Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МРГП.rtf
Скачиваний:
71
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
220.39 Кб
Скачать

51. Напрями роботи командира на виконання статутних вимог.

1.Командир планує навчально-виховний процес, визначає мету та зміст кожного заняття.

2.Вибирає оптимальні методи та форми навчання, відповідну навчальну матеріальну базу.

3.Особисто проводить заняття з бойової, гуманітарної загальновійськової, соціальної та технічної підготовки.

4.Активізує пізнавальні мажливості слухачів під час проведення заняття, виховує в них свідому потребу та спрямованість поглиблювати власні знання, відпрацьовувати стійкі навички та вміння, визначає практичне відпрацювання прийомів та дій бойової роботи на техніці, досягає злагодженості відділень.

5.Систематично контролює засвоєння знань, навичок та вмінь підлеглих, своєчасно та об’єктивно оцінює їх.

6.Вносить необхідні корективи в організацію та зміст воєнно-педагогічного процесу.

52. Педагогічне завдання – це педагогічна ситуації, які об’єкимвно вимагають змін та вдосконалення свідомості, поведінки, чи діяльності в/с та військового колективу.

53. Педагогічна майстерність – це синтез психологічно-педагогічного мислення, відповідних знань, навичок, вмінь та емоційно вольових засобів педагогічного впливу, які у взаємозв’язку з високо розвинутими емоціями особистості офіцера дозволяє йому ефективно вирішувати навчально-виховні завдання.

Структура ПМО. Гуманічна спрямованість – базується на основі цілісної орієнтації, на себе в першу чергу як на педагога, на засоби виховного впливу на об’єкти виховної діяльності, на мету педагогічного процесу. Педагогічні здібності – комунікабельність, інтерактивність, емоційність, оптимістичне прогнозування, креативність. Професійна компетентність – психолого-педагогічні знання, воєнно спеціальна підготовка, високі моральні якості, широкий кругозір, висока загальна культура, ерудиція. Схильність до педагогічної діяльності, інтерес до неї, психолого-педагогічне мислення, педагогічний такт. Педагогічна техніка – це сукупність багато чисельних навичок та вмінь за допомогою яких офіцер користується всіма педагогічними методами та формами здійснює безпосередньо педагогічний вплив на підлеглих.

54. Гуманічна спрямованість – базується на основі цілісної орієнтації, на себе в першу чергу як на педагога, на засоби виховного впливу на об’єкти виховної діяльності, на мету педагогічного процесу.

55. Педагогічні здібності – комунікабельність, інтерактивність, емоційність, оптимістичне прогнозування, креативність.

56. Професійна компетентність – психолого-педагогічні знання, воєнно спеціальна підготовка, високі моральні якості, широкий кругозір, висока загальна культура, ерудиція. Схильність до педагогічної діяльності, інтерес до неї, психолого-педагогічне мислення, педагогічний такт.

57. Педагогічна техніка – це сукупність багато чисельних навичок та вмінь за допомогою яких офіцер користується всіма педагогічними методами та формами здійснює безпосередньо педагогічний вплив на підлеглих.

58,59.Зміст військово-дидактичного процесу.

Закони військової дидактики – це внутрішні суттєві та відносно стійкі зв’язки які виявляються під час організації навчального процесу у військовій частині. У цих законах відбувається сутність військово-дидукційного процесу.

Закони: 1.Соцальної обумовленості. Він виявляє об’єктивний процес визначального впливу, суспільних відносин, соціального устрою на формування основних компонентів вйськово-навчального процесу.

2.Виховного і розвиваючого вивчення. Він розкриває співвідношення знань, навичок і вмінь та всебічного розвитку особистості.

3.Обумовленості навчання в/с характером їх діяльності.

4.Цілесності та єдності військово-дедактичного процесу. Він розкриває співвідношення частини та цілого в дидактичному процесі. Необхідності гармонійної єдності всіх його компонентів.

5.Єдності та взаємозв’язку теорії та практики в навчанні в/с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]