Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Оздоб7сем.ред Word.doc методичка.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
43.69 Mб
Скачать

Мал. 40. Кант

Мал. 41. Бейка

Мал. 42. Вишивка

Мал. 43. Вишивка

Мал. 44. Вишивка

Мал. 45. Тасьма рюш

Мал. 46. Фестони

МОДУЛЬ В. ОБ’ЄМНЕ ДЕКОРУВАННЯ ОДЯГУ

Тема VІ. Особливості використання технік

вистьобування

Печворк − лоскутна мозаїка. Печворк відомий з давнього часу у американських переселенців XVIIIст. Жінки зумисне зшивали шматочки тканини або розрізали на лоскут старий зношений одяг, збираючи різноманітні різнокольорові шматочки тканини, у різноманітні візерунки подібно мозаїці. В наш час печворк є актуальним видом декоративно-прикладного мистецтва. У стилі «печворк» виготовляють різноманітни речі та аксесуари: паски, торби, пано, покривала, скатертини, валізи, одяг будь-якого асортименту та призначення.

ЗАВДАННЯ № 20. Створення колекції одягу будь-якого типу (повсякденний, спортивний, потеплюючий, домашній, білизна) різностильового напрямку або колекції за певним асортиментом одягу (сукні, блузки, юбки, жакети, пальто, брюки) з використанням техніки вистьобування − печворк на загальну тему: «Інтер − печворк» або вільну тему. Пропонується створити колекцію одягу, дотримаючись колориту, мотивів, орнаментів, національних рис однієї з країн світу трансформуючи їх у колекцію сучасного актуального одягу: «Мексиканські прерії на вулицях Лондона», «Прибалтійська рапсодія», «Ситцеві частушки», «Аппачі сучасного міста», «Графічний печворк», «Party» з Шивою та Буддою», «Бавовняна ікібана».

Матеріали та інструменти: м’який олівець, перо, чорна туш, папір формату А-2, А-3, А-4, пензлик, гуаш, акварель, сухий пензлик, пастель.

Студентам необхідно створити колекцію одягу з використанням техніки вистьобування печворк, на одну з обраних або довільних тем. Розташувати від 5 до 7 моделей одягу, на папері формату А-2, А-3, А-4, використовуючи при цьому перелічені матеріали та інструменти. Можливе застосовання технік енкаустики, монотипії, коллаж. Пропонується створити колекцію у п’ятновій, лініарній, лініарно-п’ятновій ескізній графіці застосовуючи при цьому кольорове або ахроматичне рішення колекції (Мал. 47, 48).

Мал .47. Печворк

Мал. 48. Печворк

Квілт – означає вистьобувана ковдра у перекладі з англійської мови. Квілт, на відміну від печворка (який має 2 шари тканин), відрізняється тим, що має три шари тканин:1шар – поверхневий (зібраний малюнок з лоскуту), 2шар – прокладка (ватин, синтепон, пір’я, тефлон), 3шар − підкладка.