Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом-зразок.doc
Скачиваний:
53
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
699.39 Кб
Скачать

Анотація

В роботі виконано розробку мікропроцесорної системи керування технологічним процесом дозування та змішування сировини для виробництва теплоізоляційного матеріалу. Об’єктом автоматизації є дозатори.

Технологічний процес передбачає дозування та змішування компонентів, висипання сировинної суміші на стрічковий конвеєр. Керування вагою компонентів сировинної суміші, здійснюється шляхом подачі компонентів в вагові ємності.

Для реалізації керування вагою компонентів сировинної суміші розроблено структурну та електричну принципову схеми мікропроцесорної системи. Також розроблено алгоритм роботи системи керування. Проведений економічний розрахунок показав більшу ефективність розробленої системи у порівнянні з існуючим варіантом.

Abstract

In the work the development of microprocessor process control dosing and mixing raw materials for the production of insulation material. The object is automate doses.

The process involves dosing and mixing of components, raw mix rash on the conveyor belt. Manage weight component raw mix carried out through a component in weight capacity.

For realization of control weight component raw materials mixture is designed structured and electric principle scheme of the microprocessor system. Also an algorithm of the work managerial system is designed. Organized economic calculation has shown greater efficiency of the designed system in comparison with existing variant.

Реферат

В даному дипломному проекті розроблена автоматизована система управління змішувальною установкою, в якій реалізовується процес попередньої підготовки сировинної суміші компонентів теплоізоляційного матеріалу .

В розділі “ Аналіз технологічного процесу ” розглянуто питання технологічного процесу , характеристики продукції, сировина та затратні матеріали.

В розділі “ Розробка структурної схеми керування ” розроблена структурна схема системи керування.

В розділі “ Розробка принципових рішень по реалізації системи ” розглянуті основні елементи системи.

В розділі “ Розробка конструкції електричного пульта ” розроблена конструкція електричного пульта.

В розділі “ Розрахунок показників надійності ” розраховані показники надійності роботи системи.

В розділі “ Економічна частина ” розраховані основні економічні показники системи (вартість розробки, собівартість).

В розділі “ Охорона праці ” розглянуті питання техніки безпеки при роботі з системою і питання охорони праці.

ВСТУП

В наш час високих технологій важко переоцінити роль високоефективних теплоізоляційних матеріалів в розвитку народного господарства. Теплоізоляція в значній мірі впливає на такі важливі процеси, як зменшення тепловтрат в будівлях різного призначення, комунальних мережах, сприяє збереженню теплового режиму у технологічного обладнання і т.п.

З усіх різновидів в спінених та волокнистих теплоізоляційних матеріалів, які виготовляються тепер, особливе місце займає теплоізоляція із кам’яної (мінеральної) вати. За різними оцінками, щороку в світі використовується декілька мільйонів тон мінеральної вати, вагома частина її використовується в промислово розвинутих країнах. Дослідження ринку теплоізоляційних матеріалів показують, що, наприклад, зараз в Росії біля 35% сумарного споживання теплоізоляції припадають на матеріали, виготовленні із кам’яної вати.

Мінеральна вата (кам’яна вата) - натуральний, неорганічний продукт, який отримується в шляхом плавлення мінеральної породи. Це екологічний матеріал, який дозволяє заощадити велику кількість енергії та покращити стан навколишнього середовища.

Щороку в світі зростає число виробників теплоізоляційної продукції, які використовують сучасне обладнання та технології. Але, найголовніше, змінюється відношення будівельників і споживачів до утеплення споруд – підвищується значення таких високоефективних теплоізоляційних матеріалів, як кам’яна вата.

Мінеральна вата використовується практично у всіх сферах застосування теплоізоляції, а завдяки своїм унікальним якостям може виконувати декілька функцій одночасно, забезпечуючи високу пожежостійкість та хорошу теплозвукоізоляцію. Вона є довговічною, екологічною, стійкою до старіння, а також, до біологічної та хімічної корозії. Це дає підстави вважати, що в найближчому майбутньому споживання теплоізоляції з кам’яної вати та її роль в підвищенні енергоефективності українських споруд і промисловості буде зростати й надалі.

Виходячи з вище зазначеного можна зробити висновок, що питання розробки сучасних методів виробництва теплоізоляційного матеріалу - кам’яної вати є в наш час актуальною, оскільки кам’яна вата отримала широке застосування, постає питання покращення якості та економічності виробництва. Так як весь світ переходить на автоматизацію виробництва наша держава не повинна відставати, а також повинна вдосконалювати виробництво використовуючи новітні технології. Адже автоматизація процесу збільшує ефективність виробництва ( приносить додатковий дохід). Одне з найбільш прийнятних рішень приведене в даному дипломному проекті.