Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РГЗ РКС.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
101.19 Кб
Скачать

Розділ 5. Рівень рекреаційного освоєння території району.

Інфраструктура Австралії

Туристська інфраструктура Австралії розвинена дуже добре. Ця країна має всі необхідні природні умови для того, щоб щорічно залучати мільйони мандрівників. Жителям країни залишалося побудувати хорошу інфраструктуру, щоб максимально ефективно використовувати туристські ресурси.

В Австралії можна знайти найрізноманітніші готелі: від бюджетних варіантів до готелів, що входять до списку кращих готелів світу. Туристам з Європи дуже просто знайти собі відповідний готель, адже в Австралії готелі оцінюються за такою ж п'ятизіркового системі. Обслуговування і рівень комфорту тут завжди на вищому рівні.

Зазвичай найдорожчі готелі Австралії знаходяться в центрах великих міст, таких як Сідней або Мельбурн. Але у більш економічних готелів також є свої переваги, адже з них простіше добиратися до різноманітних цікавих місць поза міста, яких в Австралії неймовірно багато.

Інфраструктура Нової Зеландії 

Багато туристів вважають за краще жити в кемпінгах. Як правило, це або кімната на двох без зручностей, або двомісні номери або студії з індивідуальними душами і туалетами. Кемпінги розташовані в живописних місцях, в парках, на берегах річок і озер і нерідко в центральній частині міст. 

Готелі Нової Зеландії представлені широким спектром: від сімейних готелів, приватних пансіонатів до бутік-готелів, по якості сервісу і послуг, що надаються відповідають міжнародним вимогам і стандартам, які висуваються до "зірковості". 

  • Низький рівень: 15 - 30 [NZD] 

  • Середній рівень: 30 - 150 [NZD]

  • Високий рівень: більш ніж 150 [NZD] 

Загальний рівень цін у Новій Зеландії трохи нижче, ніж у Західній Європі. Існує мережа величезних супермаркетів Foodtown, Woolworths розташованих по всій країні (для туристів, які готують сніданок самостійно).

Нова Зеландія не дуже дорога країна. За 35 доларів на день тут можна зупинятися в гуртожитку або кемпінгу і харчуватися в їдальні самообслуговування. У тутешніх мотелях є власні кухні, де постояльці можуть собі готувати. 

У всій Новій Зеландії вода безкоштовна і ні одне кафе не має права відмовити вам у склянці води. У Новій Зеландії давати чайові, як правило, не прийнято. Проте у великих містах, які схильні до впливу іноземних звичаїв, в дорогих ресторанах можна залишити "на чай" 5-10% від рахунку (але не в кафе). 

Звичайно, крім цього існують ресторани, що пропонують середземноморську (італійська, французька, португальська), східну (китайська, японська, тайська) і місцеву кухню. У меню традиційного новозеландського ресторану зустрічаються страви з м'яса, величезний вибір морепродуктів, свіжі тропічні фрукти та місцеві вина. Справжні англійські паби, причому деякі сорти пива виробляються прямо в підсобному приміщенні паба, в якому і продаються. 

Нічне життя розвинена в основних курортних зонах та великих містах: Веллінгтон, Auckland, Christchurch. А один зі столичних нічних клубів внесений до списку 25 найкращих і популярних нічних клубів у світі. Оскільки вхід в усі нічні клуби безкоштовний, то багато людей встигають за ніч відвідати по 3-5 клубів, розташовані по близькості один до одного. 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]