Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Корпоративна соціальна відповідальність.docx
Скачиваний:
33
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
2.37 Mб
Скачать
  1. Програма дій відповідно до sa 8000

Програма дій відповідно до SA 8000 – стандарту сертифікації щодо впровадження соціальної відповідальності за такими напряами:

  1. Дитячапраця.

В компанії діє заборона на використання дитячої праці: У компанії ні при яких обставин не допускається використання дитячої праці. Мінімальний вік для роботи в компанії на умовах повного робочого дня становить 18 років.

Відповідно до SA 8000компанія не має права брати роботу дітей, віком до 15 років. Стосовно дітей віком від 15 до 18 має бути розроблений, обговорений, утверджений документ щодо найму таких осіб. Він може бути включений до існуючої Політики по персоналу та правам людини.

Якщо компанія взяла на роботу дитину від 15 до 18 років:

  • молодий співробітник має пройти обов'язкове навчання та професійну підготовку;

  • дитина має працювати у вільні від шкільних занять години;

  • компанія має дотримуватись правила: загальний час, який витрачається дитиною на проїзд (на роботу й до школи і з роботи та із школи), шкільні заняття та роботу, не буде перевищувати 10 годин на день;

  • робоче місце має знаходитись в безпечній зоні.

  1. Примусова праця.

Організація не повинна використовувати або підтримувати використання примусової праці та не повинна вимагати від персоналу жодних застав при прийнятті на роботу (у тому числі документи, що посвідчують особу). В Карлсберг Україназабороняється будь-яка форма примусової праці, в т. ч. праця в рахунок погашення боргових зобов'язань, а також в рахунок оплати професійного навчання, рабська праця або торгівля людьми.

  1.  Охорона праці

В компанії вже діє Політика з Охорони Праці, в рамках якої компанія намагається знизити рівень травматизма до нуля, шляхом:

  • створення безпечних умов праці;

  • кожен працівник ознайомлений з Політикою охорону праці і повинен її виконувати;

  • для всіх працівників Carlsberg Ukraine проводиться планове навчання з охорони праці,

  • вживаються відповідні заходи для запобігання нещасним випадкам та ушкодженню здоров'я на ділянках, де високий рівень небезпеки (наприклад, поставлені додаткові криті переходи на складах)

  • співробітники компанії та працівники підрядних організацій повинні мати засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) та спеціальні світловідбиваючі жилети при знаходженні на виробничих майданчиках;

  • на всіх заводах існує чіткий перелік доступів на виробництво інших осіб

  • для нагадування правил, що стосуються форми одягу для працівників виробництва, на кожному заводі Carlsberg Ukraine біля входу в цеху розміщені приклади правильного носіння і зовнішнього вигляду ЗІЗ при виконанні робіт в конкретному підрозділі.

  • Та інші заходи

  1. Свобода об’єднань і право на колективний договір

У компанії Карсберг Україна поважають право співробітників створювати, вступати чи не вступати до профспілки або іншу організацію, діяльність якої спрямована на захист професійних інтересів.

  1. Відсутність дискримінації.

Будь-які форми дискримінації співробітників компанії залежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, власності, національного або соціального походження, народження, участі в об'єднаннях, сексуальної орієнтації, стану здоров'я, віку, інвалідності або інших характеристик є неприйнятними. Всі рішення щодо персоналу, від найму до звільнення, а також виходу на пенсію, базуються виключно на відповідних та об'єктивних критеріях.

  1. Дисциплінарні заходи

Організація не повинна використовувати або підтримувати тілесні покарання, психологічне або фізичне насильство, словесні образи.

  1. Робочий час

Компанія дотримується норм робочого часу і понаднормових робіт згідно чинного законодавства України. А також гарантує всім співробітникам право на оформлення лікарняного листа, щорічної відпустки, а також відпустки, яка гарантується законом, в т. ч. по догляду за новонародженим або усиновленою дитиною.

  1.  Заробітна плата

Організація повинна гарантувати, що заробітна плата за стандартний тиждень, принаймні, відповідає мінімальним правовим або промисловим стандартам і достатня для забезпечення основних потреб персоналу. Законодавчо мінімальна заробітна плата за місяць в Україні у 2015 році становить 1218 грн.

Відрахування із заробітної плати не застосовуються як дисциплінарний захід. Організація надає працівникам регулярне і докладне обґрунтування змісту заробітної плати та виплат. Організація також повинна гарантувати, що заробітна плата і інші виплати виплачуються в повній відповідності до всіх законів, і що гроші виплачуються готівкою або чеком за вибором працівників.

  1. Системи управління.

Управління КСВ в Carlsberg Group є багатофункціональним. Керівний комітет КСВ здійснює загальне стратегічне керівництво, в той час як місцеві та функціональні експерти, несуть відповідальність за щоденну реалізацію принципів.

Соціальна активність Carlsberg Ukraine базується на стратегії відкритості та охоплює вісім напрямків, шість з них супроводжуються Політиками з корпоративної соціальної відповідальності. З даними політиками ознайомлені все працівники компанії в обов’язковому порядку. Вони мають повністю виконуватись, виконання контролюється.