Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мельянцова / аудит / Кулаковська / тема 16 та додатки.doc
Скачиваний:
92
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
986.62 Кб
Скачать

13. Виключення з фірми

13.1. Учасника Фірми, який систематично не виконує або неналежним чином виконує обов'язки, або перешкоджає своїми діями досягненню цілей Фірми, може бути виключено з Фірми на підставі рішення, за яке проголосували Учасники, що володіють у сукупності більш як 50% загальної кількості голосів. При цьому цей Учасник (його представник) у голосуванні участі не бере.

13.2. При виключенні Учасника з Фірми настають наслідки, передбачені розді­лом 12 цього Статуту.

14. Правонаступники (спадкоємці) учасника фірми

  1. При реорганізації юридичної особи, Учасника Фірми, або у зв'язку зі смертю громадянина, Учасника Фірми, правонаступники (спадкоємці) мають переважне право вступу до Фірми за умови дотримання вимог Закону України "Про аудиторську діяльність".

  2. При відмові правонаступника (спадкоємця) від вступу до Фірми або відмові Фірми у прийнятті до неї правонаступника (спадкоємця) йому видається в грошовій або натуральній формі частка майна, яка належала реорганізованій або ліквідованій юридичній особі. Вартість цієї частки визначається на день реорганізації або ліквідації (смерті) Учасника. У цих випадках розмір статутного капіталу Фірми підлягає зменшенню.

15. Припинення діяльності фірми

15.1. Припинення діяльності Фірми відбувається шляхом її реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення) або ліквідації.

  1. Реорганізація Фірми відбувається за рішенням вищого органу Фірми.

  2. При реорганізації Фірми вся сукупність прав і обов'язків Фірми переходить до її правонаступників.

  3. Фірма ліквідується:

  1. Після досягнення мети, поставленої при її створенні.

  2. За рішенням вищого керівного органу Фірми.

  3. На підставі рішення суду або господарського суду.

  4. За іншими підставами згідно з чинним законодавством.

  1. Ліквідація Фірми проводиться призначеною нею ліквідаційною комісією, а у випадках банкрутства й припинення діяльності Фірми — за рішенням суду або господарського суду — ліквідаційною комісією, що призначається цими органами.

  2. З дня призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження з управління справами Фірми.

  3. Ліквідаційна комісія у триденний термін із моменту її призначення публікує інформацію про ліквідацію Фірми в одному з офіційних органів преси із зазначенням строку подачі кредиторами заяв своїх претензій.

  4. Ліквідаційна комісія оцінює наявне майно Фірми, виявляє її дебіторів і кредиторів і розраховується з ними, вживає заходів до сплати боргів Фірми третім особам, а також її учасникам, складає ліквідаційний баланс і подає його вищому органу Фірми або органу, що призначив ліквідаційну комісію.

  5. Грошові кошти, що належать Фірмі, враховуючи виручку від розпродажу її майна при ліквідації, після розрахунків з оплати праці осіб, які працюють на умовах найму, та виконання зобов'язань перед бюджетом, банками та іншими кредиторами, розподіляються між Учасниками Фірми пропорційно їхнім внескам до Статутного капіталу Фірми у шестимісячний строк після її ліквідації.

  6. У разі виникнення суперечок щодо виплати заборгованості Фірми її грошові кошти не підлягають розподілу між Учасниками до вирішення суперечки або до отримання кредиторами своїх грошових коштів.

  7. Ліквідація Фірми вважається завершеною, а Фірма такою, що припинила свою діяльність, з моменту внесення запису про це до державного реєстру.

Соседние файлы в папке Кулаковська