Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Корпоративна соціальна відповідальність.docx
Скачиваний:
33
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
2.37 Mб
Скачать
    1. Охорона праці

Система охорони праці - частина інтегрованої системи управління Carlsberg Ukraine спрямована на попередження нещасних випадків, професійних захворювань та забезпечення безпеки третіх осіб.

Компанія розробила внутрішні стандарти та обов'язкові вимоги з охорони праці, які відповідають вимогам законодавства України та вимогам міжнародних стандартів, таких як OHSAS 18001. Одночасно з наявністю правил, правильних процедур і технічного оснащення підприємств, компанія намагається змінити спосіб мислення і поведінки людей, тобто проводиться робота над створенням належних навичок і культури серед співробітників.

При виникненні нещасного випадку в терміновому порядку проводиться розслідування, а всі обставини негайно доводяться до відома співробітників на підприємствах з метою попередження виникнення подібних випадків у подальшому.

В компанії в рамках охорони праці діють такі проекти:

  • У 2013 році на всіх заводах Карлсберг Україна було проведено навчання зовнішньої компанією співробітників з питань оцінки ризиків та вимогам стандарту OHSAS 18001 «Система менеджменту професійної безпеки та здоров'я.

  • У 2013 році стартувала програма «Health & Safety improvement in Logistic / Customer SC » (Поліпшення стану охорони праці в напрямках логістики та поставок). Проект спрямований на впровадження передових практик, розробки програм з навчання персоналу, постійне поліпшення робочого середовища, модернізацію системи безпеки транспортних засобів (установка додаткових сигнальних вогнів, ременів безпеки, засобів регулювання швидкості пересування) на заводах компанії в підрозділах логістики та поставок (першим заводом компанії, який взяв участь у проекті стала Львівська пивоварня).

  • Near Miss - інцидент або небезпечна ситуація, яка могла б привести до випадку травматизму або псування майна(проект був впроваджений і функціонує на Львівській пивоварні з 2012 року). На виробничих майданчиках компанії поширений процес «тагірованія», який передбачає позначення небезпечних ділянок у виробничих цехах, виявлених під час виконання робіт. У свою чергу «таг» - спеціальний бланк, який заповнюється співробітником компанії або підрядною організацією в момент виявлення загрози. Заповнені ярлики збираються відповідальними особами, а інформація заноситься в загальну базу реєстрації тагов, де вказується опис загрози, необхідні для її усунення дії і відповідальні за це особи. Усунення зауважень контролюється під час обходу, під час внутрішніх аудитів, а також на щотижневих нарадах.

  • Безпечний рух в підрозділах виробництва і логістики.

На Львівській пивоварні були побудовані додаткові криті безпечні переходи на тарної майданчику та пішохідні галереї в складах готової продукції(рис. 2).

Рисунок 2. Пішохідна галерея та критий безпечний перехід на складі Львівської пивоварні.

У підрозділах логістики на всіх заводах були встановлені додаткові сигнальні вогні, а також дзеркала для безпечного руху транспорту і персоналу в зонах мінімального огляду. Крім того, нанесена розмітка пішохідних зон і встановлені додаткові огорожі, додана додаткова візуалізація на транспорт навантажувачів для їх кращої видимості, існує спеціальна форма одягу, без яких співробітник не має права знаходитись на виробничих майданчиках. Для нагадування правил, що стосуються форми одягу, на кожному заводі Carlsberg Ukraine біля входу в цеху розміщені приклади правильного носіння і зовнішнього вигляду ЗІЗ (рис.3).

Рисунок 3. Засоби індивідуального захисту на виробничих майданчиках.

  • Для всіх працівників Carlsberg Ukraine проводиться планове навчання з охорони праці, яке передбачено вимогами законодавства.