Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Випускна роб..doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
583.68 Кб
Скачать

1.4. Збір і аналітичне опрацювання матеріалу

Від правильної організації збору вихідних даних для випускної роботи залежить якість її виконання і практична значимість.

Велику роль в якісному виконанні випускної роботи відіграє успішно проведена учбово-виробнича практика. Перед студентами, які направляються на практику, поставлені завдання: по-перше, вони повинні набути навиків самостійної роботи на ділянках облікового процесу, і, по-друге, підібрати на підприємстві матеріали для виконання випускної роботи.

Збір матеріалу полягає не лише в тому, щоб відібрати на підприємстві матеріал згідно програми дослідження, зробити виписки із планової та звітної документації, скопіювати необхідні первинні документи та зведені регістри обліку, а в тому, щоб глибоко вивчити найбільш важливі, з точки зору випускної роботи, особливості виробничої діяльності підприємства. Якість випускної роботи визначається не кількістю використаних матеріалів, а якістю їх опрацювання, особливістю висновків і пропозицій, часткою самостійності опрацювання практичних матеріалів, елементами новизни, внесеними в випускну роботу. Не допускається механічне використання матеріалів підприємства без аналітичного опрацювання.

Самостійна робота студента під час практики повинна проявитись у виявленні недоліків в організації бухгалтерського обліку в ділянці, відповідно до теми випускної роботи, і визначенні пропозицій по її вдосконаленню.

В цілому робота по збору і опрацюванню матеріалу для випускної роботи повинна проводитись в наступному порядку:

1) загальне ознайомлення з підприємством, його структурними підрозділами, вивчення рівня техніки, технології, організації виробництва та організації і ведення бухгалтерського, оперативного та статистичного обліку;

2) ознайомлення з практичними матеріалами відповідно до теми випускної роботи; логічний відбір необхідних матеріалів та інформації, які будуть використані при написанні роботи (на даному етапі студент повинен виявити недоліки ведення обліку, відхилення від нормативних актів тощо).

Збір матеріалів розпочинається із ознайомлення з первинним обліком безпосередньо на місцях складання первинних документів. Після цього вивчається облік в бухгалтерії підприємства, включаючи контроль за досліджуваними процесами.

2. Вимоги до виконання випускної роботи

2.1. Структура випускної роботи

Пропонується наступна структура випускної роботи:

Назва розділів кількість сторінок

Вступ 2-3

1.Теоретичний огляд літературних джерел 20-25

2. Аналітична частина 20-25

3. Облікова частина 20-25

Висновки 4-8

Список використаної літератури 1-2

Додатки не обмежено

В процесі написання випускної роботи студент повинен показати вміння користуватися методикою дослідження окремих конкретних питань, що розглядаються.

При написанні роботи необхідно керуватись наступними вимогами:

1) правильно застосовувати теоретичні положення з бухгалтерського обліку, нормативні та законодавчі акти та зарубіжний досвід;

2) використовувати практичний матеріал при написанні аналітичної і облікової частини;

3) чітко формулювати висновки і пропозиції;

4) в додатках мають бути прикладені лише заповнені бланки бухгалтерських документів;

5) список використаної літератури має вміщувати лише опрацьовану студентом-випускником літературу.

Перед написанням випускної роботи на чистовий варіант, необхідно відредагувати текст, намітити розміщення ілюстративного матеріалу і вивчити правила оформлення випускної роботи.