Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
приказ 620.doc
Скачиваний:
190
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
1.18 Mб
Скачать

Перелік звітної документації, що використовується в закладах охорони здоров’я акушерсько-гінекологічного профілю

з/п

Найменування форми

форми

1.

Звіт про аборти

Ф.13

2.

Звіт про медичні кадри

Ф.17

3.

Звіт лікувально-профілактичного закладу

Ф.20

4.

Звіт про медичну допомогу вагітним, роділлям та породіллям

Ф.21

5.

Звіт про новонароджених та дітей, які померли в віці до 1 року

Ф.54-здоров.

6.

Звіт про захворювання, зареєстровані у хворих, які проживають в районі обслуговування ЛПЗ (складається амбулаторним ЛПЗ, затверджується головним лікарем )

Ф. 12

Додаток 4

до Методичних рекомендацій щодо організації надання стаціонарної акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги

Рекомендовані дії медичного персоналу у випадку народження дитини з вродженими вадами, материнської або дитячої смерті.

1. Тактика медичного персоналу у випадку мертвонародження, смерті дитини.

1.1. Медичний персонал має усвідомлювати, що втрата дитини під час вагітності, пологів чи після народження є тяжким емоційним навантаженням для жінки та її родини. Від медичного персоналу вимагається у такому випадку коректної, психологічно підтримуючої поведінки (при можливості - участі психолога).

1.2. У випадку антенатальної загибелі плода, що сталась під час перебування вагітної (породіллі) в акушерському стаціонарі, повідомляють про це жінку одразу після встановлення остаточного діагнозу. Ця інформація надається лікуючим лікарем (лікарем, що веде пологи) або завідуючим відділенням з урахуванням психоемоційного стану жінки, з поясненням відомих на даний момент причин та подальшого медичного втручання.

1.3. Після закінчення пологів, ускладнених мертвонародженням, забезпечується право матері на візуальну інформацію щодо народження мертвої дитини. У разі свідомого небажання жінки бачити мертву дитину або ситуації, загрожуючої стану здоров’я, інформація щодо причин несприятливого результату пологів з показом мертвої дитини надається близьким родичам породіллі.

1.4. З батьками/жінкою обговорюють питання щодо поховання тіла дитини і поінформувати їх про порядок здійснення його лікувально-профілактичним закладом, передбачений нормативними документами. Отримання згоди на поховання тіла дитини лікувально-профілактичним закладом фіксується відповідним записом в історії пологів з особистим підписом породіллі у відповідності до наказу МОЗ України від 03.07.95 №124 “Про вдосконалення ведення медичної документації яка засвідчує випадки народження і смерті”.

1.5. Батьків/жінку інформують про необхідність та визначений порядок проведення патолого-анатомічного дослідження тіла дитини відповідно до нормативно-правових актів для отримання поінформованої згоди на це.

1.6. Під час перебування жінки в акушерському стаціонарі керівником закладу (завідуючим відділення) у спокійній обстановці, в окремому приміщенні проводиться спільна бесіда з нею та її (за бажанням) чоловіком. Метою такого спілкування є роз’яснення причин смерті дитини, надання необхідних пояснень щодо дій медичних працівників, стану здоров’я породіллі, рекомендацій щодо подальшої реабілітації репродуктивної функції.

1.7. Реєстрація випадку мертвонародження (смерті дитини) та надання необхідних документів батькам здійснюється відповідно до чинного законодавства.