Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЧЕРКАСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ.doc
Скачиваний:
214
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
244.74 Кб
Скачать

Психолого-педагогічна характеристика класного колективу

  1. Склад класу: клас складається з 13 осіб, з них 5 дівчаток і 7 хлопців, вік класу в середньому 16 років, всі вони організовані та працездатні, розвинуті відповідно до свого віку.

  2. Рівень розвитку колективу: на даному етапі колектив сформований повністю, учні добре ладнають один з одним, підтримують та допомагають, атмосфера в класі привітня та дружня. В класі сформований актив – чні які несуть певну відповідальність у тій чи іншій сфері шкільного та класного життя, вони активно приймають участь в діяльності школи та класу, уміло виконують свої обов’язки, їх діяльність спрямована на підтримання взаємозв’язку в колективі класу. В класі виділяються учні – лідери, це Трохименко Віталій, Сараєв Володимир, Смаглій Євгеній, Крилова Ілона та Хандусь Надя. Вони мають авторитет в класі та у вчителів, це допомагаєїм утримувати дисципліну та порядок у класі, налагоджувати взаємовиручку та підтримку між учнями в класі. Уні активно примають участь в шкільному житті, нещодавно, наприклад, проводилося свято – День села, в якому взяла участь школа, діти 11 класу також прийняли участь у цьому заході.

  1. Рівень морально-духовного розвитку колективу: кожний учень класу – індивідульний, але разом вони складають цілісний механізм. Рівень їхнього сприйняття загальнолюдських цінностей - вище середнього, на етапі формування; провівши декілька занять в класі, стало зрозуміло, що учні сприймають загальнолюдські цінності і у них виховане почуття бережливого ставлення до цих цінностей; вікові особливості учнів класу передбачають їх бурхливий вияв емоцій та почуттів та реакції на них; проте, діти знають міру у виявленні емоцій і намагаються стримуватися у відповідних ситуаціях.

  2. Рівень фізичного розвитку колективу: загальний стан здоров'я учнів на вище середнього рівні; ставлення до фізичної культури і спорту позитивне, учні ведуть активний, здоровий спосіб життя, відвідують спортивні секції та беруть участь у різних змаганнях.

  3. Рівень трудового виховання: учні класу ставляться відповідально до трудової діяльності, виконують поставлені їм завдання без вагань, змушувати не приходиться, все виконується відповідально, чітко і своєчасно; при проведенні мною профорієнтаційної роботи було видно, що діти зацікавлені, адже це стосується їхньої майбутньої професії та відповідного навчального закладу, також до 11 класу часто приїжджають з інших навчальних закладів з профорієнтаційною роботою, діти з зацікавленістю та з певною відповідальністю слухають та задають запитання.

  4. Рівень естетичного виховання: помітно, що почуття прекрасного у дітей класу сформоване на високому рівні, адже вони поглибленот вивчають курс художньої культури; діти цікавляться різними видами мистецтва, дівчата відвідують хореографічні заняття, дехто з хлопців чудово малюють.

  5. Шляхи та засоби подальшого формування класного колективу: колектив 11 класу сформований, проте було б добре, щоб діти частіше проводили час разом у позаурочний час, виконували завдання, в яких могли брати участь усі, варто було б разом відвідувати психологічні та соціальні тренінги, брати участь в художніх гуртках.

Відгук класного керівника про проходження педагогічної практики

Студентка- практикантка Шемшур Наталія Миколаївна проходила педагогічну практику в Хацьківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Черкаської районної ради Черкаської області з 04.11.2013 по 13.12.2013.

Під час проходження практики Шемшур Наталія Миколаївна провела 10 уроків з фізики і 9 уроків з інформатики, провела 1 виховний захід, 1 позакласну роботу з фізики та провела профорієнтаційну роботу. Студентка відповідально вінеслась до підготовки та проведення уроків та всіх виховних заходів, зуміла зорганізувати роботу відповідно до вікових особливостей учнів класу. Наталія Миколаївна вміє зацікавити учнів, подати зрозуміло навчальний матеріал, підготувати і провести уроки на доброму рівні. З учнями класу знайшла спільну мову, відносини з ними склалися взаємовічливими та взаємоповажними, щирими і довірливими.

Студентка Шемшур Наталя Миколаївна проявила себе відповідальною та ініціативною людиною. Здатність до аналізу отриманих знань та велика зацікавленість у питаннях практичної діяльності вчителя, дозволили Наталії Миколаївні отримати необхідну основу знань та навичок.

Враховуючи притаманні студентці риси характеру, такі як бажання вчитися новому, можна зробити висновок, що в процесі подальшого вдосконалення і набуття практичних навичок у викладацькій роботі Наталія Миколаївна має усі підстави на оволодіння цією професією.

Рекомендую оцінити результати педагогічної практики Шемшур Наталії Миколаївни на «відмінно».

Класний керівник Носов Микола Борисович