Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
приказ 620.doc
Скачиваний:
190
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
1.18 Mб
Скачать

Примірне положення про денний стаціонар акушерсько-гінекологічного профілю

1. Денний стаціонар акушерсько-гінекологічного профілю (далі – денний стаціонар) організовується на базі жіночої консультації, амбулаторно-поліклінічного закладу акушерсько-гінекологічного профілю.

2. Керівництво денним стаціонаром здійснює завідувач жіночої консультації. В своїй роботі підпорядковується головному лікарю та безпосередньо заступнику головного лікаря з лікувальної роботи.

3. Потужність ліжкового фонду денного стаціонару та графік його роботи визначаються керівником лікувально-профілактичного закладу і затверджуються головним лікарем лікувально-профілактичного закладу.

4. Чисельність штатних посад медичного персоналу денного стаціонару визначається відповідно до наказу МОЗ України від 23.02.2000 р. №33 “Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я”.

3. Госпіталізація гінекологічних хворих та вагітних в денний стаціонар здійснюється за направленням дільничних лікарів-акушерів-гінекологів.

4. Перебування вагітних і гінекологічних хворих в денному стаціонарі здійснюється у денний період часу відповідно до встановленого графіку.

5. Основними завданнями денного стаціонару є:

5.1. Забезпечення акушерсько-гінекологічною допомогою пацієнток, стан яких вимагає залучення стаціонарних методів лікування, щоденного нагляду, не потребує цілодобового лікарського спостереження.

5.2. Надання акушерсько-гінекологічної допомоги в денному стаціонарі здійснюється згідно з переліком захворювань у додатку №14 наказу МОЗ України від 28.12.2002 р. №503 “Про удосконалення амбулаторної акушерсько-гінекологічної допомоги в Україні” та “Нормативами надання стаціонарної акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги”.

5.3. Впровадження в практику роботи сучасних методів діагностики та лікування вагітних і жінок, хворих на гінекологічну патологію.

6. Зниження захворюваності з тимчасовою втратою працездатності.

5.4. Забезпечення надання невідкладної гінекологічної допомоги.

5.5. Забезпечення кваліфікованою анестезіологічною допомогою пацієнтів.

5.6. Проведення експертизи тимчасової непрацездатності., аналізу та розробки заходів щодо її зниження.

5.7. Організація реабілітаційних заходів жінкам з патологією репродуктивної системи.

    1. Організація лікувально-діагностичної допомоги подружжю, молоді, що збирається до шлюбу.

    1. Забезпечення підвищення кваліфікації працівників денного стаціонару.

5.10. Здійснення заходів щодо профілактики внутрішньолікарняних інфекцій у відділенні.

5.11. Аналіз показників діяльності відділення, розробка заходів щодо поліпшення надання гінекологічної допомоги населенню.

5.12. Організація зберігання, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів відповідно до вимог чинних нормативних документів.

5.13. Забезпечення складання статистичних звітів за встановленими зразками, на основі яких проводити систематичний аналіз своєї діяльності.

5.14. Дотримання персоналом, пацієнтами та відвідувачами правил внутрішнього розпорядку, затверджених головним лікарем ЛПЗ.

5.15. Організація і проведення санітарно-просвітницької роботи серед населення з питань збереження та зміцнення репродуктивного здоров’я; профілактики ускладнень вагітності та пологів; профілактики ЗПСШ, ВІЛ, СНІДу; планування сім”ї; первинної профілактики вроджених вад розвитку; профілактики онкозахворювань та інше.

    1. Забезпечення прав пацієнта згідно чинного законодавства.

6. В своїй роботі персонал денного стаціонару використовує лікувально-діагностичну базу закладу, до складу якої входить жіноча консультація

7. Звіт про роботу денного стаціонару подається у встановлені терміни і у встановленому порядку.

  1. До складу денного стаціонару входять:

9.1. палати для денного перебування хворих;

9.2. операційно-перев’язувальний блок;

9.3. маніпуляційна;

9.4. кімната медичного персоналу;

9.5. допоміжні приміщення.

Начальник управління організації

медичної допомоги дітям і матерям Р.О.Моісеєнко

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства охорони

здоров'я України

____________ №______