Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Корпоративна соціальна відповідальність.docx
Скачиваний:
33
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
2.37 Mб
Скачать

20

Корпоративна соціальна відповідальність

практичне завдання

Carlsberg Ukraine є частиною Carlsberg Group, однієї з провідних пивоварних груп у світі з великим портфелем брендів пива та інших напоїв.

До складу Carlsberg Ukraine входять заводи в м.Запоріжжя, м.Київ та м.Львів. У компанії працює більше 1700 чоловік. У портфель Carlsberg в Україні входить пиво, алкогольні та безалкогольні напої наступних торгових марок: «Львівське», «Балтика», Carlsberg, Tuborg, «Арсенал», «Славутич», «Жигулівське Запорізького Розливу», «Хмільне», «Квас Тарас» , солодкі безалкогольні напої ретро-серії та ТМ «Розмай лісовий», Somersby, Guinness, Kilkenny, Harp, Warsteiner, Grimbergen, König Ludwig. Carlsberg Ukraine входить до списку великих платників податків країни і є найбільшим датським інвестором в Україні. За підсумками дев'яти місяців 2014 Carlsberg Ukraine займає позицію №2 на ринку пива України з часткою 27,7%, на ринку квасу частка компанії складає 28,9%.

  1. Корпоративна соціальна відповідальність Carlsberg Ukraine та її принципи.

  2. Заінтересовані сторони компанії.

  3. Прагнення з КСВ.

  4. Структура управління КСВ.

  5. Комунікації з КСВ.

  6. Моніторинг та оцінка реалізації програми з КСВ.

  1. Корпоративна соціальна відповідальність Carlsberg Ukraine та її принципи

Стратегія розвитку компанії Carlsberg Ukraine заснована на загальноприйнятих принципах успішного економічного існування компаній, одним з яких є корпоративна соціальна відповідальність (КСВ).

Компанія веде чесний і прозорий бізнес, будує лояльні відносини з суспільством, проявляє турботу про навколишнє середовище. Carlsberg Ukraine використовує високі етичні стандарти у взаєминах із співробітниками, споживачами, партнерами, акціонерами та місцевими спільнотами.

Інтеграція КСВ у діяльність даної компанії дозволяє зменшувати витрати, мінімізувати ризики і керувати ними, залучати та утримувати співробітників, а також зміцнювати їхні бренди та бізнес в цілому.

Соціально відповідальний підхід до бізнесу в даній компанії ґрунтується на наступних принципах:

  • дотримання законодавства;

  • якісне задоволення запитів споживачів;

  • забезпечення найвищої якості їхньої продукції;

  • забезпечення безпеки праці та інвестування в розвиток потенціалу співробітників;

  • турбота про довкілля;

  • системний підхід до побудови добросовісних і взаємовигідних партнерських відносин;

  • відкритість і прозорість.

КСВ є невід'ємним елементом корпоративної системи бізнесу Carlsberg Україна, яка охоплює сім напрямків:

  • захист навколишнього середовища;

  • ділова етика;

  • охорона праці;

  • трудові права і права людини;

  • маркетингові комунікації;

  • зобов'язання перед суспільством;

  • відповідальні закупівлі.

  1. Заінтересовані сторони компанії.

Carlsberg Україна використовує високі етичні стандарти у взаєминах із усіма заінтересованими сторонами. Компанія співпрацюєз наступними заінтересованими сторонами (рис.1).

Рис 1. Заінтересовані сторони компанії Carlsberg Україна

Акціонери – заінтересовані в стабільному та інтенсивному розвитку компанії, її позитивному іміджі, прибутковій діяльності, покращенні технічних та економічних показників роботи підприємства, застосуванні інновацій.

Компанії-партнери – заінтересовані в стабільній та чесній співпраці на взаємовигідних умовах, виконанні зобов’язань, позитивному іміджі компанії.

Органи державної влади і місцевого самоврядування – заінтересовані в постійному наповненні бюджету - сплаті податків даним підприємством, забезпеченні робочих місць для громадян, реалізації соціальних програм, дотриманні норм законодавства.

Співробітники– заінтересовані стабільних доходах, розвитку соціальних програм для персоналу,програм навчання та тренінгів, покращенні умов праці, зміцненні безпеки та здоров’я, в стабільному розвитку підприємства.

Споживачі – заінтересовані у безперебійному отриманні якісної продукції підприємства, при прийнятті рішень вираховуванні їхніх потреби, також заінтересовані у розповсюдженні і підтримці ідеї заборони вживання алкогольних напоїв дітьми та підлітками, а також заборони водіння автомобіля в нетверезому стані.

Серед компаній, з яким співпрацює Carlsberg Ukraine: Американська торгова палата в Україні, Європейська бізнес асоціація, Товариство Червоного Хреста України, благодійна організація «Клуб Львів міста Києва», Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» та інші.