Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Moy_otchet.docx
Скачиваний:
25
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
58.91 Кб
Скачать

2. Методична частина

2.1 Аналіз організаційно-змістовних та просторово-часових умов навчального процесу з теми: «Приготування борошняних кондитерських виробів.»

2.1.1Аналіз професійної затребуваності фахівця

Людина в процесі своєї еволюції перейшов від збирання на більш високий рівень, і одне з головних умінь, яке він почав розвивати в собі – це приготування їжі. З часом він виявив, що правильно і смачно приготовлена їжа – основа здоров’я, тому приділяти увагу процесу готування виявилося важливою частиною життя.

Звертаючись до давньогрецьких міфів, ми теж зауважимо, що в тій культурі велике значення приділялося людям, які готували їжу: наприклад, помічницею лікаря Акслепія (якому був присвячений культ) була кухарка – Куліна. Вона стала символом кухарської майстерності, яке ми називаємо кулінарією.   широку гаму пахощів та ароматів, майстер-куха рволодіє таємничістю впливу ароматно-смакових компонентів їжі на емоційну сферу  людини.      Після закінчення курсу навчання випускники ліцею будуть вміти готувати, оздоблювати і порціонувати різноманітні страви з овочів, грибів, риби ,м’яса, птиці, субпродуктів, перші страви, страви з круп, солодкі страви, напої, страви з яєць та сиру, борошнянівироби.Отримавши диплом кваліфікованого робітника з професії кухар, випускники ліцею працюють у закладах ресторанного господарства, кулінарних цехах супермаркетів Харкова ,тощо.

Кухар — одна з найдавніших і вічно сучасна професія. Люди впродовж всього свого життя три рази на добу віддають себе у владу представників однієї з самих стародавніх професій на землі — кулінарної. Добрий кухар цінується у всі часи і у всіх народів.

Про кухарів, їх мистецтво складають прислів’я і приказки, розповідають легенди.

Кухар – це в першу чергу творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого.

Кухар – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того щоб творити.

Послуги харчування одночасно є найважливішою складовою потребою будь – якої людини.

На перший погляд нічого мудрованого в кулінарній професії немає. Багато кому здається, що професія – неважка , вивчати в ній нічого: звари, підсмаж, подай — чи велика наука? Виявляється велика. І чим більше вивчаємо технологію, придивляємося на практиці до роботи кухарів, тим ясніше розуміємо, що бути кухарем нелегко, але захоплююче і відповідально. Від нашої роботи залежить праця, відпочинок, навчання, здоров’я практично всіх людей.

Кухар розрізняє всі відтінки смаку і запахів, володіє особливою рухливістю рук і пальців. На стіл страву кухар подає красиво, тому кожний кухар — трохи художник. Готове блюдо — завжди унікальний, неповторний натюрморт.

Зараз з’являється можливість відкривати невеликі кафе, кафе-закусочні, кафетерії, міні-бари.Людям подобаються такі заклади харчування, де їх привітно зустрічають та смачно готують, де вони відчувають турботу, повагу і увагу. Тому саме такий заклад не буде порожнім, а його власник та кухар матиме моральне задоволення та і прибуток.

2.1.2.Аналіз професійної діяльності спеціаліста

Професія: Кухар ;

Спеціальність: «Харчова промисловість »;

Освітній рівень: базове вище;

Освітньо-кваліфікаційний рівень: молодший спеціаліст.

Визначення виду діяльності фахівця та місця його використання

Таблиця 1.1.

Вид діяльності

Місце використання

Технологічна:

Виготовляти та порціонувати напівфабрикати з риби, яловичини, свинини, баранини. Здійснювати підготовку риби осетрових порід до теплової обробки. Готувати птицю для варіння та смаження. Готувати страви та кулінарні вироби масового попиту із застосуванням різних способів теплової кулінарної обробки. Виготовляти холодні страви та закуски: салати овочеві, з м’ясом, вінегрети, рибу під маринадом, холодці тощо. Варити бульйони (м’ясні, м’ясо-кісткові, рибні, грибні) та супи (заправні, пюреподібні, холодні, солодкі, молочні). Готувати різні види пасерування та соусів на бульйонах, молоці, сметані. Готувати другі страви з м’яса, риби, овочів, круп у вареному, тушкованому, запеченому, смаженому вигляді (м'ясо відварне, рибу відварну, смажену, парову, овочі фаршировані, запіканки з овочів, круп, молочні страви тощо).

закладах ресторанного господарства, кулінарних цехах супермаркетів

Організаційна:

а) раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці;

б) дотримуватись норм технологічного процесу;

в) не допускати браку в роботі;

г) знати та виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці й навколишнього середовища, додержуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;

д) використовувати в разі необхідності засоби попередження та усунення природних і небезпечних негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);

є) знати інформаційні технології.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]