Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Цукровий дібет, 1 тип.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
179.2 Кб
Скачать

Анамнез по органах і системах

Загальний стан хворого

У хворого погане самопочуття, знижена працездатність, виражена загальна слабість, незначне похудання за умов звичайного харчування.

Шкіра і видимі слизові – бліді, періодично свербить (при значному підвищенні рівня глюкози в крові).

Набряки не спостерігаються.

Серцево-судинна система:

Задишка відсутня. Серцебиття, відчуття перебоїв роботи серця, пульсації в інших ділянках тіла, болі в серці не відмічаються. АТ = 130/90 мм.рт.ст. Серцевий горб – відсутній. Пульс = 92 уд/хв.

Дихальна система:

Дихання здійснюється через ніс, вільне не утруднене, Частота дихальних рухів = 16/хв.

Виділень з носа, носових кровотеч, сухості в носі і горлі – не відмічається.

Голос не змінений. Задишки немає. Болі в грудній клітці відсутні.

Система органів травлення:

Апетит у пацієнта добрий. Відмічається сухість у роті, хворий відчуває спрагу. Кількість випитої за день рідини становить – більше 1,5 л. Жування і ковтання – вільне. Кровотечі з ясен не спостерігається. Печія, нудота, блювота, біль в черевній порожнині – відсутні. Відродження газів – вільне.

Сечо-видільна система:

Сечовиділення довільне, почащене. Добова кількість сечі близько 2,5 л. Колір сечі – солом’яно-жовтий. Болей в попереку, крижей, над лобком не спостерігається.

Опорно-рухова система:

Характерне відчуття затерпання, замерзання кінцівок. Болі в кістках та суглобах не турбують. Рухливість суглобів збережена.

Нервова система:

Хворий спокійний, легко спілкується з людьми. Швидко втомлюється. Сон в ночі – поганий, в день – сонливість.

Настрій спокійний, пам’ять добра. Вимова не порушена. Інколи турбує головний біль. Потьмарення свідомості не відмічалось. Судом немає.

Органи чуття:

Зір у хворого знижений, слух добрий. Болей і шуму у вухах немає. Нюх і смак не порушені.

Органи внутрішньої секреції

Патологічних змін з боку щитовидної, прищитовидних залоз і наднирників не виявлено.

Гіпофіз, гіпоталамус:

Ріст хворого нормальний (190 см.)

Хворий відмічає похудання. Змін пропорцій не виявлено. Розподіл жирової клітковини по чоловічому типу. Анорексії, булімії не відмічається. Спостерігається поліфагія і спрага. Кількість випитої рідини більше 2-х л/д.

Отстрівцевий апарат підшлункової залози:

У хворого відмічається загальна слабість. Характерна сухість у роті, спрага. За день випиває рідини більше 2-х л. Апетит добрий. Відмічається похудання. Спостерігається поліурія, об’єм виділеної сечі за добу = 2,5 л. Приступів, що супроводжуються раптовою різкою слабістю, тремтінням, потовиділенням, відчуттям голоду у хворого не відмічається.

Статеві залози:

Будова тіла нормостенічна. Голос звичайний. Оволодіння за чоловічим типом. Випадання волосся на лобку та аксілярній області не спостерігається. Формування зовнішніх статевих органів – правильне. Статевий потяг нормальний.

Anamnesis vitae

Глодан Іван Михайлович, 15.06.1984 р.н народився в сім’ї робітників. Народився від першої вагітності. Дитинство проходило з задовільних матеріально-побутових умовах. Розумовий та психічний розвиток проходив без особливостей. В дитинстві хворів простудними захворюваннями. До школи пішов в 7 років. Після закінчення школи, пішов працювати в ВАТ „Нафтохімік Прикарпаття” – виробником. Умови проживання, побуту та харчування задовільні. Спадковий анамнез необтяжений. Туберкульоз, хворобу Боткіна, венеричні захворювання в себе та в членів сім’ї заперечує. Шкідливих звичок немає. Алергологічний анамнез не обтяжений. Алергія на медикаменти відсутня. Дотримується режиму дня та відпочинку.