Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
18
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
351.74 Кб
Скачать

3. Порядок виконання курсової роботи

Послідовність дій з виконання курсової роботи:

  • Вибір теми. Встановлення мети дослідження

  • Закріплення теми.

  • Вибір об'єкту і уточнення предмету дослідження

  • Збір інформації по об'єкту дослідження

  • Підбір літератури по темі дослідження

  • Робота з літературою по темі

  • Розробка плану викладу дослідження (зміст)

  • Узгодження пунктів змісту з керівником курсової роботи

  • Написання вступу (розкриття актуальності теми, формулювання мети і завдань, встановлення об'єкту і предмету дослідження)

  • Розкриття теоретичної частини досліджуваної теми

  • Розробка практичної частини роботи

  • Формулювання висновку: підсумки дослідження і основні пропозиції по рішенню або вдосконаленню питань, розглянутих в курсовій роботі

  • Написання завершальній частині вступу (ключові слова, кількість сторінок і тому подібне)

  • Перевірка роботи на її відповідність змістовним і оформлювальним вимогам до виконання курсових робіт

  • Реєстрація роботи і здача її керівникові на перевірку

  • При отриманні зауважень – доопрацювання і узгодження роботи з керівником

  • Отримання дозволу до захисту

  • Захист курсової роботи

Для вибору тим курсових робіт студентам пропонується зразкова тематика, розроблена і затверджена на засіданні кафедри. Тематика курсових робіт приведена в розділі 6 цих методичних вказівок.

Студенти також мають право пропонувати свої теми, дещо відмінні від тих, що рекомендуються, якщо вони доведуть доцільність їх виконання своїми науковими інтересами, потребами практики або місця роботи. Крім того, теми курсових робіт можуть бути замовлені підприємствами, і, якщо вони відповідають вимогам, що пред'являються до курсових робіт, то затверджуються.

Вибрані студентами теми курсових робіт закріплюються за ними розпорядженням по інституту з одночасним призначенням керівника.

Після обробки літературних джерел і збору матеріалу, студент самостійно виконує курсову роботу, а керівник консультує, направляючи хід дослідження, перевіряє правильність використання методик розрахунків, обґрунтованість виводів і пропозицій за наслідками дослідження.

Завершена і оформлена відповідно до справжніх методичних вказівок робота здається для реєстрації у встановлені розпорядженням терміни, передається керівникові, який підписує її "До захисту" або, при необхідності, повертає на доопрацювання з конкретними вказівками, що саме треба ще допрацювати. Після виправлення і доопрацювання роботи студентом процедура перевірки повторюється.

4. Оформлення курсової роботи

4.1. Загальні правила оформлення

Курсова робота повинна бути оформлена акуратно з одного боку листа білого паперу формату А4 (210 х 297 см). В окремих випадках таблиці і ілюстрації можна представляти на листах формату A3.

Курсова робота повинна бути:

- виконана на комп'ютері з використанням шрифту тестового редактора Word (Times New Roman) розміру 14 з полуторним міжрядковим інтервалом. (Міжрядковий інтервал встановлюється у вікні «Відступи і інтервали» команди «Абзац» меню «Формат»).

Курсова робота може бути:

- надрукована машинописним способом через два міжрядкові інтервали, шрифт друку повинен бути чіткий з однаковою щільністю тексту, стрічка - чорного кольору середньої жирності;

- написана чітким, розбірливим почерком чорним чорнилом (пастою чорного або синього кольору), тридцять рядків на сторінці.

Текст пишуть або друкують, залишаючи поля таких розмірів: ліве - 30 мм, праве - 15 мм, нижнее - 20 мм, верхнє – 20 мм, верхній колонтитул 1,25 мм.

Вписувати в текст роботи окремі іншомовні слова, формули, умовні знаки можна чорнилом, тушшю, пастою тільки чорного кольору, при цьому щільність вписаного тексту повинна бути наближеною до щільності основного тексту.

На ПК формули друкують в редакторові Microsoft Equation.

Друкарські помилки, описки і графічні неточності, виявлені в процесі написання курсової роботи, можна виправляти стиранням або закрашенням білою фарбою (штрихом) і нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого тексту (фрагмента малюнка) машинописним способом. Допускається наявність не більше двох виправлень на одній сторінці.

Текст основної частини курсової роботи розділяють на питання і пункти (рідко - підпункти) відповідно до плану, узгодженого з керівником.

Заголовки структурних частин курсової роботи «ЗМІСТ», «ВСТУПУ», «ВИСНОВОК», «СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ», «ДОДАТКИ» пишуть або друкують великими буквами симетрично тексту. Заголовки підрозділів - маленькими буквами (окрім першої великої) з абзацного відступу (абзацний відступ встановлюється рівним 1,27 або 1,3 у вікні «Відступи і інтервали» команди «Абзац» меню «Формат»). Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше пропозицій, їх розділяють крапкою.

У заголовку питань і пунктів не допускається перенесення слів.

Не допускається розміщувати назву питання або пункту (підпункту) в нижній частині сторінки, якщо після нього розміщений тільки одна рядок тексту.

Між заголовком і текстом повинен бути один вільний рядок, між питаннями - два вільні рядки.

Кожну структурну частину (ВСТУПУ, основну частину, ВИСНОВОК, СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ, ДОДАТКИ) роботи починають з нової сторінки.

У загальний об'єм роботи не входять додатки, список літератури, таблиці і малюнки, які повністю займають площу сторінки. Але всі сторінки вказаних елементів курсової роботи підлягають нумерації на загальних підставах.

Соседние файлы в папке Методичка по экон. труда-ДонНУЭТ