Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Корпоративна соціальна відповідальність.docx
Скачиваний:
33
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
2.37 Mб
Скачать
    1. Маркетингові комунікації

Політика з маркетингових комунікацій встановлює стандарти і напрямки для всіх співробітників комерційної функції, які мають відношення до комунікацій зі споживачами.

Відповідність етичним і загальноприйнятим нормам пристойності, помірне споживання алкогольних і безалкогольних напоїв і спрямованість тільки на повнолітніх споживачів - саме такі принципи всіх маркетингових комунікацій Carlsberg Ukraine.

Більше того, відповідно до Політики постачальники маркетингових комунікацій також повинні дотримуватися принципів Політики при розробці рекламних кампаній і комунікаційних матеріалів для компанії - їхня реклама націлена виключно на дорослих людей (18+) і герої рекламних роликів старші 25 років і виглядають не молодше 25 років.

Соціальна відповідальність компанії у напрямку маркетингу зосереджена на відповідності принципам відповідального споживання:

  • Помірне споживання.

Споживання алкоголю тільки в рамках, рекомендованих організаціями з охорони здоров'я: 0,5 л пива для чоловіків і 0,33 л для жінок на добу або менше в залежності від індивідуальних особливостей кожної людини.

  • Споживання неповнолітніми.

Компанія виступає проти споживання пива людьми, які не досягли 18 років. Пиво та інші алкогольні напої призначені тільки для дорослих.

  • За кермом.

Компанія виступає проти споживання пива та інших алкогольних напоїв за кермом. Діють багато проектів і соціальних реклам направлені на боротьбу з пияцтвом за кермом.

  • Відповідальний маркетинг.

В компанії діють суворі правила щодо рекламування пива.

Спільні проекти з ПрАТ «Укрпиво»

У 2012-2013 рр. спільно з Міністерством молоді та спорту та Української галузевої компанією з виробництва пива, безалкогольних напоїв і мінеральних вод «Укрпиво» з метою запобігання продажів алкогольних напоїв та пива неповнолітнім та скасування локальних ініціатив місцевої влади щодо обмеження торгівлі пивом реалізований проект «Відповідальність починається з мене».

В рамках проекта:

  • було розміщено близько 800 білбордів та більше 1 000 афіш соціальної реклами: «Я захищаю підлітків від алкоголю!», «Я сідаю за кермо тільки тверезим!», «Я не продаю алкоголь неповнолітнім!».

  • Виготовлено та розміщено в торговельних об'єктах більше 48 тис. інформаційних стікерів: «Продають алкоголь неповнолітнім? Дзвони » та «Повнолітній? Доведи! »

  • З метою оперативного реагування на порушення чинного законодавства України про продаж алкогольної і тютюнової продукції в 18 регіонах були створені оперативні «Гарячі лінії».

  • Проведено 3883 рейдів і перевірено 17373 торгових об'єктів, які реалізують алкогольні та тютюнові вироби, на дотримання вимог законодавства України щодо заборони продажу даної продукції неповнолітнім особам.

  • Обстежено 2024 об'єкта на предмет відповідності зовнішньої реклами вимогам чинного законодавства.

  • З метою пропаганди здорового способу життя та занять спортом проводилися змагання з Street Workout, турніри з пауерліфтингу, 322 флеш-мобу за здоровий спосіб життя, марафони.

У 2013 році з ініціативи пивоварних компаній в ефірі популярних українських телеканалів з'явилися ролики про помірне і відповідальне вживання алкоголю, заборону вживання пива неповнолітніми та діючих штрафи за продаж алкоголю особам молодше 18 років.