Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Долинський район.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
4.2 Mб
Скачать

Церква Різдва Пресвятої Богородиці

Приміщення церкви це – трьохнефна, п’ятикупольна велична споруда, хрестоподібна в плані. Бокові рамена сильно вкорочені і виділяються мало. Загальна довжина церкви 32 м, ширина 22 м, висота будівлі до хреста 32 м.

Церква має четверо вхідних дверей з арочними завершеннями. Головний вхід розміщений в західному фасаді і акцентований фронтоном, що опирається на дві круглі колони. Вхідні двері дерев’яні, обшиті гарними кованими завісами, бокові окуті бляхою. Вікон є п’ятнадцять. Вони прямокутні з напівциркульними завершеннями. На бокових фасадах вікна спарені, обрамлені профільованими укосами. Рами вікон металеві. В деяких місцях, викликаних конструктивними умовами, влаштовані круглі вікна, з металевими рамами, у вигляді шестикутної зірки або чотирипелюсткової квітки. Дах головної і бокових нав – наметовий. Бані опираються на восьмигранні барабани. В барабанах є по чотири круглих вікна (люкарни) з гарним фігурним обрамленням укосів. Бані шоломовидні, у верхній частині закінчуються ліхтарями. Ліхтарі перекриті грушовидними маківками, які завершують чотирираменні хрести.

Фасади розділені вертикальними пілястрами, що завершуються півкруглими зубчиками (тригліфами).

Внутрішній простір церкви видовжений з заходу на схід і розділений чотирма хрещатими в плані колонами, на три поздовжні частини – нефи. Колони вгорі з’єднані між собою підпружними арками, які разом з трикутними сферичними парусами служать основою для барабана. На колони і стіни опирається склепінчасте перекриття головної нави і бокових, що перпендикулярні до головного. Над притвором розміщені просторі хори, до яких ведуть гвинтові сходи.

Основні будівельні роботи були завершені в 1906 році і церкву в тому ж році освятив митрополит Андрей Шептицький.

Монастир сестер Пресвятої Родини

Загальний опис:

Жіночий монастир Різдва Пресвятої Богородиці сестер Пресвятої Родини розташований в південній частині села Гошів, поряд з Гошівським монастирем отців василіан. Монастир збудований в кінці XX століття поряд з Гошівською Ясною горою.  2-поверховий головний корпус монастиря, який має підвальний поверх, оформлений з вбудованою по осі головного входу каплицею і внутрішнім двором, навколо нього знаходяться галерея і келія.  Перший поверх з трапезною з окремим входом, бібліотекою, келією, допоміжними та технічними приміщеннями. Другий поверх келі - з каплицею, та іншими приміщеннями. Каплицю завершує високе шатрове 8-гранне покриття, яке гармонійно поєднується з куполом храму на Ясній горі і довколишнім ландшафтом.

Готелі та садиби Долинського району

Готель «ЯЛИНКА»

Розташування:

У селі Вишків, біля Торуньського перевалу, 43 км від районного центру м. Долина.  Під'їзд — асфальтована дорога.

Опис:

Триповерховий готель на 50 місць (на першому поверсі — ресторан та конференц-зал), двоповерховий SPA-корпус (сауна, басейн, більярдний зал, соляна печера). Неподалік є 2 дерев'яні котеджі (один з лазнею).  На облаштованій території є дитячий майданчик, 2 альтанки (на 20 та 30 осіб), мангал, неподалік гірськолижний витяг.

Опалення: автономне водяне.  Водопостачання: холодна та гаряча постійно.

Номери:

Стандарт — двоспальне або 2 односпальні ліжка, телевізор, телефон, шафа для одягу, санвузол (туалет, умивальник, душова кабіна, рушники — 2 на особу).  Деякі номери третього поверху оздоблені деревом.

  

Стандарт покращений — двоспальне ліжко, телевізор, міні-бар, телефон, шафа для одягу, санвузол (туалет, умивальник, душова кабіна, фен, рушники — 3 на особу).

Двокімнатний покращений — спальня (двоспальне ліжко, комод), вітальня (розкладний диван, шафа для одягу, телевізор, міні-бар), санвузол (туалет, умивальник, душова кабіна, фен, рушники — 2 на особу).

Люкс 

Люкс — двокімнатний номер, спальня (двоспальне ліжко, комод, телевізор, кондиціонер), вітальня (телевізор, м'яка частина, міні-бар, телефон, набір посуду, шафа для одягу), санвузол (туалет, умивальник, ванна, біде, фен, рушники — 3 на особу).  Деякі номери третього поверху оздоблені деревом.

  Котедж  На першому поверсі — вітальня (розкладний диван, телевізор), кухня (електрична плита, холодильник, мікрохвильова піч, електрочайник, мийка, посуд), санвузол (душова кабіна, туалет, умивальник).  На другому поверсі — двомісні кімнати (двоспальне ліжко), санвузол (умивальник, туалет).

