Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Організація будівельного виробництва.doc
Скачиваний:
128
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.98 Mб
Скачать

Влашутування буронабивних паль.

Як устаткування для занурення паль вибираємо bauer mbg-24. Приймаємо розробку ґрунту без обсадних труб під захистом глиняного розтвору. Розроблений ґрунт при цьому навантажуеться на автосамоскиди за допомогою екскаватора "Ковровец" КиТ-26, з подальшим вивезенням на відвал.

Буріння скважин та влаштування паль роблять, як правило, через одну з поверненням на пропущені свердловини після набирання бетонної суміші достатньої міцності у виконаних палях, але не раніше чим через 24 години. Верхня опорна частина паль у випадку розробки котловану до відмітки низу підготовки під ростверк бетонується в спеціальному оголовку. Армування паль виконується в’язаними арматурними каркасами, які виготовляються на місці. Арматурні каркаси опускаються в свердловини двухметровими стропами за монтажні петлі за допомогою лебідочної установки bauer mbg-24. Доставка бетону на будівельний майданчик здійснюється автобетонозмішувачами. Подача бетону в свердловину виконується за допомогою бетонолитной труби. Ущільнення бетонної суміші в свердловині здійснюється глибинними вібраторами. Вертикальні відмітки оголовків паль прив’язуються до реперів будівельного майданчика.

Влаштування монолітних залізобетонних розтверків.

Влаштування монолітних залізобетонних розтверків робимо по захватках. Процес зведення монолітного залізобетонного ростверку є комплексним процесом.

Підготовкою для влаштування ростверку є бетон В 7,5 товщиною 100 мм. Підготовка виконується під всією площею ростверку з відступом по 100мм у кожну сторону для монтажу опалубної системи. бетонування підготовки відбувається за допомогою автобетононасосу СБ-126Б. При вивантаженні бетонної суміші з бетонолитної труби рівень низу труби повинен перебувати не вище 1 м від поверхні, яка бетонується.

При виконанні опалубних робіт для влаштування ростверку застосовується уніфікована металева щитова опалубка з інвентарним кріпленням змазану з робочої сторони емульсійною сумішшю. Безпосередньо перед бетонуванням опалубка повинна бути очищена від сміття й бруду, а стержні арматури від іржі.

Армується ростверк арматурними плоскими каркасами, і окремими стержнями, які виготовляються на будівельному майданчику. Подача каркасів і окремих стрижнів відбувається за допомогою самохідного крану КС-4572. У просторовий каркас елементи з’єднуються за допомогою в'язальної проволоки 50% всіх перетинань арматурних стрижнів.

Бетонування захватки виконується після завершення всіх опалубних і арматурних робіт. Подача бетону здійснюється за допомогою бетононасосу СБ-126Б. Захватка бетонується за один раз, без виконання робочих швів. Ущільнення бетонної суміші виробляється вібруванням, для чого у свіжоукладену бетонну суміш занурюється вібратор, який в свою чергу передає суміші свої коливання. Під дією коливань бетонна суміш починає текти, добре заповнюючи опалубку; при цьому витісняється повітря із суміші. У результаті ми маємо щільний бетон. Для ущільнення бетонної суміші в ростверках, як правило, застосовується глибинний вібратор із гнучким валом з вбудованим електродвигуном.

Для захисту бетону від швидкої втрати вологи поверхня бетону варто вкривати щільним матеріалом (мішковина), зі зволоженням, до набору необхідної міцності.