Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мельянцова / аудит / Кулаковська / тема 16 та додатки.doc
Скачиваний:
92
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
986.62 Кб
Скачать

2. Завдання

Здійснює контроль за збереженням власності, правильними витратами гро­шових і матеріальних засобів, дотриманням економії та господарського роз­рахунку, законністю операцій із фінансово-господарської діяльності.

3. Функції

Головні завдання внутрішнього контролю: перевірка й інвентаризація наяв­ності майна, ефективності використання матеріальних, фінансових і трудо­вих ресурсів, застосування цін, тарифів, розрахунково-платіжної дисциплі­ни, своєчасності розрахунків із бюджетом і позабюджетними фондами.

4. Відносини відділу внутрішнього аудиту з іншими підрозділами фірми

4.1. З бухгалтерією

Отримує документи, що підтверджують достовірність бухгалтерської і ста­тистичної звітності, інші первинні документи, які випливають із фінансово-господарської діяльності фірми і розрахунків із дебіторами, кредиторами, органами державної податкової інспекції і позабюджетними фондами.

Надає акти перевірок, довідки про проведений аналіз, документи про про­ведені інвентаризації та інші документи, що випливають із діяльності відді­лу і вимагають інформування бухгалтерії.

4.2. З планово-економічним відділом

Отримує річні, квартальні та місячні плани виробництва, довідки щодо ана­лізу випуску, собівартості продукції та іншу документацію, необхідну для проведення об'єктивного контролю.

Надає положення з економії матеріальних і грошових засобів, з удоско­налення планової роботи, держрозрахунку і самофінансування підроз­ділів.

4.3. З виробничим підрозділом

Отримує зведення виконання плану випуску продукції, місячні та кварталь­ні звіти про роботу; дані по залишках незавершеного виробництва, нормам витрат сировини, основних і допоміжних матеріалів, витрати енергетичних ресурсів; кошториси затрат на ремонт обладнання; рекламації на неякісну продукцію.

Надає результат аналізу використання матеріальних засобів і обладнання, довідки перевірок.

4.4. З юридичним відділом

Отримує результати судового розгляду по цивільних і кримінальних справах; проекти наказів, інструкції договорів та інших актів, які випливають із діяльності фірми.

Надає матеріали по фактах розкрадань, нестач і відшкодування дебіторської заборгованості з громадян. Довідки й акти перевірок для юридичної оцінки негативних фактів, виявлених перевірками.

4.5. Із відділом праці і заробітної плати

Отримує штатний розпис і зміни в ньому; Положення про оплату праці. Надає пропозиції щодо вдосконалення оплати праці та довідки з перевірки підрозділів у частині оплати праці і використання робочого часу.

4.6. Із відділом збуту

Отримує оперативну інформацію та первинні документи про виконання договорів на реалізацію продукції, документи по претензіях і позовах у зв'яз­ку з поставкою продукції.

Надає висновок, письмові довідки з питань контролю, аналізу діяльності відділу збуту; пропозиції з удосконалення роботи відділу.

4.7. З іншими відділами

Отримує первинні документи по видах діяльності відділів, зведені регістри, довідки, пояснення; направляє спеціалістів для участі в перевірках під керів­ництвом аудитора.

Надає пропозиції щодо вдосконалення роботи, довідки, звіти й інші звітні документи по проведених перевірках.

Соседние файлы в папке Кулаковська