Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота №2_оновлена(MTZ KIT).doc
Скачиваний:
52
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
463.36 Кб
Скачать

[Ціна за 1 тону*кількість тон]

  1. Обчислити поза таблицею середню витрату матеріалу по станкам та загальну витрату по машинам, використовуючи функції, пояснюючи результати відповідним текстом.

  2. Побудуйте графічне відображення таблиці (діаграми, які відображають залежність виду матеріалу від витрат матеріалу та підпишіть вісі та заголовки діаграм).

Варіант 2.

  1. Заповнити порожні комірки, використовуючи обчислення поформулі:

[Усього – міське]

  1. Обчислити поза таблицею кількість (сума) сільського населення в даних регіонах та знайти яку частку (в процентному відношенню) складає міське населення регіонів від усього, використовуючи функції, пояснюючи результати відповідним текстом.

  2. Побудуйте графічне відображення таблиці (діаграму, яка відображає залежність регіону від території та підпишіть вісі та заголовок діаграми).

Варіант 3

  1. Заповнити порожні комірки, використовуючи обчислення поформулі:

[Кількість товару*ціну]

  1. Обчислити поза таблицею загальну суму витрат та знайти максимальну ціну товарів, використовуючи функції, пояснюючи результати відповідним текстом.

  2. Побудуйте графічне відображення таблиці (діаграму, яка відображає залежність найменування товару від ціни та підпишіть вісі та заголовок діаграми).

Варіант 4

  1. Заповнити порожні комірки, використовуючи обчислення по формулі:

[в наявності – використовується]

  1. Обчислити поза таблицею середній резерв та загальну кількість станків, що використовуються, використовуючи функції, пояснюючи результати відповідним текстом.

  2. Побудуйте графічне відображення таблиці (діаграму, яка відображає залежність найменування станку від резервного завантаження обладнання та підпишіть вісі та заголовок діаграми).

Варіант 5

  1. Заповнити порожні комірки, використовуючи обчислення по формулі:

[(Фактична–планова)*кількість комплектів]

  1. Обчислити поза таблицею середній плановий видобуток та загальну суму планового видобутку за рік, використовуючи функції, пояснюючи результати відповідним текстом.

  2. Побудуйте графічне відображення таблиці (діаграму, яка відображає залежність марки механізмів від кількості комплектів та підпишіть вісі та заголовок діаграми).

Варіант 6

  1. Заповнити порожні комірки, використовуючи обчислення по формулах:

Всього: [1 кв + 2 кв +3 кв + 4 кв]

Відхилення: [план року – всього]

  1. Обчислити поза таблицею середнє відхилення та загальний товарообіг по підприємствах, використовуючи функції, пояснюючи результати відповідним текстом.

  2. Побудуйте графічне відображення таблиці (діаграму, яка відображає залежність назви підприємства від відхилення товарообігу та підпишіть вісі та заголовок діаграми).

Варіант 7

  1. Заповнити порожні комірки, використовуючи обчислення по формулі:

[виходи * нарахування за 1 вихід + надбавка]

  1. Обчислити поза таблицею загальну надбавку та середнє нарахування за 1 вихід, використовуючи функції, пояснюючи результати відповідним текстом.

  2. Побудуйте графічне відображення таблиці (діаграму, яка відображає виходи працівників та підпишіть вісі та заголовок діаграми).

Варіант 8

  1. Заповнити порожні комірки, використовуючи обчислення по формулі:

[фактично / по договору * 100%]

  1. Обчислити поза таблицею середнє відхилення та загальну суму поставок по договору, використовуючи функції, пояснюючи результати відповідним текстом.

  2. Побудуйте графічне відображення таблиці (діаграму, яка відображає фактичну суму поставок та підпишіть вісі та заголовок діаграми).

Варіант 9

  1. Заповнити порожні комірки, використовуючи обчислення по формулі:

[650*(тираж-кількість бракованих дисків)]

  1. Обчислити поза таблицею середню кількість записів та знайти максимальний тираж дисків, використовуючи функції, пояснюючи результати відповідним текстом.

  2. Побудуйте графічне відображення таблиці (діаграму, яка відображає кількість бракованих дисків та підпишіть вісі та заголовок діаграми).

Варіант 10

  1. Заповнити порожні комірки, використовуючи обчислення по формулі:

[(отримали з.к. + с.к. + стипендію)/студентів у групі]

  1. Знайти максимальну кількість студентів та мінімальний рейтинг групи на факультетах та обчислення розташувати поза таблицею, використовуючи функції, пояснюючи результати відповідним текстом.

