Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Організація будівельного виробництва.doc
Скачиваний:
128
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.98 Mб
Скачать

Покрівля

Влаштування покрівлі з наплавляємих рулонних матеріалів вести відповідно до заздалегідь розроблених заходів щодо протипожежного захисту й контролю за виконанням пожежної безпеки при виробництві будівельно-монтажних робіт, а також у відповідності зі СНиП 3.04.01-87 «Ізоляційні й оздоблювальні покриття» і «Посібником із застосування в покрівлях наплавляємих рулонних матеріалів»:

  1. роботи із влаштуванням покрівлі повинні виконуватися спеціалізованими бригадами під технічним контролем і керівництвом інженерно-технічних працівників;

  2. роботи із влашутвання покрівлі допускається виконувати при температурі зовнішнього повітря до -20˚С і при відсутності снігопаду, ожеледі й снігу;

  3. до початку ізоляційних робіт повинні бути виконані й прийняті: всі будівельно-монтажні роботи на ізолюючих ділянках, включаючи замонолічування швів між збірними плитами, установку й закріплення патрубків і склянок для пропуску інженерного встаткування, основа під покрівлю на всіх поверхнях, включаючи карнизні ділянки покрівель і місця примикань до виступаючим над покрівлею конструктивним елементам;

  4. не допускається контакт покрівельних матеріалів з розчинниками, нафтою, маслом, тваринними жирами;

  5. якщо матеріали піддавалися тривалому впливу температури нижче 15 ºС, то перед застосуванням їх необхідно витримати протягом 4-х годин при температурі від 15 ºС до 25 ºС.

Основою під покрівлю служить цементно-піщана стяжка з розчину М100. У стяжці влаштовуються температурно-усадочні шви шириною 6-10 мм, що розділяють стяжку на ділянки не більше 6х6 м (шви повинні розташовуватися над швами перекриття). Розчин стяжки повинен бути твердим (осаду конуса не більше 30 мм).

У місцях примикання покрівлі до стін і інших конструктивних елементів виконати перехідні бортики під кутом 45 з висотою не менш 100 мм із цементно-піщаного розчину. Стіни в цих місцях повинні бути оштукатурені розчином М50.

Після вкладання стяжки вона повинна бути поґрунтована сумішшю з бітуму. Перед нанесенням ізоляційних шарів основа повинна бути сухою і знепиленою.

Опоряджувальні роботи.

Весь комплекс опоряджувальних робіт ведеться потоковим методом, розбитим на окремі цикли, технологічно зв'язані між собою й сполучаються в часі з операціями, що завершують будівельні, сантехнічні й електромонтажні роботи. При цьому кожну із двох захваток розбивають на додаткові захватки.

На будівельному майданчику повинні бути влаштовані під'їзди для транспортування оздоблювальних матеріалів, інвентарю, механізмів, обладнані приміщення для закритого зберігання оздоблювальних матеріалів. У робочу зону розчин подається штукатурною станцією «Салют». Нанесення розчину на поверхню виконується за допомогою форсунок УНИЛ-3.

Фарбування виконується за допомогою электрокраскопульта З-22.

Внутрішні опоряджувальні роботи виконувати з інвентарних столиків-риштовання, які переміщуються по підготовці покриття підлог.

Виконання робіт у зимовий час.

Бетонні й залізобетонні роботи можна виконувати різними методами, залежно від конструктивних особливостей спорудження, але з урахуванням забезпечення сприятливих температурно-вологих умов твердіння бетону до моменту придбання їм міцності, достатньої для розпалубки або повного завантаження конструкцій.

Міцність бетону, необхідна для ведення подальших робіт, до моменту можливого замерзання повинна бути не менш 50%.При всіх цих способах необхідно враховувати, що бетонна суміш повинна мати позитивну температуру й готується із застосуванням підігрітих заповнювачів і води. Камяну кладку виконувати по методу заморожування. При виконанні монтажу збірних залізобетонних конструкцій, поверхні елементів які стикуються необхідно очистити від снігу.

Робочі місця й проходи до них повинні бути очищені від снігу, льоду, при необхідності посипані піском.

Рулонні покрівлі влаштовуються обов'язково в один шар, інші шари настилаються в теплу пору року після огляду і якщо буде потреба, після ремонту першого шару.

Робочі місця при виконанні покрівельних робіт необхідно захищати від вітру й опадів, забезпечуючи пристроями для сушіння поверхні.

Штукатурні роботи виконуються при температурі в приміщеннях не нижче +10 оС із застосуванням розчину, температура якого не нижче +8 оС.

Будівельне устаткування й матеріали, що піддаються псуванню від впливу снігу, але не змінюється під впливом температурних коливань, зберігати в частково закритих складах. Що піддаються зберігати в закритих і опалювальних приміщеннях.