від Мельбурна на висоті 1600 м. Максимальна висота катання 1842 м, 15 підйомників, більше 90 трас, найдовша протяжністю 3 км. Сезон триває з середини червня до середини веремня.

Хотхем – наближчий сусід і конкурент Фоллс Крік. У 20 км від курорту розташований аеропорт, що працює в зимовий час і приймає рейси з Сіднея і Мельбурна. Висота горі 1861 м. Базова станція знаходиться на висоті 1450 м. [11].

Найважливішим рекреаційним центром Нової Зеландії є курортний район Роторуа.

Роторуа – одне з головних визначних пам'яток країни. Тут розташовані знаменита Долина Гейзеров, культурний центр новозеландських аборигенів маорі, термальний парк і водночас стилізована "село маорі", Whakarewarewa Thermal Reserve, де у спеціальному затемненому приміщенні ківі птахи, що нелітають) – символ країни. ParadiseValleySprings – невеличкий парк, у якому типові для Нової Зеландії види птахів та риб. BuriedVillage of theWairoa – похована виверженням вулкана в 1886 року село маорі, музей маорі, водоспади.

Веллінгтон – центр пішого туризму.

Попри те що, місто невелике, у ньому розміщено безліч визначних пам'яток. Однією з найбільш популярних місць є архітектурний комплекс Парламенту, який складається з трьох різних будівель. У Веллінгтоні розташований королівський балет країни. Також тут Новозеландський оперний театр, Національна школа танців, Національномий музей Ті Папа.

Куінстаун – центр пригодницького туризму.

Куинстаун добре відомий, як місце, де процвітають екстремальні види спорту, дуже популярний серед любителів активного відпочинку. Неперевершені гірськолижні траси, рафтинг гірськими річками, занурення з аквалангом, політ на планері, банджи-джампинг, елосипедні прогулянки, гольф.

Океленд. Добре відомі праки Окленда: Вікторія, Західний, Майєрс, Альберт-парк і величезний Окленд-Домейн. Ще можна відвідати Kelly Tarlton's Antarctic Encounter & Underwater World – центр дослідження антарктичних тварин (з музеєм, присвяченим першим дослідникам Антарктиди), підводний тунель з доріжкою, що просувалася, басейном з морськими схилами. З Оклендской телевізійної вежі можна зробити стрибок із висоти 192 метрів [17].

Тайпо. Тут можна подивитися міську ратушу, англіканський собор, ботанічний сад, мальовничуТрансальпийскую дорогу, льодовикиФранс-Джозев і Фокс.

Крайсчерче. 1996 року завоював почесне звання "Місто-сад світу", кожен лютий тут проходить Фестиваль Квітів. Спеціально для іноземних туристів навколо центру міста з зупинками в основних визначних пам'яток ходить "старовинний трамвай" Tram. За 2 хвилин їзди від центру міста знаходиться мальовниче передмістя Крайсчерч-Акароа – одне з небагатьох курортних містечок Південного Острова, розташоване на березі океану з піщаним пляжем [17].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]