Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Оздоб7сем.ред Word.doc методичка.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
43.69 Mб
Скачать

Техніка виготовлення квілта та печворка:

1. − підбір лоскуту за кольоровою гамою;

2. − виготовлення схеми майбутнього квілту чи печворку на бумазі;

3. − виготовлення самого виробу(крій лоскуту, зшивання по малюнку

окремих фрагментів, вистьобування).

ЗАВДАННЯ № 21. Створення колекції одягу будь-якого типу (спортивний, потеплюючий, повсякденний, домашній), різностильового напрямку або колекції за певним асортиментом одягу: куртки, блайзери, жакети, пальто, анораки, юбки, сукні, сарафани та супутні їм аксесуари(торби, рюкзаки, валізи, головні убори). Використати техніку вистьобування «квілт» на одну з обраних або довільних тем: «Асиметрія у симетрії», «Де-жа-вю», «Автобан-квілт», «Пропорція з диспропорцією», «Кубізм-квілт», «Оптичні іллюзії», «Андеграунд-квілт», «Ситцеві логаритми», «Морін-квілт», «Сафарі-квілт», «Кантрі-квілт», «Сексі -квілт».

Матеріали та інструменти: м’який олівець, перо, чорна туш, папір формату А-2, А-3, А-4, пензлик, гуаш, акварель, сухий пензлик, пастель.

Студентам необхідно створити колекцію одягу з використанням техніки вистьобування квілт, на одну з обраних або довільних тем. Розташувати від 5 до 7 моделей одягу, на папері формату А-2, А-3, А-4, використовуючи при цьому перелічені матеріали та інструменти. Можливе застосовання технік енкаустики, монотипії, коллаж. Пропонується створити колекцію у п’ятновій, лініарній, лініарно-п’ятновій ескізній графіці застосовуючи при цьому кольорове або ахроматичне рішення колекції (Мал. 49).

Мал. 49. Квілт

Тема vіі. Особливості використання технік «буфи» та «креш»

Буфи – це об’ємне декорування одягу, від французського bouffer- надуватися, збільшуватися. «Buffoon», що означає − блазень (анг.). buffalо (буфало − підкреслення, перебільшення). Буфи − це зібрані у об’ємні та пишні складки і зборки частини одягу. Розташовані тісними рядами, буфи виготовляють по наміченим квадратам, стягуючи мілкими стібками по периметру вписаних кіл, настільки, наскільки випукло та об’ємно це потрібно. Периметр кола вибирається довільно.

ЗАВДАННЯ № 22. Створення колекції одягу будь-якого типу (ошатній, повсякденний, спортивний, потеплюючий, діловий), різностильового напрямку або колекції за певним асортиментом одягу (сукні, блузки, жакети, пальто, брюки, юбки, плащі) з використанням техники буфи на загальну тему «Музика та хореографія». Пропонується створення колекції одягу від вражень, які виникають під впливом музики та мистецтва танцю, що породжують нові образи та трансформують їх у певні композиційні ансамблі костюму: «Айседора Дункан», «Пріми у кав’ярні», «Аеро-Соломея», «Чарльстон-хоббі, «Брейк-данс з Бакстом», «Шахеризади та рок-н-ролл», «Російські сезони «де-жа-вю», «Кармен -сюіта», «Мода і танок», «Аргентинське танго», «Лебедине озеро», «Металевий рокк на подіумі», «Петрушка».

Матеріали та інструменти: м’який олівець, перо, чорна туш, папір формату А-3, А-2, А-4, пензлик, гуаш, акварель, сухий пензлик, пастель.

Студентам необхідно створити колекцію одягу з використанням техніки буфи, на одну з обраних або довільних тем. Розташувати від 5 до 7 моделей одягу, на папері формату А-2, А-3, А-4, використовуючи при цьому перелічені матеріали та інструменти. Пропонується створити колекцію у п’ятновій, лініарній, лініарно-п’ятновій ескізній графіці застосовуючи при цьому кольорове або ахроматичне рішення колекції та різні графічні техніки (Мал. 50, 51, 52, 53).