Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Організація будівельного виробництва.doc
Скачиваний:
128
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.98 Mб
Скачать

Плити перекриття

Плити перекриття монтувати по шару свіжекладеного цементно-піщаного розчину М200 товщиною 10 мм.

Шви між плитами ретельно очистити від сміття й закрити цементно-піщаним розчином М200.

Металеві анкери після влаштування захистити від корозії шаром цементно-піщаного розчину М200 товщино 200 мм.

Отвори для пропуску комунікацій, розміром до 150 мм пробити по місцю в межах пустот (шляхом свердління не руйнуючи ребер плит).

Отвори в торцях плит, що опираються на зовнішні стіни необхідно закрити бетоном кл. В15 на глибину 250 мм.

Монтажні роботи.

Виконання будівельно-монтажних робіт ведеться потоковим методом по ділянках (захваткам) і по ярусах, що дає можливість сполучати в часі будівельно-монтажні процеси й інші роботи. Роботи із циклу вище відмітки нуля виконуються баштовим краном КБ-100.3А-1.

На ділянці (захватці), де ведуться монтажні роботи, не допускається виконання інших робіт і знаходження сторонніх осіб.

При зведенні будинків і споруд забороняється виконувати роботи, пов'язані зі знаходженням людей в одній секції (захватці, ділянці) на поверхах (ярусах), над якими виконується переміщення, установка й тимчасове закріплення елементів збірних конструкцій або устаткування.

Способи стропування елементів конструкцій і устаткування повинні забезпечувати їхню подачу до місця установки в положенні, близькому до проектного.

Забороняється підйом збірних залізобетонних конструкцій, що не мають монтажних петель або міток забезпечуючих їхнє правильне стропування й монтаж.

Очищення підлягаючих монтажу елементів конструкцій варто робити до їхнього підйому. Елементи монтуємих конструкцій або устаткування повинні втримуватися під час переміщення від розгойдування й обертання гнучкими відтягненнями. Не допускається перебування людей на елементах конструкцій і встаткування під час їхнього підйому й переміщення. Під час перерв у роботі не допускається залишати підняті елементи конструкцій і устаткування у висячому положенні.

Змонтовані в проектне положення елементи конструкцій повинні бути закріплені так, щоб забезпечувалася їхня стійкість і геометрична незмінність.

Розстроповку елементів конструкцій й устаткування, встановлених у проектне положення, варто робити після постійного або тимчасового надійного їхнього закріплення. Переміщати встановлені елементи конструкцій або устаткування після їх розстроповки, за винятком випадків, обґрунтованих у ПВР, не допускається.

Не допускається виконання монтажних робіт на висоті у відкритих місцях при швидкості вітру 15 м/с і більше, при ожеледі, грозі або тумані, що виключає видимість у межах фронту робіт. Не допускається знаходження людей під монтуємими елементами конструкцій і устаткуванням до установки їх у проектне положення й закріплення.

При необхідності знаходження працюючих під монтуємим устаткуванням (конструкціями) повинні здійснюватися спеціальні заходи, що забезпечують безпеку працюючих.

Навісні монтажні площадки, сходи й інші пристосування, необхідні для роботи монтажників на висоті, варто влаштовувати й закріплювати на монтуємих конструкціях до їхнього підйому.

Монтаж сходових маршів і площадок будинків і споруд, а також вантажопасажирських будівельних підйомників (ліфтів) повинен здійснюватися одночасно з монтажем конструкцій будинку. На змонтованих сходових маршах варто негайно встановлювати огородження.