Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота №2_оновлена(MTZ KIT).doc
Скачиваний:
52
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
463.36 Кб
Скачать

Вставка об’єкта

У Windows існує технологія, що дозволяє одним додаткам використовувати інформацію, створювану і редаговану іншими додатками.

Називається ця технологія Object Linking and Embedding (OLE). У перекладі це означає об’єктне зв’язування і вбудовування.

При вбудовуванні об’єкта він стає частиною документа. Для його редагування потрібно активізувати додаток, у якому об’єкт був створений (такий додаток називається батьківським), внести необхідні зміни і закрити батьківський додаток. Після этого внесені зміни відіб’ються на документі, що містить об’єкт.

Для активізації вікна Вставка объекта варто скористатися командою Объект із меню Вставка. Доступні типи об’єктів містяться в списку Тип объекта, з якого необхідно вибрати потрібний. Прапорець У виді значка дозволяє зберігати в тексті не сам об’єкт, а тільки його піктограму. Цю можливість можна рекомендувати, якщо об’єкт занадто великих розмірів і його значок займає набагато менше місця. Після натискання у вікні Объект кнопки ОК відбудеться активізація програми, що працює з об’єктами обраного типу. Зробивши дії по редагуванню об’єкта, батьківський додаток варто закрити і повернутися в Word. Перед цим потрібно обновити об’єкт, що міститься в документі Word. Якщо цього не зробити, то при закритті додатка з’явиться запит: чи варто обновляти об’єкт у документі Word. Для того щоб відновлення відбулося, потрібно відповісти ствердно. Звичайно для цього служить кнопка ОК Якщо об’єкт, що Ви бажаєте вставити в документ, існує у виді файлу, у діалоговому вікні Вставка об’єкта варто перейти до сторінки Создание из файла. Використання цієї сторінки аналогично роботі з будь-яким діалоговим вікном вибору файлу. Прапорець Связь с файлом дозволяє встановити залежність між об’єктом на диску й об’єктом у документі. Зміни у вихідному файлі будуть автоматично відбиватися на об’єкті в документі Word.

ТП Word дозволяє вставляти в текстовий документ різноманітні формули, які в подальшому використовуються і обробляються, як графічні о6пекти. Щоб вставити формулу в текстовий документ, потрібно реалізувати таку технологію:

  • Встановити курсор клавіатури в те місце, де потрібно вставити формулу;

  • Виконати команду "Вставка => Объект => MS Equation 3,0";

  • В панелі "Формула" натиснути на ту кнопку, в якій може бути макет потрібної формули і клацнути на ньому;

  • З клавіатури ввести в макет потрібні параметри.

При необхідності формулу можна перемістити, змінити її розміри, як це робиться з графічним об’єктом.

Колонки. Розміщення тексту в колонки, як правило, виконується на етапі форматування документу, для цього потрібно виконати такі дії:

  • Якщо набір тексту був в іншому режимі Word, перейти в режим "Вид =>Разметка страницы".

  • Виділити текст, призначений для розміщення в колонки.

  • Виконати команду "Формат => Колонки...", відкриється відповідне діалогове вікно.

  • В полі "Тип" вибрати тип колонки, в полі "Число колонок" ввести їх кількість;

  • В полі "Разделитель" встановити "галочку” якщо потрібна вертикальна лінія між колонками;

  • Натиснути клавішу "ОК".

Якщо текст уже розпреділений в колонки, то можна відредагувати знову звернувшись до команди "Формат => Колонки" після його виділення.