Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
5555555555555.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
274.94 Кб
Скачать

1. Загальні відомості про підприємство

Товариство з обмеженою відповідальністю «Керамаг ЛТД» було створено 23 червня 2003року. Юридична адреса Підприємства: м. Житомир, вул.Селецька, 32 .

ТОВ «Керамаг ЛТД» є юридичною особою з дня його державної реєстрації. Статут «Керамаг ЛТД» розроблений на підставі Законів України «Про підприємства в Україні», «Про власність». Підприємство має права та обов'язки передбачені чинним законодавством України та статутом, має самостійний баланс, основні фонди та оборотні кошти, розрахунковий рахунок, валютний знак та інші реквізити.

Підприємство стрімко розвивається. Створюються нові робочі міця, персонал підприємства налічує на сьогоднішній день 57чоловік.

Основними документами, що регламентують діяльність підприємства є:

- Статут «Керамаг ЛТД»;

- Колективний договір.

Видом діяльності підприємства є імпортування, оптова та роздрібна торгівля:

  • керамічної плитки;

  • ламінату;

  • паркетної дошки;

  • сантехніки;

  • змішувачів;

Серед наведених товарів домінуючу позицію займає оптова торгівля керамічною плитки різних європейських заводів, а саме понад 15 заводів Польщі, Італії, Іспанії, Німеччини.

Основними постачальниками підприємства є заводи виробники керамічної плитки на території Польщі – «Опочно», «Кераміка Парадіж» та «Парадіж», «Полколоріт». Керамічна плитка цих заводів користується попитом на українському ринку оздоблювальних матеріалів та рівень продаж її постійно зростає.

Це обумовлено наступними факторами:

  • Застосування сучасних технологій на виробництві.

  • Використання сировини найвищого ґатунку.

  • Створення салонних продаж керамічної плитки в пунктах продажу. Комплектація їх виставочними стендами, рекламною продукцією тощо.

  • Постійні маркетингові дослідження .

  • Випуск керамічної плитки типу Gres, яка є найбільш дешевим та надійним оздоблювальним матеріалом на цей час.

ТОВ «Керамаг ЛТД » планує розширити не тільки обсяг продукції, а також і асортимент. Підписані контракти з фірмами «Классен», Польща та «Вен Тейд», Польща.

Фірма «Классен» пропонує споживачам широкий спектр ламінованої підлоги. Ламінована підлога за останні роки зарекомендувала себе, як оптимальне покриття підлоги для різноманітних типів приміщень та відповідає самим високим вимогам

  • Стійкість до забруднення

  • Світлостійкістю

  • Стійкість до подряпин, тощо

  • Відповідає гігієнічним вимогам, не вибаглива у використанні

  • Швидка та просто укладка без використання інструментів

  • Демонтаж у любий час

  • Гарантія 10 років

Останнім часом спосіб укладання підлоги без клею – Connect System CLIXX, що запатентований німецьким концерном Классен, отримав велике розповсюдження на всесвітньому ринку. Така система дозволяє не тільки економити час роботи при монтажі підлоги, але й при необхідності можливо розібрати підлогу та укласти цей ламінат в іншому місці.

В даний час ведуться переговори по підписанню договору про співробітництво з фірмою «Данте Україна», яка постачає на український ринок змішувачі виробників Італії, Польщі та Китаю, та кухонні мийки виробництва Італії, Китаю та Туреччини. На дані товари фірма також надає гарантійні строки по використанню від 1 до 7 років. Продукція даних фірм характеризується практичністю, зручністю, надійністю та оригінальним та сучасним дизайном. Для більш тривалого строку використання змішувачів виробниками були засновані пластини оброблені тефлоновою сумішшю. Перш ніж продукція фірми «Данте» потрапить на український ринок вона проходить жорсткий контроль якості.

Галузева належність

Головним видом діяльності ТОВ «Керамаг ЛТД» є імпортування та торгівля керамічної плитки, ламінованої підлоги, сантехніки, змішувачів, паркетної дошки, тощо.

Галузь – це якіснооднорідна сукупність господарських одиниць (підприємств, організацій, установ) різних форм власності, які характеризуються особливими умовами виробництва у системі суспільного розподілу праці, однорідною продукцією і виконують однакову функцію у національному господарстві. ТОВ «Керамаг ЛТД» належність до галузі торгівельних підприємств: займається оптовою та роздрібною торгівлею на території України.

Місія визначає основні завдання, які стоять перед підприємством і повинні виконуватись уповноваженими особами.

Існує ряд суб'єктів, які впливають на місію підприємства:

  • Власники підприємства;

  • Працівники підприємства (від рівня їх кваліфікації залежить реалізація цілей);

  • Споживачі (саме на них орієнтована місія, вони визначають попит на товари);

  • Партнерські фірми (фірми-постачальники, фірми-посередники).

Місією підприємства є задоволення суспільних проблем в товарах народного споживання.

Мета – максимальне задоволення потреб споживача, розширення асортименту продукції, підвищення доходів та продуктивності праці, зниження експлуатаційних витрат, забезпечення здорових та безпечних умов праці, одержання максимальних прибутків та реалізація на базі одержаних прибутків соціальних та економічних інтересів членів трудового колективу та інтересів власника.

