Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktika_z_fakhu.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
436.74 Кб
Скачать

Висновок

В умовах ринкової економіки підприємство здійснює свою навчальну діяльність самостійно, але конкуренція, що полягає в змаганні підприємств за споживача їх послуг, змушує продавця (виробника) враховувати їх інтереси і запити і надавати ті послуги, яка потрібні покупцеві. Підприємство, що програло в цій боротьбі, звичайно стає банкрутом, а відтак не може оплатити вартість товару, робіт і послуг, розраховуватися з бюджетом по обов'язкових платежах та платежах до позабюджетних фондів, якщо зобов'язання по платежах перевищує вартість його майна. Отже, щоб не стати банкрутом, підприємство мусить постійно стежити за ситуацією на ринку і забезпечити високу конкурентоздатність своєї продукції.

Взагалі-то КП «Райкоопринкторг» є прибутковою організацією це ми і довели під час проведення відповідних розрахунків та аналізу. Це перспективне підприємство, яке має позитивну тенденцію до розширення обсягів виробництва за рахунок збільшення виробничих площ. Також оскільки КП «Райкоопринкторг» виготовляє свою високорентабельну та конкурентоспроможну продукцію і на експорт, то існує велика потреба у вкладенні в галузь інвестиційних коштів, які б підняли її на вищий сучасний рівень.

Отже, підприємство, яке стало базою нашої практики в основному не має проблем, але потрібно зазначити, що існують деякі недоречності щодо функції управління, яка відносно занедбана і вимагає додаткового виділення коштів та кращої організації. Про це свідчить, зокрема, те, що витрати на управління та утримання апарату управління надто малі, а це негативно впливає на роботу підприємства в цілому.

Одним з інструментів з'ясування конкурентоздатності є аналіз фінансового стану підприємства, або фінансовий аналіз. Аналізувати фінансовий стан будь-якого підприємства є нагальною необхідністю, бо не можна вести господарство без міри ваги і рахунку, не добиваючись перевищення доходів над видатками. Це завжди було важливо, тим більше - зараз, коли на зміну безгосподарності і безвідповідальності приходить підприємництво, сувора дисципліна і ощадливість.

Аналіз фінансового стану підприємства є важливим елементом фінансового менеджменту і аудиту. Користувачі фінансових звітів підприємств і фірм використовують методи аналізу для прийняття управлінських рішень, спрямованих на подальше збільшення прибутковості, виявлення причин збитковості, а також забезпечення стабільного фінансового стану.

Аналізувати фінансовий стан будь-якого підприємства є нагальною необхідністю, бо не можна вести господарство без міри ваги і рахунку, не добиваючись перевищення доходів над видатками. Це завжди було важливо, тим більше - зараз, коли на зміну безгосподарності і безвідповідальності приходить підприємництво, сувора дисципліна і ощадливість. Закони ринкової економіки вимагають відповідного способу мислення і поведінки всіх її учасників. Ринкова економіка не терпить, щоб омертвлялися мільярди гривень. Ринкова економіка приведе в рух всі ці ресурси, аби кожна вкладена в підприємство гривня давала найвищий прибуток. Щоб забезпечити це, на підприємстві необхідно здійс­нювати аналіз фінансового стану, проводити обґрунтоване наукою дослідження фінансових відносин і руху фінансових ресурсів у процесі господарської і торговельної діяльності кожного підприємства.

Основним напрямком покращення фінансового стану підприємства є збільшення його прибутку. Збільшувати прибуток можна за допомогою багатьох факторів. Наприклад, можна збільшити ціну на надані послуги, виконану роботу. Проте цей варіант не зажди може пройти, оскільки на сучасному етапі розвитку нашої країни підприємства не мають достатньо грошових коштів, щоб заплатити ще більшу суму за послуги, роботу, товари.

Взагалі, резерви зростання прибутку – це кількісні можливості збільшення прибутку завдяки:

  • збільшенню обсягу реалізації продукції;

  • зменшенню витрат на виробництво і реалізацію продукції;

  • усунення перевитрат по сировині і матеріалах, усунення понадпланових відходів, усунення невиправданих і непродуктивних витрат у складі цехових і загальновиробничих витрат, а також у складі витрат на утримання і експлуатацію устаткування, усунення втрат від браку;

  • постійному зниженню позареалізаційних збитків.

Тому, на мою думку, результативність і ефективність управління сучасним підприємством значною мірою залежить насамперед від того, яких принципів дотримуються його керівники, приймаючи управлінські рішення, і які методи вони застосовують для їх реалізації. Правильний вибір забезпечить досягнення бажаного результату найменшими зусиллями.

Загалом в результаті|внаслідок| пройденої| практики на КП «Райкоопринкторг» я поглибила і закріпила теоретичні знання по організації, нормуванню, економіці і соціології праці. Також вирішила всі поставлені мені завдання|задачі|:

  • набула навичок проведення економічного аналізу трудових показників діяльності підприємства;

  • вивчила основні напрями|направлення| діяльності служб персоналу підприємства;

  • закріпила теоретичні знання шляхом участі в діяльності підприємства по наданню|виявленню| послуг і набула|надбання| практичних навиків|навичок| самостійної роботи по аналізу трудових ситуацій, по нормуванню і організації праці;

  • дотримувалась правила техніки безпеки і внутрішній трудовий розпорядок підприємства;

  • підготувала комплексний звіт на матеріалах підприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]