Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
29
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.31 Mб
Скачать

13.2. Тематика рефератів по дисципліні «Оперативне планування»

Поточний контроль знань і умінь особистості проводиться на практичних і семінарських заняттях на протязі навчального семестру з використанням контрольної документації модульного змісту навчального матеріалу. Практичні завдання, що рекомендуються, наведені в розділі «Практикум» даного підручника. Поточний контроль містить у собі традиційні форми: письмове і усне опитування, розв’язання ситуаційних задач та розрахункових завдань, проведення занять у формі дискусій, підготовка доповіді, реферату тощо. Написані реферати повинні бути обґрунтовані даними діючих підприємств. Тематика рефератів наведена нижче.

№з/п

Назва теми реферату

1

Внутрішньовиробниче планування в ринковій економіці

1.1

Оперативне планування випуску і реалізації продукції підприємств будівельної індустрії

3

Нормативи і нормативно-планові розрахунки оперативних планів

4

Методика тактичного планування на підприємстві

5

Організація оперативно-заготовчої роботи, постачань і збуту продукції

6

Оперативне планування матеріально-технічного забезпечення будівельних організацій

7

Виробництво методом «точно вчасно» і система «Канбан»

8

Оперативне планування чисельності персоналу і заробітної плати

9

Оперативний облік внутрішньовиробничих витрат будівельної організації

10

Короткочасне фінансове планування

11

Принципи, методи і порядок розробки оперативних планів

12

Сітьові методи оперативного планування будівництва

13

Аналіз і оптимізація сітьових графіків

14

Вузлова система сітьового планування і управління

15

Тижнево-добове планування на підприємстві

16

Методи контролю і оперативний облік виконання календарних планів

17

Аналіз фінансових показників і грошових потоків

18

Технічне і програмне забезпечення організації

13.3. Примірна тематика змістових завдань

Модульний контроль (цільовий) здійснюється тестуванням. Тестові завдання до опитування викладені у даному підручнику в розділі «Тестовий контроль – самоконтроль і оцінка знань». Бланк оцінювання відповідей наведено нижче.

Підсумковий контроль проводиться з метою оцінки результатів навчання з дисципліни в цілому, або на окремих етапах її завершення, модулях. Підсумкова оцінка виставляється як сума балів за залікові модулі без проведення екзаменаційної сесії. При цьому оцінка «відмінно» виставляється якщо студент набрав не менше як 90 балів, «добре» – 75 балів, «задовільно» – 60 балів. Підсумкові оцінки за результатом модульного контролю доводяться до студента за тиждень до екзаменаційної сесії. Якщо студент має бажання підвищити оцінку, він має писати залікову роботу з дисципліни відповідно до навчального плану. Склад залікової роботи наступний:

    • тестування по курсу;

    • практичне завдання відповідно до завдань, викладених в основному розділі «Практикум» даного підручника;

    • додаткові питання, які відповідають навчальному плану дисципліни і обов’язковому державному стандарту знань.

Особистість, за її погодженням, звільняється від додаткових питань, якщо отримані позитивні оцінки за тестами і практичним завданням її задовольняють.

Знання оцінюються в усереднених рейтингових балах за системою 12-бальної системи ECTS. Підсумкова оцінка залікової роботи визначається середньою арифметичною трьох отриманих оцінок..

Система критеріїв оцінки додаткових питань державного стандарту знань з дисципліни наступна:

    • «відмінно» – за глибокі і повні знання навчально-програмного матеріалу і літератури по дисципліні; успішне виконання практичних завдань; вміння логічно, аргументовано, багатопланово обґрунтовувати думку; володіння суттю термінів та основних понять; уміння співвідносити отримані знання в практичній діяльності;

    • «добре» – за знання навчально-програмного матеріалу і літератури по дисципліні; виконання практичних завдань; володіння суттю термінів і головних понять; уміння логічно підходити до суті матеріалу, що вивчається, та застосовувати свої знання на практиці.

    • «задовільно» – виставляється при допущенні помилок і неточностей знань програмно-навчального матеріалу; вміння виконувати прості завдання та володіти термінами і поняттями дисципліни, що вивчається.

    • «незадовільно» – оцінюються відповіді при незнанні або поверхньому знанні програмно-навчального матеріалу; невірна інтерпретація викладаємого матеріалу на поставлені запитання; невміння якісно вирішувати контрольні завдання і ситуації.

Прийняті критерії підсумкової оцінки знань студента прозорі, оптимізують відносини «викладач – студент» і перетворюють учасників навчального процесу у партнерів, які відповідають разом за результати своєї праці. Елементи системи такого контролю і оцінки знань сприяють покращенню якості навчального процесу і впровадженню сучасних технологій навчання. Примірна тематика залікових завдань наведена нижче.

ДОНБАСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ БУДІВНИЦТВА І АРХІТЕКТУРИ

Інститут економіки, менеджменту і права в будівництві

Кафедра менеджменту організацій

Соседние файлы в папке оперативное планирование