Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Випускна роб..doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
583.68 Кб
Скачать

1. Зміст основних етапів виконання випускної роботи.

1.Вибір теми, визначення мети і об’єкта дослідження. 2.Визначення завдань дослідження і складання плану випускної роботи.

3. Вивчення і обробка літератури по темі випускної роботи.

4.Збір і аналітичне опрацювання матеріалу для випускної роботи.

5.Написання випускної роботи та її оформлення.

6.Підготовка до захисту і захист випускної роботи.

1.1. Вибір теми, визначення мети і об’єкту дослідження випускної роботи

Тема випускної роботи вибирається студентом згідно запропонованої тематики самостійно або з допомогою наукового керівника. В розділі даних методичних вказівок пропонується тематика випускних робіт з бухгалтерського обліку.

Вибір теми - це початок роботи над випускною роботою. Перш за все викладач-керівник знайомить студентів з тематикою робіт і конкретним змістом кожної теми, враховуючи особливості організації бухгалтерського обліку на базових підприємствах.

Як правило, основою закріплення теми випускних робіт є вільний вибір відповідно науковій зацікавленості і особистим здібностям студента.

Якщо по деяких темах бажають виконувати випускну роботу кілька студентів, то вирішує дане питання викладач-керівник по підготовці випускної роботи. При цьому, перевага надається тому із студентів, який має кращу підготовку по темі, а також враховуються ділові якості студента.

Студенти мають право запропонувати свою тему, якщо над нею вже працювали раніше, або якщо дослідження має теоретичне або практичне значення для підприємства, де вони проходять учбову практику або будуть працювати. В даному випадку студент повинен дати аргументовані пояснення щодо запропонованої ним теми і звернутись до керівника по питанню її затвердження. Будь-яке уточнення назви теми роботи або її заміна можливі тільки з дозволу наукового керівника. Не допускається виконання випускної роботи кількома студентами на тему однієї назви або по матеріалах одного і того ж підприємства.

Вибрана тема випускної роботи закріплюється за студентом по його особистій заяві, де вказується назва теми і базове підприємство, на матеріалах якого буде виконуватись робота.

По вибраній темі необхідно визначити тему і об’єкти досліджень. Це допоможе зосередитись на основних завданнях, поставлених перед студентом при виконанні випускної роботи і зібрати необхідну інформацію для розкриття теми.

Мета випускної роботи - систематизація, узагальнення, розширення і закріплення теоретичної підготовки, поглиблене вивчення і розробка окремого питання, і відповідно проведених досліджень, підготовка пропозицій по вдосконаленню організації і практики ведення бухгалтерського обліку на підприємстві.

Випускна робота повинна виконуватись на матеріалах підприємства і її результати повинні мати практичне значення.

Відповідно поставленої мети визначається об’єкт дослідження. Об'єктами можуть бути підприємства та їх підрозділи, галузі народного господарства, а також окремі види облікової роботи.

Студент повинен аргументувати вибрану ним тему, показати її актуальність, а також обумовити вибір об’єкта дослідження.