Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
приказ 620.doc
Скачиваний:
190
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
1.18 Mб
Скачать

Примірне положення про відділення патології вагітності

1. Відділення невиношування вагітності є структурним підрозділом пологового будинку, перинатального центру.

2. Керівництво відділенням здійснюється завідуючим відділенням, який призначається на посаду та звільнюється наказом головного лікаря ЛПЗ. В своїй роботі підпорядковується головному лікарю та безпосередньо заступнику головного лікаря з лікувальної роботи.

3. Штатний розклад відділення складається відповідно до наказу МОЗ України від 23.02.2000 № 33 "Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров'я" і затверджуються наказом головного лікаря.

4. Планування діяльності, фінансування, оснащення відділення медичною апаратурою, інструментарієм, господарським інвентарем та обладнанням проводиться відповідно до діючих нормативів в установленому порядку. Особливості діяльності(фетальні монітори, апарати для штучної вентиляції легень, елетровідсмоктувачі, спеціальні кувези).

5. Персонал відділення керується діючим чинним законодавством, цим положенням, наказами, інструкціями, іншими нормативними актами органів охорони здоров’я, посадовими інструкціями.

6. Розрахункова площа приміщень відділення повинна відповідати нормативним вимогам, що пред’являються до лікувальних закладів (“Державні будівельні норми України. Будинки і споруди. Заклади охорони здоров’я. ДБН В.2.2-10-2001”).

7. Штатний розклад відділення складається відповідно до наказу МОЗ України від 23.02.2000 р. №33 “ Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я”.

8. Основними завданнями відділення є:

8.1. Надання кваліфікованої стаціонарної лікувально-діагностичної допомоги вагітним згідно з “Нормативами надання стаціонарної акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги”.

8.3. Забезпечення невідкладною акушерською та неонатологічною допомогою.

8.4. Впровадження в практику сучасних засобів профілактики, діагностики та лікування ускладнень вагітності.

8.5. Своєчасне скерування пацієнтів на вищий рівень надання медичної допомоги згідно з визначеними рівнями надання стаціонарної акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги населенню.

8.6. Здійснення заходів щодо профілактики виникнення внутрішньолікарняних інфекцій.

8.7. Організація та забезпечення спеціалізованої консультативної допомоги пацієнтам відділення.

8.8. Підготовка вагітних до пологів, грудного вигодовування новонароджених.

8.9. Проведення заходів щодо профілактики вертикальної трансмісії від матері до дитини.

8.10. Удосконалення організаційних форм надання медичної допомоги вагітним.

8.11. Вивчення та впровадження сучасних методик діагностики та лікування ускладнень вагітності, досвіду роботи кращих лікувально-профілактичних закладів щодо сучасних технологій надання медичної допомоги.

8.12. Аналіз показників діяльності відділення, якості надання акушерської допомоги населенню, розробка заходів щодо їх поліпшення.

8.13. Ведення відповідних форм звітно-облікової та статистичної документації, надання у встановлені терміни звітної та статистичної інформації щодо діяльності відділення.

8.14. Забезпечення підвищення кваліфікації медичного персоналу відділення.

8.15. Забезпечення взаємозв’язку та наступності зі станцією швидкої медичної допомоги, жіночими консультаціями, амбулатоно-полклінічними закладами, дитячими поліклініками, спеціалізованими ЛПЗ (дермато-венерологічні і протитуберкульозні диспансери та лікарні, та ін.).

8.16. Організація зберігання, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів відповідно до вимог чинних нормативних документів.

8.17. Надання інформації про всі випадки внутрішньолікарняних інфекцій, надзвичайні події територіальним органам охорони здоров’я протягом перших 12 годин.

8.18. Забезпечення складання статистичних звітів за встановленими зразками, на основі яких проводити систематичний аналіз своєї діяльності.

8.19. Організація і проведення санітарно-просвітницької роботи серед населення з питань збереження та зміцнення репродуктивного здоров’я; профілактики ускладнень вагітності та пологів; профілактики ЗПСШ, ВІЛ, СНІДу; планування сім"ї; первинної профілактики вроджених вад розвитку; профілактики онкозахворювань та інше.

8.20. Дотримання персоналом, пацієнтами та відвідувачами правил внутрішнього розпорядку, затверджених головним лікарем ЛПЗ.

8.21. Забезпечення прав пацієнта згідно з чинним законодавством.

Начальник управління організації

медичної допомоги дітям і матерям Р.О.Моісеєнко

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства охорони

здоров'я України

____________ №______