Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
39
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
671.74 Кб
Скачать

Робота щодо персоніфікованого обліку відомостей у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування за 9 місяців 2006 року.

Впровадження та експлуатація СПОВ здійснюється згідно проектно-технологічної документації, інструкцій по експлуатації програмного забезпечення, нормативних документів надісланих Пенсійним фондом України та обласним управлінням.

В базі персоніфікованого обліку згідно моніторингу зареєстровано з початку впровадження СПОВ – 1309 страхувальників (юридичні та фізичні особи).

Протягом 9 місяців 2006 року було зроблено слідуюче:

за 2005 рік 312 страхувальників здали 10778 звітів про застрахованих осіб. Всі записи введені в базу даних СПОВ, в статусі “готових до відправки” та „відправлених” – 10771 записів, що становить близько 99,94% від загальної кількості прийнятих звітів. З них по формі ІНДАНІ – 9188 записів (99,92% від заг. кількості), по формі БСВ – 1583 записи (100% від заг. кількості).

за 2006 рік 227 страхувальників здали 227 звітів про застрахованих осіб. Всі записи введені в базу даних СПОВ та відправлені (підготовлені до відправки) до центру. Всі записи по формі ІНДАНІ, форма „призначення пенсії”. За відповідний період минулого року була значно менша кількість звітів (157 шт.), що більше всього, пов’язано з масовими перерахунками пенсій.

Станом на 01 жовтня 2006 р. з початку року отримано заповнених бланків анкет для виготовлення страхових свідоцтв – 97 шт. – всі початкові, скасовуючих не було; всі анкети відправлені в Центр. Останнім часом спостерігається зменшення кількості анкет. Так, за відповідний період 2006 року було відправлено 360 анкет. Видано виготовлених страхових свідоцтв застрахованим особам – 538 шт. На тимчасовому зберіганні в управлінні знаходиться 238 свідоцтв. Власникам цих свідоцтв були розіслані листи з повідомленнями про те, що свідоцтва виготовлені і їх можна отримати. В травні був проведений семінар з питань видачі страхових свідоцтв. Головам сільських рад було наголошено, що в їхніх селах є багато людей, які замовляли страхові свідоцтва, але не забрали їх після виготовлення. В результаті цього в червні багато людей звернулися до УПФУ за своїми свідоцтвами, в результаті чого істотно знизився залишок свідоцтв на тимчасовому зберіганні.

Актуальною проблемою залишається те, що станом на 1 жовтня 2006 р. в Центр відправлено 12014 записів анкет, а надійшло виготовлених страхових свідоцтв – лише 11009 шт., тобто для 1005 людей ще не виготовлені свідоцтва і це число поступово зростає по мірі замовлення застрахованими особами нових страхових свідоцтв. Остання посилка була в січні – в цьому місяці надійшло лише 332 свідоцтва, в той час, коли потреба значно більша.

Постійно ведеться робота щодо реєстрації та відправки запитів на призначення пенсії, які надходять від відділу пенсійного забезпечення. Активно видаються інтегровані довідки по цих запитах на застрахованих осіб для яких настав страховий випадок. На 01.10.06 з початку року надійшло запитів на застрахованих осіб – 1008 шт. Цей показник підтверджує те, що збільшення кількості звітів за поточний рік пов’язане саме з масовими перерахунками пенсій. За 9 місяців минулого року надійшло лише 418 запитів для призначення (перерахунків) пенсій.

Проводяться камеральні перевірки з метою вияснення причин розбіжностей між даними про заробітну плату на ЗО, які подаються бухгалтерами підприємств та організацій до відділу надходження доходів та відділу персоніфікованого обліку. В результаті даної роботи виявлено заниження фонду оплати праці на суму 331,74 грн., донараховано сум страхового збору:

32 % - 1114,74 грн. та 1,2 % - 6,63 грн.

За результатами перевірок по звітам за 2005 рік протягом 9 місяців донараховано ФОП – 3074,13 грн., 32-4% – 1352,28 грн., 1-5% – 147,73 грн. Кількість накладених штрафів 3.

Відділом постійно ведеться роз’яснювальна робота по пенсійній реформі серед населення району в газеті Катеринопільский вісник”. Проводилися виступи в трудових колективах щодо Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Роботодавцям надається допомога із встановлення програмного забезпеченя для введення анкет та індивідуальних відомостей до СПОВ. Це повинно було дати їм змогу звести кількість помилок при здачі звітності до мінімуму. Натомість маємо істотне збільшення кількості помилок при складанні звітності до СПОВ. Імовірно це пов’язано з тим, що останнім часом у зв’язку з плинністю кадрів часто змінюються посадові особи, відповідальні за здачу звітності.

Активно проводиться розповсюдження серед роботодавців району програмного продукту „АРМ-ЗС”, освоєння якого повинно істотно спростити процес підготовки всіх форм звітності до ПФУ та зменшення кількості помилок при її складанні. Станом на 1 жовтня 2006 р. програму отримали 22 роботодавці і їх кількість постійно зростає. При отриманні програми роботодавець отримує консультацію по встановленні програми та роботі з нею в частині, що стосується підготовки звітів до ПФУ.

Особлива увага в даний час приділяється впровадженню розробок, що стосуються інтегрованої комплексної інформаційної системи (ІКІС). Це робиться з метою забезпечення технологічної готовності прийому інформації від державних реєстраторів і промислової експлуатації єдиного реєстру страхувальників (ЄРС). Протягом другого кварталу 2006 року програмне забезпечення ЄРС було приведено до актуального стану, база даних заповнена актуальними платниками, яких не вистачало в базі (понад 400 платників страхових внесків), проведена стиковка баз даних ЄРС та ОССВ, після чого до бази СОК було завантажено позначки про сплату з бази даних ОССВ. Протягом третього кварталу відомості про платників приймалися від державного реєстратора та вводилися в базу виключно в електронному вигляді, згідно інструктивних матеріалів. Але в зв’язку з численними недоліками в програмному комплексі ІКІС ЄРС це неістотно спростило процедуру реєстрації платників в ПФУ.

Також регулярно проводиться оновлення антивірусних баз, обслуговування комп’терної техніки: робочих станцій, сервера та периферійних пристроїв (дефрагментація дисків, архівація баз даних на сервері, антивірусні перевірки, оновлення статистики, контроль електронної пошти, тощо).

Соседние файлы в папке ДЕЙНЕГА БОГДАН