  2. Побудуйте графічне відображення таблиці (діаграму, яка відображає рейтинг груп та підпишіть вісі та заголовок діаграми).

Варіант 11

  1. Заповнити порожні комірки, використовуючи обчислення по формулі:

Усього: [потужність електростанції * кількість робочих днів]

Коефіцієнт: [(усього електроенергії / (кількість р.д. + кількість н.д.) *потужність)*100%]

  1. Обчислити поза таблицею середню потужність електростанцій та зайти мінімальний коефіцієнт корисної дії, використовуючи функції, пояснюючи результати відповідним текстом.

  2. Побудуйте графічне відображення таблиці (діаграму, яка відображає коефіцієнт корисної дії електростанцій та підпишіть вісі та заголовок діаграми).

Варіант 12

  1. Заповнити порожні комірки, використовуючи обчислення по формулі:

Середня температура: [(мінім.т. + макс. т.)/кількість опадів]

Сприятливість клімату: [((кількість опадів/100 + середню температуру) /силу вітру * 12) * 100%]

  1. Обчислити поза таблицею середню кількість опадів та знайти максимальний температуру, використовуючи функції, пояснюючи результати відповідним текстом.

  2. Побудуйте графічне відображення таблиці (діаграму, яка відображає середньою температуру міст та підпишіть вісі та заголовок діаграми).

Варіант 13

  1. Заповнити порожні комірки, використовуючи обчислення по формулі:

Відправлення вантажів: [Внутрідержавні перевезення + відправлення в інші країни]

Прибуття вантажів:[внутрідержавне перевезення + ввезення вантажів]

Перевищення: [відправлення вантажів – прибуття вантажів]

  1. Обчислити поза таблицею середнє ввезення вантажів та знайти загальну кількість вивезених в інші держави вантажів, використовуючи функції, пояснюючи результати відповідним текстом.

  2. Побудуйте графічне відображення таблиці (діаграму, яка відображає прибуття вантажів різним транспортом та підпишіть вісі та заголовок діаграми).

Варіант 14

  1. Заповнити порожні комірки, використовуючи обчислення по формулі:

Залишок книжок: [кількість книжок – видано книжок]

Частка у фонді: [(кількість книжок/ 34000)* 100%]

  1. Обчислити поза таблицею загальну суму книжок першому, третьому та четвертому залах та знайти найбільшу частку у фонді бібліотеки, використовуючи функції, пояснюючи результати відповідним текстом.

  2. Побудуйте графічне відображення таблиці (діаграму, яка відображає кількість книжок по номеру залу та підпишіть вісі та заголовок діаграми).

  1. Зробити копію таблиці і відсортувати дані в таблиці по останньому стовпці таблиці.

  2. Створіть зміст документа.

  3. За допомогою Word створити документ, котрий містив би нумерований список питань з будь-кого предмету, який ви вивчаєте. (3 питання). Створити документи-відповіді окремо для кожного питання. Поєднати створені документи так, щоб при натисканні на кожне з питань покажчиком «миші» з’являлась би відповідь на це питання.

  4. Створити шаблон для друку білетів з курсу дисципліни, яка вивчається на вашому факультеті. Шаблон містить «шапку» білета (в шапці повинно бути назва університету, назва факультету, назва спеціальності, назва дисципліни, назва варіанту. Формат аркушу А5. При переході на наступний аркуш автоматично з’являється «шапка» білету та нумерація варіантів продовжується. Шаблон збережіть в папку шаблонів.

  5. Створити текстовий документ, в якому розташувати текстову інформацію спочатку у дві колонки, а потім в три колонки. Зберегти файл у власну папку таким чином, щоб при відкритті документу з’являлось інформаційне вікно яке дозволяє відкриття документу тільки для читання.

  6. У текстовому процесорі Word створити документ. Даний документ повинен містити три сторінки, з яких перша та третя сторінки заповнені малюнками, а на другій сторінці повинен міститись текст. Перша та третя сторінки повинні мати альбомну орієнтацію, друга книжну (!!!) орієнтацію. Збережіть документ таким чином, щоб при відкритті документу з’являвся би запит на введення пароля.

  7. Відповісти на тестові запитання, правильну відповідь виділити жовтим кольором.