Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом 5 курс ля.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
692.22 Кб
Скачать

4. Будівельна частина.

Підприємство, що проектується в даній дипломній роботі, розташовується на території міста Новомосковськ.

Конструктивні елементи будівлі. Фундамент Для зовнішніх стін виробничого корпусу проектують стрічкові залізобетонні фундаменти із стаканами для колон.Глибина заставляння фундаменту залежить від навантаження, характеру грунту і глибини його промерзання, глибини залягання вод підгрунтя, а також від матеріалу, з якого виготовлений фундамент.Стіни. Для виробничих будівель застосовують стіни, що самонесущие, службовці як конструкції, що захищають; навантаження ж передається на каркас. Каркас складається із залізобетонних колон і ригелів (коротких поперечних балок), які підтримують окремі ділянки стіни по висоті. Стінні бетонні або полегшені керамзітобетонні панелі мають товщину 0,2, 0,25 і 0,3 м. Довжина панелей 6 м-кодів, а висота 1,2 або 1,8 м. Стіни з 6 метрових панелей є прогресивними індустріальними конструкціями і широко використовуються при будівництві заводів. Внутрішні перегородки. У виробничих цехах відносна вологість повітря, як правило, висока, тому перегородки роблять керамзітобетонні товщиною 10 див. Внутрішня обробка стін . Стіни виробничих цехів штукатурять зсередини вапняним або вапняно-цементним розчином і білять вапном. На висоту 1,8 м-кодів стіни покривають панелями з глазурованих плиток. Ребристі стелі затирають цементним розчином і білять. Вікна розміщують між осями основної сітки по довжині будівлі з обох боків (симетрично в осях). Для орієнтовних підрахунків Площа вікон у виробничих приміщеннях може бути прийнята рівною 1/7 від площі підлоги.

Підлоги. У виробничих цехах підлоги мають бути гладкі, неслизькі, влагопроніцаємиє. Ухил до трапів для стоку складає 2 % для бетонних і 1 % для плиткової полови.У виробничих приміщеннях, дефростерах, де потрібна підвищена чистота і відсутні великі динамічні навантаження, підлоги роблять з керамічних плиток завтовшки 10 – 13 мм, які укладають на цементному розчині по бетонному підстилаючому шару. Такі підлоги водонепроникні і стійки проти кислот і лугів. Покриття і крівля.

Дах будівлі складається з покриття і крівлі. Для виробничих цехів найчастіше застосовують залізобетонні бесчердачниє покриття. Односхилі покриття із залізобетонних ребристих панелей укладають з ухилом 5 градусів, двосхилі – 7 – 8 градусів. Панелі спираються на балки покриття.Якщо покриття холодні, то поверхню збірних залізобетонних плит вирівнюють і наклеюють на них рулонний гідроізоляційний килим. У покриттях, що утеплюють, використовують теплоізоляцію (пінобетон, пінопласт, мінеральну пробку і ін.). Над приміщенням з великою вологістю повітря роблять пароізоляцію з рулонного матеріалу або промазують настил бітумом. Кровли делают из рулонных или листовых материалов. Из листовых материалов используют асбоцементные плиты (асбофанеру) и волнистую асбофанеру, которые одновременно выполняют функции настила и кровли. Из рулонных материалов применяют рубероид или гидроизол.