За результатами діяльності підприємства формується уявлення про нього, його імідж. Імідж (образ, зображення) – це сформований і постійно підтримуваний стабільний образ певного середовища клієнтів ринку про послуги, яке надає підприємство. Поняття іміджу фірми та іміджу її керівника тісно пов'язані, тобто керівник створює імідж організації згідно своїх принципів, освіченості, виховання, поглядів і головних цілей.

На рахунок «Керамаг ЛТД» можна сказати, що це молоде підприємство. Але його імідж з кожним днем зростає. Підтвердженням цьому є розширення кола партнерів.

Підприємство розширює види діяльності - поряд з оптовою реалізацією товарів розгортає роздрібну торгівлю. Так як вартість оренди торгівельних площ є значно високою тому у 2005 році ПП Шарапато О.В. було розпочато будівництво власного торгівельного комплексу за адресою м.Житомир, вул.Вітрука 17а, на земельній ділянці 0,20 га і сьогодні жителі та гості нашого славного міста мають нагоду зробити свій вибір щодо оздоблення своїх будинків у сучасній просторій справжній Галереї керамічної плитки „ЕРМІТАЖ". Виставочно-торгівельні зали розміщені на п'яти рівнях, на кожному рівні представлена продукція окремого заводу-виробника - Кераміка Парадиж, Парадиж, Опочно, Полколорит, Марконі. Оригінальний та вишуканий дизайн, який відповідає європейським стандартам, та виконання внутрішніх робіт проводилося фахівцями даних заводів. Салон-магазин „Ермітаж"в м.Житомирі - перший досвід в будівництві салонів керамічної плитки на Україні за участі польських спеціалістів.

У червні 2010 року відкривається салон магазин роздрібної торгівлі «Кахель & Сантехніка» у м. Львові, де також буде представлений весь асортимент товару -керамічна плитка, сантехніка, змішувачі, тощо.

Конкурентами фірми на території України , які співпрацюють з даними заводами Польщі є в західній Україні фірма „Вока" (Львів), на півдні - фірма „Каіса", та фірма „Євротрейд" (Киів).

Вже 2 рік поспіль по результатам року ТОВ „Керамаг ЛТД" займає 1 місце по об'ємам продаж на заводах „Опочно" та „Кераміка Парадіж" .Нашому підприємству, як найкращому покупцеві, заводами надається відстрочка платежу та додаткові знижки на продукцію. Ці умови має на території України, крім нашої фірми, тільки фірма „Вока" Львів. Ці всі фактори роблять наш товар конкурентоздатним , дозволяє нам робити мінімальну націнку на товар, що приваблює покупців. Для розширення ринків збуту продукції ТОВ «Керамаг ЛТД» у 2009 році відкрито 2 філії на сході та заході України : м.Львів, м.Запоріжжя. Планується створення філії на півдні країни у Криму.

ТОВ „Керамаг ЛТД" перевозить керамічну плитку залізничним транспортом, товар зберігається на складах орендуючих у ТОВ „Бобер" (загальна площа земельної ділянки якого 2,3 га). ТОВ «Керамаг ЛТД» має на балансі 2 автомобілі з причепами DAF та VOLVO вантажопідйомністю 20 т та 15т., завдяки чому має можливість постачати товар для своїх клієнтів.

Всі ці чинники впливають на збільшення об'ємів продаж керамічної плитки на території України та залученню все нових покупців . Покупцями підприємства є приватні підприємці та фірми таких великих міст країни як Донецьк,

Дніпропетровськ, Харків, Київ, Черкаси, Одеса, Миколаїв, Рівне, Чернігів, Чернівці, Хмельницький. Для розширення ринків збуту продукції ТОВ «Керамаг ЛТД» у 2009 році відкрито 2 філії на сході та заході України : м.Львів, м. Запоріжжя. Планується створення філії на півдні країни у Криму.

Структура підприємства.

Взаємовідносини між працівниками наведемо у вигляді організаційної структури.

Структура підприємства належить до лінійно-функціональних структур,основними перевагами якої є високий рівень спеціалізації управлінської праці, компетентне охоплення практично всіх сфер діяльності, краща адаптація до різних умов диверсифікації виробництва.

Підприємство очолює керуючий, якому підпорядковуються головний бухгалтер, менеджер, виконавець робіт, завідувач складу, а вони в свою чергу мають працівників, які підпорядковані їм.

Управління підприємством здійснюється на підставі сполучення самоуправління трудового колективу і права власника по господарському використанню свого майна. Власник підприємства здійснює свої права по управлінню підприємством безпосередньо в таких випадках: внесення змін та доповнень до статуту; призначення на посаду та звільнення з посади керівника підприємства на контрактній основі; вирішення питання про організацію та ліквідацію; контроль за господарсько-фінансовою діяльністю.

У всіх випадках власник здійснює управління підприємством через керівника, якому делегує свої повноваження.

Керівник підприємства:

- Забезпечує виконання поточних і перспективних планів підприємства;

- Розпоряджається майном, включаючи грошові кошти;

- Приймає на роботу та звільняє з роботи працівників;

- Укладає угоди від імені підприємства, відкриває в банках розрахункові рахунки;

- Представляє підприємство у відносинах з юридичними та фізичними працівників підприємства;

- Забезпечує своєчасний розгляд скарг та заяв працівників, інших осіб (співвласників);

- Видає накази та вказівки, інструкції, положення обов'язкові для всіх;

- Вирішує інші питання господарсько-фінансової діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]