Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6_kredit.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
920.58 Кб
Скачать

Договір застави (тверда застава)

м. Житомир “____”_________ 200 __ р.

Банк “Стандарт”, що іменується надалі “Заставодержатель”, в особі__________________________________________________________________ , який діє на підставі Статуту банку, Положення про дирекцію і доручення від “____”____________ 200__ року  з  однієї  сторони,  і  _________________________________________________________________________________________________ , що іменується в подальшому “Заставодавець”, в особі _________________________

________________________________________________________________________, який діє на підставі _______________________________________________________

________________________________________________________________________ з другої сторони, уклали цей договір про наступне:

1. Предмет договору.

1.1. Цей договір забезпечує вимогу Заставодержателя, що випливає з кредитного договору № ____ від “____ “________________200__ року, укладеного між Заставодержателем та _________________________________________________ за умови якого _____________________________________ зобов'язаний Заставодержателю до “____ “______________200__ року повернути позичку у розмірі __________________________________________________________________

до “___” _______________200__ року сплатити _______% річних за її користування, а також неустойоку у розмірі і у випадках, передбачених кредитним та цим договорами.

2. Предмет застави є таке майно (далі Майно):

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Всього оцінюється сторонами у ________________________________________

________________________________________________________________________

3. Майно буде зберігатися у _______________________________________________ за адресою:______________________________________________________________ ________________________________________________________________________

На строк дії Договору майно залишається у Заставодавця.

4. Майно є власність Заставодавця згідно з договором купівлі та товарно-транспортної накладної.

5. Заставодавець засвідчує, що:

5.1. На підставах, передбачених Законом України, він має право відчужувати Майно.

5.2 На підставах, передбачених законодавчими актами України, на Майно може бути звернене стягнення.

5.3. Майно не підлягає вилученню і вільно від зобов’язань, крім тих, що передбачені Договором.

5.4. До нього не пред’явлені і не будуть пред’явлені майнові позови, пов’язані з вилученням Майна.

5.5. Майно не знаходиться у спільній частковій власності, не є часткою, паєм.

6. В разі, коли. в момент настання терміну виконання угоди, зобов’язання Заставодавцем виконано не буде, Заставодержатель має право одержати задоволення з Майна або його вартості на свій розсуд переважно перед іншими кредиторами.

Права та обов’язки сторін

7. Заставодержатель має право:

7.1. Без будь-яких обмежень зі сторони Заставодавця (або третьої особи), у якої знаходиться Майно), перевіряти документально та фактично наявність, розмір, стан, і умови збереження Майна.

7.2. Вимагати проведення поточного ремонту та технічного обслуговування Майна.

7.3. Вимагати від заставодавця вжиття заходів, необхідних для збереження Майна.

8. Заставодавець зобов’язаний:

8.1. Сплачувати, передбачені законодавством всі податки та збори, пов’язані з Майном, яке передане у заставу.

8.2. Замінити протягом 5 днів Майно, передане у заклад за першою вимогою Заставодержателя за умов, що має також реалізаційну вартість та попит.

8.3. Не розпоряджуватись, не відчужувати, не заставляти і не закладати, не передавати у користування і найом (оренду) Майно без письмової згоди Заставодержателя.

8.4. Вживати заходів, необхідних для збереження Майна: проведення поточного ремонту, технічного обслуговування та цілодобової охорони протягом дії цього Договору.

8.5. На період дії цього Договору застави страхувати за свій рахунок на користь Заставодержателя Майно у повному обсязі за вартістю його придбання та ризиків.

8.6. Не пізніше 24 годин з моменту виявлення втрати або пошкодження Майна сповістити про це засобами телекомунікацій Заставодержателя, а також сповіщати Заставодержателя про всі зміни, що відбулися стосовно обставин, визначених у пунктах 2.3, 4, та 5 цього Договору, не пізніше 1 доби з часу, коли ці зміни сталися або стали відомі Засаводавцю.

8.7. Безумовно і за першою вимогою Заставодержателя дати можливість його представникові ознайомитись з бухгалтерськими документами, звітами та іншими документами щодо руху грошових коштів Заставодавця, у тому числі в іноземній валюті.

8.8. Для укладення Договору, як його невід’ємну частину передати Заставодержателю документ:

а)що підтверджують право власності на Майно, передбачене п. 4 Договору;

б) статутні документи, свідоцтво про реєстрацію та нотеріально засвідчені примірники підписів службових осіб.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]