Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
2.14 Mб
Скачать

2.6 Аналіз технічного процесу.

Підготовчі виробництва сучасних заводів шинної і гумової промисловості включають об'єкти з високим рівнем механізації й автоматизації, які забезпечують можливість організації процесів виготовлення гумових сумішей, починаючи від вивантаження з зовнішніх транспортних засобів сировини і матеріалів, що надходять на завод, і закінчуючи організацією збереження готових гумових сумішей перед їх подачею на устаткування переробки.

До цих об'єктів відносяться: склад технічного вуглецю; склад сировини і матеріалів (каучуки, хімікати, корда й ін.); проміжний склад пом'якшувачів, куди вони надходять з центрального складу по внутрішньозаводських трубопровідних магістралях; змішувальне відділення; секційний висотний стелажний склад гумових сумішей; поточно-транспортні системи, що забезпечують передачу сировини, маточних і готових гумових сумішей з одного об'єкта на іншій за технологічним циклом.

За останні роки рівень механізації й автоматизації майже всіх зазначених об'єктів значно виріс; виключення складають бункерний склад технічного вуглецю і проміжний склад рідких пом'якшувачів, рівень механізації й автоматизації яких не перетерпів серйозних змін.

НДІІІІП, НДКТІ і Гумопроект за участю ряду спеціалізованих організацій розробили «Основні положення шинного заводу ІИ-ІУ поколінь», які були основою для створення нових шинних заводів - таких, як завод масових шин ВО «Бобруйськшина» і 2-го шинного заводу Білоцерківського ВО «Валса», вантажних шин ВО «Нижнєкамськшина», Чимкентського шинного заводу.

Підготовчі виробництва перерахованих заводів і новий підготовчий цех Воронізького шинного заводу є об'єктами нових поколінь - із застосуванням устаткування великої одиничної потужності. Усі вони характеризуються високим рівнем механізації й автоматизації не тільки основних процесів виготовлення гумових сумішей, але і допоміжних процесів, у тому числі процесів збереження і транспортування каучуків і хімікатів - самих трудомістких на заводах шинної і гумової промисловості.

Основні положення шинного заводу майбутнього з якісно новими технологічними процесами, що дозволяють істотно підвищити продуктивність праці, поліпшити техніко-економічні показники і технічний рівень продукції, що випускається, вперше успішно реалізовані на заводі масових шин ВО «Бобруйськшина» у технологічному процесі виготовлення та обробки гумових сумішей з використанням високопродуктивного устаткування.

3 Стисла характеристика виробничого місця

В період проходження переддипломної практики було здійснено дублювання обов’язків інженера кафедри, при цьому використовували посадову інструкцію інженера кафедри ХТПЕ.

1.Загальні положення.

Інженер за класифікацією професій відноситься до групи — фахівців і є відповідальним працівником учбово-допоміжного персоналу кафедри. Інженер І категорії приймається на роботу наказом ректора університету, за пропозицією завідуючого кафедрою, за погодженням І - проректора і завідуючим навчальним відділом. Інженер І категорії керується законами про працю, Правилами внутрішнього трудового розпорядку, Колективним договором, Статусом УДХТУ, діючою посадовою інструкцією, інструкціями по техніці безпеки, протипожежній безпеці, наказами ректора університету, розпорядженнями завідуючого кафедрою і завідуючого лабораторією.

Інженер працює по плану та графіку, затвердженому завідувачем кафедри.

  1. Службові обов´язки.

В відповідності з графіком роботи, повинен знаходитися на своєму

робочому місці.

Обов'язково знати всі лабораторні роботи, які передбачені учбовою програмою, лабораторне обладнання, правила його експлуатації.

Особисто перевіряти і забезпечувати повну готовність приладів і устаткування перед заняттями в лабораторіях. Навчати студентів правилам безпечної роботи на обладнанні та правилам і практичним прийомам користування приладами кафедри. Приймати участь в учбовому процесі, здійснювати контроль за виконанням студентами лабораторних робіт, надавати допомогу викладачу в їх проведені. Застосовувати методичне та інформаційне супроводження навчального процесу за умов кредитно - модульної системи Утримувати в порядку учбово-методичні матеріали: плакати, діаграми, моделі та інше. Піклуватися про своєчасне забезпечення лабораторії хімічним посудом, реактивами та іншими матеріалами, необхідними для учбового процесу.

Виконувати вимоги нормативних актів, інструкцій з охорони праці та протипожежної безпеки.

Забезпечувати порядок і дисципліну студентів у лабораторіях кафедри. Стежити за дотриманням студентами вимог інструкцій з охорони праці, а також пожежної безпеки. Допомагати викладачу проводити інструктажі на робочому місці в лабораторіях зі студентами.

Здійснювати контроль за раціональним витрачанням реактивів, хімічного посуду та інших матеріалів. Перевіряти і утримувати в чистоті та порядку приміщення лабораторій.

Постійно підвищувати свій професійний рівень, проходити різні форми підвищення кваліфікації. Бути знайомим з останніми досягненнями науки і техніки в галузі хімії. Вміти проводити експериментальну, обчислювальну і графічну роботу. Вміти працювати на персональному комп'ютері, виконувати роботи по набору методичного, допоміжного інформативного характеру, які містять спеціальну термінологію

Виконувати інші роботи за дорученням завідувача кафедри і завідуючого лабораторією, пов'язані з навчальним процесом (підготовка

інструкцій, учбових планів, розпоряджень).

3.Права.

Має право вимагати від студентів, працюючих в лабораторії, дотримання вимог техніки безпеки і встановлених правил поведінки під час практичних та лабораторних занять.

Має право зупинити роботу в разі виявлення порушень правил і норм охорони праці, які можуть завдати шкоди здоров'ю працюючих.

Має право приймати участь в плануванні заходів з питань вдосконалення навчально-матеріальної бази кафедри.

Має право підвищувати кваліфікацію, проходити перепідготовку. Вносити пропозиції з питань удосконалення проведення лабораторних занять. Приймати безпосередню участь в розробці і підготовці нових лабораторних робіт з метою збільшення ефективності навчального процесу в умовах кредитно-модульної системи. Інженер І категорії користується всіма правами, передбаченими законами про працю та Колективним договором ДВНЗ „УДХТУ".

4.Відповідальність.

Інженер І категорії несе особисту відповідальність за порушення вимог законодавства про працю нормативних актів та інструкцій з охорони праці , протипожежної безпеки та посадових інструкцій.

Інженер І категорії безпосередньо відповідає перед завідуючим кафедрою і завідуючим лабораторією за своєчасне і якісне виконання покладених на нього обов'язків і дотримання правил внутрішнього трудового розпорядку.

Несе відповідальність за дотримання безпечних умов праці студентами під час лабораторних занять на кафедрі у відповідності до вимог законодавства про працю, діючих інструкцій з техніки безпеки та пожежної безпеки.

5.Підпорядкованість.

Інженер І категорії безпосередньо підпорядковується завідуючому кафедрою і завідуючому лабораторією. З метою своєчасного і якісного виконання своїх службових обов'язків співпрацює з професорсько-викладацьким складом кафедри, безпосередньо допомагаючи впровадженню нових засобів навчання за кредитно-модульною системою.

  1. Кваліфікаційні вимоги.

На посаду інженера І категорії приймаються особи з вищою фаховою освітою за напрямком кафедри і стажем роботи в університеті не менше 2-х років.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]