Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Випускна роб..doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
583.68 Кб
Скачать

Загальні положення

Основне завдання при підготовці фахівців з бухгалтерського обліку полягає у забезпеченні найефективнішого застосування набутих знань на практиці.

Випускна робота є завершальним етапом в складному процесі формування фахівців високої кваліфікації, спроможних вирішувати конкретні завдання при організації і веденні бухгалтерського обліку і аудиту на підприємствах різних форм власності. Дані методичні рекомендації для виконання випускних робіт з бухгалтерського обліку і їх тематика, що розкриває сучасний стан і особливості обліку в сучасний період переходу економіки України до ринкових відносин, повинні сприяти підвищенню науково-теоретичного і практичного рівня студентів - майбутніх фахівців з обліку і аудиту.

Мета випускної роботи полягає в тому, щоб розширити і поглибити теоретичні знання і практичні навики самостійного узагальнення зібраного матеріалу по обраній темі.

У випускній роботі студент повинен показати вміння правильно використовувати теоретичні положення для успішного вирішення важливих господарських завдань з допомогою обліку , користуватись літературними джерелами, нормативно-довідковим і практичним матеріалом; давати критичну оцінку концепціям і підходам до економічних процесів і явищ, робити висновки і пропозиції по вдосконаленню обліку на основі проведених досліджень.

Випускні роботи можуть виконуватись як за вибором студентів, так і за заявками підприємств.

Мета даних методичних рекомендацій - надати студенту необхідну методичну допомогу в процесі виконання і захисту випускної роботи.

У процесі написання випускної роботи критично вивчається і узагальнюється діюча практика обліку, літературні джерела. Це означає, що необхідно не тільки описувати діючу практику і теорію питання, але й бачити їх недоліки і пропагувати шляхи їх усунення, а для цього треба вивчити з усіх сторін і у всіх взаємозв'язках те або інше явище таким, яким воно було в минулому, яким стало в теперішній час і які перетворення очікуються в майбутньому.

До випускної роботи пред’являються наступні вимоги: самостійність виконання, повнота викладення теоретичного матеріалу, критичний підхід до діючої практики організації облікового процесу, використання ілюстративного матеріалу. Самостійність виконання передбачає використання матеріалів літературних джерел і практичної роботи промислових підприємств. Не дозволяється переписування матеріалу без посилань на джерела.

В роботі всебічно розглядаються питання, наводяться різні точки зору на ту чи іншу проблему, вказуються позитивні і негативні моменти діючої практики обліку, даються висновки і пропозиції по покращенню методології і організації обліку по досліджуваній темі.

При виконанні роботи звертається увага на викладення матеріалу (граматика, синтаксис, редакція, стиль). Відповідальність за грамотне і чітке викладення інформації повністю покладається на автора роботи. Оформлення проводиться у відповідності з розробленим стандартом.

До випускної роботи можуть додаватись заповнені документи, бланки облікових регістрів, табуляграми, програми, алгоритми та інші матеріали, які через їх громіздкість недоцільно включати в основний текст.