Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом 5 курс ля.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
692.22 Кб
Скачать

Формування виробів

Для формування виробів методом роздування нині застосовуються в основному черв'ячні агрегати екструзій.

Технологічний цикл в агрегаті екструзії при виготовленні виробів методом роздування забезпечується за рахунок синхронізованої роботи вузлів пластикації і витискування заготівлі з механізмами роздування і відбору готових виробів.

Механічна обробка

У зв'язку з тим, що при роздуванні трубчастої заготівлі утворюється облой, необхідно спеціальною обробкою приділяти його і передавати на агрегат переробки відходів. Подрібнені і гранулювання відходи після змішення зі свіжою сировиною в об'ємі 10-20% дозволяється повертати в цикл отримання виробу методом роздування.

Успіхи в конструюванні агрегатів екструзій для роздування дозволяють ряду зарубіжних фірм (Kautek, Bekum та ін.) поєднувати в одному агрегаті разом з роздуванням механічну обробку, кольоровий друк, затоку рідин.

Упаковка об'ємних виробів

Упаковка може здійснюватися: а) централізований - після ділянки контролю і б) децентрализованно - біля кожного агрегату екструзії. Існуючий досвід діючих заводів дозволяє рекомендувати для виробів об'ємом до 1-3 л групову упаковку насипом в м'які контейнери або мішки і поштучне укладання з формуванням пакету для об'ємних виробів з об'ємом до 9 л. Упаковка виробів об'ємом понад 60 л ведеться тільки поштучно. У разі застосування схеми із заповненням рідинами упаковку доцільно робити в спеціальну касетну транспортну тару.

Переробка відходів

При виготовленні виробів з термопластів методом роздування

утворюються поворотні і безповоротні відходи. Останні є втратами у вигляді газоподібних виділень, зливків при відробітку режиму і так далі По виробництву видувних виробів з поліетилену такі відходи складають 1-2%.

Поворотні відходи(20% і вище) після дроблення і грануляції

використовуються як добавки до початкової сировини.У відділенні переробки відходів встановлюється устаткування для змішення і підфарбовування термопластів(для випуску забарвлених об'ємних виробів).

Норми технологічного режиму.

Таблиця 2.1 Норми технологічних режимів для матеріалів, що перероблюються на дільниці.

Термопласт

Тем-ра розплаву в головці, ˚С

Тем-ра форми, ˚С

Тиск повітря для роздуву, МПа

Умови передчасного сушіння

t, ˚С

τ, год

ПЕВГ

200

18 – 21

0,4

80 - 90

0,5 – 1

ПЕНГ

160

18 - 21

0,2

70 - 80

0,5 - 1

Таблиця 2.2 Технологічні характеристики агрегатів для одержання порожнистих виробів методом екструзії з роздувом.

Вид агрегату

Діаметр шнека, мм

Відношення , L/D

Об’єм виробу, л

Габарити агрегату, м

АВ – 3В

63

17

до 3

1,9 * 1,7 * 3,0

«Ходос»

60

20

до 6

1,9 *0,8 * 2,2

АВГК – 60

63

25

до 60

3,9 * 3,8 * 4,3

АВГК - 250

90

25

до 250

5,8 * 5,8 * 5,1

2.2 Удосконалення технологічного процесу у порівнянні з базовим виробництвом.

Для підвищення роботи технологічного процесу на заводі «Авача» потрібно мати сильну базу. У тому числі техніку, таку як автокрани, екскаватори, нові екструдери, легковий автомобіль для виробничого відділу з особистим шофером для виїзду на об'єкти.

АВТОМАТИЧНА ВИДУВНА МАШИНА ISB-25A оснащеною голівкою з копільником, сконструйована спеціально для виробництва баків, каністр, чайників, цистерн для води і інших ємкостей об'ємом від 10 до 25 літрів з поліетилену, поліпропілену, полівінілхлориду, і інших матеріалів. Гідравлічна система: виробництва YUKEN, Японія, гідравлічні клапана і насоси. Електронне PLC цифрове управління від Mitsubishi. Використовується ефективна конструкція шнека для зменшення енергоспоживання. Головний двигун управляється інвертором, оснащений редуктором з шестернями високою мірою твердості. Регульована висота голівки залежно від розміру форми.Простота установки і наладки форми. Машина середнього класу з високим рівнем автоматизації і якості продукції.

Головка: