Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Moy_otchet.docx
Скачиваний:
25
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
58.91 Кб
Скачать

2.1.3Аналіз освітньо-професійної програми та навчального планупідготовки фахівця

«Харчові технологіі» викладається в рамках циклу професійної та практичної підготовки в обсязі 230 годин. Предметом вивчення дисципліни є методологічні та методичні основи створення харчових технологій ,управління їми та сучасні технології обробки продуктів.

Дисципліна «Харчові технології», у свою чергу, є базовою в підготовці студентів і відіграє важливу роль в опануванні ними спеціальних дисциплін. Об'єктами вивчення є сировина, напівфабрикати, готові продукти, процеси (біохімічні, мікробіологічні, хімічні, теплофізичні, гідродинамічні) і апарати, в яких вони протікають, а також виробництва харчової промисловості. Предмет вивчення - технологія харчових продуктів як прикладна наука, що швидко розвивається та модернізується.

Мета вивчення дисципліни - одержання знань щодо технології основних продуктів харчування, оволодіння методами цієї технології, необхідними для підготовки до самостійного вивчення спеціальних технологій, набуття навичок розробки й використання нормативних документів по одержанню промислових продуктів харчування.

У засвоєнні цього курсу суттєве значення мають як лекційні, так і практичні заняття. На них студенти оволодівають технологіями основних харчових виробництв, а також методами розрахунків норм витрат сировини і допоміжних матеріалів, складання матеріальних балансів і їх застосування у технологічних розрахунках..

У результаті вивчення курсу студент повинен знати: — технологію   приготування   усіх видів   страв   та   кулінарних   виробів, особливості  приготування  національних, фірмових страв та страв іноземних кухонь  — правила  оформлення  та  подачі порційних страв та страв на замовлення;     — правила  складання   банкетного меню;  — приготування різних видів тіста та виробів з нього;    — основи, значення та технологію приготування дієтичного та дитячого харчування;     — ознаки доброякісності харчових продуктів та органолептичні методи їх визначення;   — умови, строки зберігання та реалізації   сирої   та   готової   продукції, напівфабрикатів;     — вихід готових виробів;    — санітарно-гігієнічні правила утримання продуктів,  кухні, та службових приміщень;    — правила особистої гігієни;     

Форма підсумкового контролю знань — іспит.

2.1.4. Аналіз навчальної програми дисципліни

Стратегічні та тактичні цілі підготовки фахівця

Таблиця 1.2.

Кваліфікаційні вимоги до фахівця

Тактичні цілі (на рівні окремої дисципліни)

Знання

Уміння

Професійні якості

Елементи структури особистості

Ціль у загальному вигляді

Конкретна мета

1

2

3

4

5

6

Базові знання в галузі харчові технології

Навички використання програмних засобів і навички роботи в харчових лабораторіях, уміння розробляти технологічні лінії.

Володіти навичками роботи зтепловим обладнанням, здатність використовувати інформаційні технології для рішення експериментальних і практичних завдань в галузі професійної діяльності. харчові технології.

Досвід особистості

Професійна спрямованість

Навчити розуміти та сприймати особистість цілі та завдання професійної діяльності, інтересів, настанов, переконань і поглядів.

Професійна компетентність

Дати знання, уміння та навички, які формують професійні властивості фахівця на рівні достатньому для якісного виконання ним своїх професійних функцій.

Комунікативна готовність

Розвинути здатність до усної та письмової комунікації, ділових комунікацій у професійній сфері, навиків роботи в команді.

Економічна ерудиція, правова компетентність

Дати базові знання про основи розвитку економіки та про правові законодавства України.

Функціональні механізми психіки

Професійна пам’ять

Розвинути здатність вчитися,

Технічне мислення

Розвинути здатність до графічної діяльності.

Здатність до творчого підходу при рішенні технічних задач

Розвинути креативність, здатність до системного мислення.

Типологічні властивості

Здатність до саморегуляції та самоаналізу

Розвинути здатність до критики та самооцінки, навчити активізувати психічні можливості, необхідні для подолання виникаючих психологічних труднощів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]