Харчування:

Cніданок включено у вартість. У новорічно-різдвяний період — шведський стіл.  В ресторані за меню (3 зали — 5, 20, 60 місць). Українська кухня.  Обслуговування груп до 50 осіб. Жива музика на замовлення. 

Обслуговування в номері.

Сервіс, включений у вартість:

Паркінг з відеонаглядом, зберігання багажу, сейф в адміністратора, виклик таксі.  Користування електрочайником, праскою.  Дитячий майданчик (пісочниця, дитячі будиночки, гойдалки, гірка, батут).  Щоденне прибирання кімнат, зміна постелі — 1 раз на 3 дні, зміна рушників — за потребою.

Сервіс за додаткову оплату:

Російська лазня до 10 осіб на дровах з кімнатою відпочинку: до 5 осіб — 250 грн за 1 год. 45 хв., 6-10 осіб — 350 грн.

Сауна на дровах (до 10 осіб): до 5 осіб — 250 грн за 1 год. 45 хв., 6-10 осіб — 350 грн

Соляна печера — 35 грн за 45 хв., для дітей до 6 років — безкоштовно, 6-12 років — 20 грн.

Конференц-зал на 30-50 місць, обладнання — екран, відеопроектор, комп'ютер, фліп-чарт, звукова підтримка відеопроектора — 300 грн за добу, 50 грн за годину.

Транспортні послуги, в т. ч. зустріч на вокзалах Івано-Франківська, Львова, Стрия (групи на 16 осіб).  Прання одягу.

Спорт, розваги:

Настільний теніс.

Більярд (російський та американка) — 50 грн за годину.  Екскурсії до Скель Довбуша, в Гошівський монастир, на озеро Синевир, Карпатський Трамвай.  Неподалік бугельний витяг (довжина — 900 м). Прокат лижного спорядження, костюмів, санок, послуги інструктора.

Басейн з підігрівом (15x6 м, глибина — 1-1,5 м) — 30 грн за 45 хв. Є майданчик для засмагання.  Дитячий басейн (4x4 м, глибина — 50 см) — 20 грн за 45 хв., для дітей до 6 років — безкоштовно.

Ціни за номер за добу:

Номер/Період

10.01-25.03

25.03-25.04

літо

 

будні

вихідні

 

стандарт

390

199

390

290

стандарт покращений

440

240

440

350

2-кімнатний покращений

590

390

590

450

люкс

800

600

800

600

котедж

800

600

800

600

додаткове місце

80

40

80

80

ціни вказано в грн

Для дітей до 6 років — безкоштовно.  Знижки для груп, турагентів, постійних клієнтів — 10 %.  Є термінал для розрахунку картками VISA.  Можлива оплата по перерахунку.

Садиба «МІЗУНКА»

Розташування:

У центрі села Новий Мізунь, 17 км від районного центру міста Долина, 8 км від траси Долина–Хуст.  Поруч з будинком протікає річка, у якій влітку можна купатися, неподалік — ліс і джерело з лікувальною мінеральною водою.  Під'їзд — грунтова дорога.

Опис: Одноповерховий будинок У будинку — вітальня (розкладний диван, шафа для одягу, телевізор, стіл зі стільцями, холодильник), спальня (двоспальне ліжко, шафа для одягу, телевізор).

Одноповерховий котедж  У котеджі — 2 спальні (2 односпальні ліжка, вішалка для одягу).

Опалення: пічне та електричні конвектори.  Водопостачання: криниця.  На території є літній намет, стіл з лавами, мангал, їдальня, магазин, санвузол (душ, туалет).  Неподалік є ще один одноповерховий будинок.  У будинку — вітальня (розкладний диван, шафа для одягу, телевізор, стіл зі стільцями), спальня (двоспальне ліжко, шафа для одягу, телевізор). Санвузол на території (душ, туалет).

Харчування:

За домовленістю. Українська кухня, власні м'ясні та молочні продукти.  Можна самостійно приготувати їжу на кухні (газова плита, холодильник).  На території є продуктовий магазин, до найближчого кафе — 1 км. 

Сервіс, включений у вартість:

Паркінг, виклик таксі.  Користування мангалом.  Прибирання кімнат — щодня, зміна постелі та рушників (1 на особу) — за потребою.

Сервіс за додаткову оплату:

Сауна на 6 осіб з кімнатою відпочинку та діжкою для обливання — 150 грн за 2 години.

Транспортні послуги — трансфер зі Стрия або Івано-Франківська.  Прання та прасування одягу.  Догляд за дітьми.

Спорт, розваги:

Екскурсія Карпатським трамваєм — за домовленістю.  Катання на конях, в зимку — на санях.  Походи в гори, збирання грибів та ягід.  М'ячі, бадмінтон.

Ціни з особи за добу:

Весна,літо,осінь—60грн.  Різдво—100грн.  Знижки — за домовленістю.