Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Laboratorni_roboti.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
1.37 Mб
Скачать

Хід роботи.

  1. Завантажити текстового редактора WORD і створити документ, що складається з 3 - 5 сторінок. Для цього:

    1. відкрийте на робочому столі папку Тех_мех;

    2. виберіть номер варіанту і натиснути кнопку Посчитать;

    3. виберіть вкладку Выбор материала зубчатых задач;

    4. прогляньте результат обчислення і все виділите;

    5. в контекстному меню виберіть Копироваь;

    6. перейдіть в новий створений документ і виконайте команду Вставить;

    7. поверніться в розрахунок і виберіть вкладку Выбор двигателя;

    8. аналогічно скопіюйте повністю розрахунок в свій документ;

    9. по черзі скопіюйте Расчес зубчатой передачи, а потім Срок службы агрегата;

    10. прогляньте отриманий документ і видаліть зайві знаки пропусків і Enter.

  2. Вказати параметри сторінки створеного документа. Для цього виконаєте команду: Файл - Параметры страницы - вкажіть поля: Левое - 2, Правое - 1,5; Верхнее - 2; Нижнее - 1.

  3. Розбити текст на сторінки. Для цього виконаєте команду: Файл - Параметры страницы – Источник бумаги (Макет) - розрізняти колонтитули: парних і непарних сторінок - ОК вибрати Вставка - Номера страниц - Положение: внизу сторінки, включити опцію Номер на першій сторінці - ОК.

  4. Створити верхній і нижній колонтитули. Для цього виконаєте команду: Вид - Колонтитулы - кнопка Верхний/нижний колонтитул. У верхньому колонтитулі ввести Технічна механіка. Розмістити колонтитул по правому краю і підкреслити пунктирною лінією, для цього необхідно виділити текст колонтитулу включити вирівнювання по правому краю; відкрити панель Таблиці і межі і на ній включити нижню межу і вибрати пунктирну лініюЗакрийте колонтитули і перегляньте як вони виглядають у вашому документі

Відкрити вікно Колонтитули, двічі клацнувши мишею по створеному колонтитулу і самостійно для парних сторінок зліва створити колонтитул Курсовой проект. Змінити відстань від краю колонтитулу. Для цього: відкрити вікно Колонтитули - кнопка Параметры страницы -Источник бумаги (Макет) - Змінити відстань від верхнього колонтитулу на 1 см.

  1. Створити виноски. Для цього: зафіксувати курсор в кінці першого рядка (Розрахунок закритої передачі) - команда Вставка - Ссылка - Сноска - вибрати Положение: виноски, Формат: інший (кнопка Символ - знак * - ОК) - кнопка Вставить. Внизу сторінки ввести А.Е.Шейбліт. Курсове проектування деталей машин. Аналогічно для назви 2-го розділу (Вибір матеріалів зубчатих передач) самостійно створити виноску П.Ф.Дунаєв Конструювання вузлів і деталей машин.

  2. Розбити весь документ на розділи. Розділи необхідні для того, щоб документу створити відповідний зміст. Виконайте команду: Вставка - Разрыв - Новая страница - ОК. Включіть Непечатные символы і перегляньте як виглядає ваш документ з розривом. Аналогічно виконаєте для решти розділів (Вибір матеріалу зубчатих передач і Термін служби агрегату). Кожний розділ повинен починатися з нової сторінки.Початок кожного розділу оформите у вигляді заголовка. Для цього: зафіксуйте курсор спочатку рядки з разделом1 (Розрахунок закритої передачі). На панеліФорматирование замість стилю Обычный вибрати Заголовок 1. Аналогічно виконаєте для решти розділів. Для перевірки заголовків проглянете схему документа. Для цього виконаєте: Вид - Схема документа. Прогляньте зліва всі заголовки і поверніться до попереднього виду вашого тексту (Вид - Схема документа). В першому розділі після заголовка створіть підзаголовок (Основні параметри). Оформіть його як Заголовок 3. Аналогічно виконаєте ще декілька підзаголовків (В розділі 2 - Визначення передавального числа приводу). Прогляньте схему документа.

  3. Створити зміст. Для цього: перед першим заголовком вставте розрив, щоб Зміст був на окремій сторінці. Виконайте команду: Вставка - Ссылка - Оглавление и указатели. У вікні, що відкрилося, вкладка Оглавление - вибрати Форматы: Изысканный уровень - 3.

  4. Використовування стилів для форматування. В розділі 1 Виділити підзаголовок (Основні параметри передачі) і виконати команду:

Формат - Стиль (Стили и форматирование) - кнопка Создать стиль. У вікні, що відкрилося, ввести: Имя - Стиль_ЗВ (назва спеціальності), вказати формат: размер шрифта - 14, интервал - полуторный. - ОК. В меню Формат - Стиль - вибрати

створений стиль і переконатися, що виділений абзац став виглядати згідно створеному стилю.

  1. Змініть текст змісту. Для цього: змініть назву 1-го розділу. Перейдіть на сторінку із змістом і зробіть клацання правою кнопкою миші і виберіть - Обновить поле. У вікні, що відкрилося, виберіть Обновить целиком - ОК. Зверніть увагу що текст змісту змінити не можна, тільки при зміні назви розділу.

  2. Змінити формат змісту. Для цього виділите повністю зміст і виконаєте команду: Вставка - Ссылка – Оглавление и указатели. Тут виберіть інший формат.

  3. Змінити нумерацію сторінок. Сторінка із змістом повинна бути під номером 2, для цього необхідно виконати: Вставка - Номера страниц - кнопка Формат - начать с 2 - ОК.

  4. Видаліть створений стиль. Для цього виконаєте: Формат - Стиль - вибрати створений стиль - кнопка Удалить.

Навчитися користуватися шаблоном Штампів для листів формату А4 . для цього: створіть новий документ, відкрийте документ Діловий лист і з нього скопіюйте інформацію в новий документ. В своєму документі проверте щоб сторінка із змістом була першою і встановите параметри сторінки: поля - верхнее - 1 см, нижнее - 3 см, левое - 3 см, правое - 1 см. Виконайте команду: Сервис - Шаблоны и нстройки - кнопка Присоеденить У вікні папки, що відкрилося, Шаблоны відкрити папку TAMPLATE і файл normal.dot - кнопка Добавить. У вікні, що відкрилося, відкрити TAMPLATE і файл normal.dot - ОК - ОК. Перед вами відкрилася панель Штампы для листов формата А4. Прогляньте всі кнопки. Вставте на першій сторінці із змістом штамп А4(40 мм), , на другому і всіх подальших А4(15 мм). (Для переходу на нову сторінку виконаєте Вставка - Розривши - з наступної сторінки).

  1. Збережіть документ в папці своєї групи під ім'ям МНОГОСТР_ДОК.

  2. Закрити документ і вийти з редактора.

  3. Оформити звіт і захистити роботу у викладача.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]