Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
39
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
671.74 Кб
Скачать

Розділ 3. Фінансова звітність управління пенсійного фонду України в Катеринопільському районі.

3.1. Форми звітності

Фінансова звітність управління складається на підставі бухгалтерських записів, підтверджених виправдальними документами. До складання балансу проводять звірку оборотів і залишків за аналітичними рахунками з оборотами та залишками синтетичного обліку, звірки розрахунків з дебіторами, кредиторами та за іншими зобов’язаннями.

Річну фінансову звітність складають на 1 січня року, наступного за звітним, квартальну – на 1 квітня, 1 липня і 1 жовтня поточного року, місячну – на перше число місяця, наступного за звітним.

Звітність складають наростаючим підсумком з початку року в гривнях..

Форми фінансової звітності заповнюються за всіма передбаченими статтями (графами, рядками). За відсутності даних незаповнені статті прокреслюють або заповнюють нулями.

Додаткові статті та показники у форми фінансової звітності вносити забороняється.

Усі форми фінансової звітності та пояснювальні записки підписують керівники установ та організацій і головні бухгалтери.

Розпорядники бюджетних коштів форми фінансової звітності складають і на паперових, і на електронних носіях інформації.

Форми фінансової звітності на паперових носіях подають у зброшурованому вигляді зі змістом і супроводжувальним листом.

Управління Пенсійного фонду у Катеринопільському районі, склада­є і подає

головному управлінню Пенсійного фонду в Черкаській області в установлені

ними строки таку звітність:

Декадна:

звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фон­ду Державного бюджету (ф. 4-3).

Місячна:

  • звіт про виплату пенсій та допомоги (ф. 2А);

  • звіт про надходження і використання коштів Пенсійного фонду України.

Квартальна та річна:

  • баланс виконання бюджету Пенсійного фонду (ф. Іпф);

  • звіт про виконання бюджету Пенсійного фонду (ф. 2пф);

Головні управління подають до Пенсійного фонду України квартальні фінан­сові звіти про виконання бюджету Пенсійного фонду не пізніше 25 числа міся­ця, що настає за звітним кварталом, а річну — не пізніше 20 лютого наступного за звітним року.

Пенсійний фонд України подає зведену фінансову звітність Державному казначейству та Рахунковій палаті України щокварталу не пізніше ЗО числа мі­сяця, що настає за звітним кварталом, та щороку — не пізніше 1 березня насту­пного за звітним року.

До фінансового звіту додається пояснювальна записка, в якій зазначаються основні фактори, що вплинули на виконання кошторису доходів та видатків, стан дебіторської та кредиторської заборгованості.

Звіти складаються та подаються у гривнях.

3.2. Баланс виконання бюджету Пенсійного фонду України (ф. Іпф)

Баланс виконання бюджету Пенсійного фонду України (ф. Іпф) склада­ється на підставі звірених даних аналітичного та синтетичного бухгалтерсько­го обліку за станом на кінець кварталу, року. Підставою для бухгалтерського обліку операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення всіх операцій. Дані статей Балансу на початок року повинні бути тотожні даним колонці 4 «На кінець року» Балансу за попередній рік.

Розділ 1 Активу Балансу «Грошові кошти» передбачений для відображення залишку невикористаних грошових коштів, які зберігаються на поточних ра­хунках у банках, а також еквівалент грошових коштів, що містяться в цінних паперах та інших грошових документах.

РозділII Активу Балансу «Розрахунки» передбачений для відображення де­біторської заборгованості юридичних та/або фізичних осіб.

Розділ ІІІ Активу Балансу “Видатки” призначений для відображення факти­чних видиків на виплату пенсій та грошової допомоги та інших видатків.

Розділ 1 Пасиву Балансу «Кошти цільового призначення» відображає пото­чні та довгострокові зобов'язання (суми кредитів та позик, одержаних в уста­новах банків та інших фінансових організаціях).

Розділ II Пасиву Балансу «Кошти Пенсійного фонду» призначений для відо­браження страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страху­вання від юридичних та фізичних осіб» коштів Державного бюджету, цільових Фондів та інших платежів.

Розділ III Пасиву Балансу «Розрахунки» передбачений для відображення кредиторської заборгованості юридичних осіб.

Соседние файлы в папке ДЕЙНЕГА БОГДАН