Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Випускна роб..doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
583.68 Кб
Скачать

1.2. Визначення завдань дослідження і складання плану випускної роботи

Правильне визначення мети випускної роботи дозволяє поставити завдання, які повинні вирішуватись в процесі її виконання.

Діяльність висококваліфікованого спеціаліста в сучасних умовах вимагає від нього вміння вчасно і якісно вирішувати економічні і організаційні питання, які виникають в практиці керівництва підприємством.

Для студентів, які навчаються по спеціальності "Облік і аудит", виконання випускної роботи зводиться до таких завдань:

1/систематизація, закріплення і розширення теоретичних і практичних навиків, вміння аналізувати господарську діяльність;

2/вміння використовувати надбані знання при вирішенні конкретних наукових, технічних, економічних і виробничих завдань в галузі бухгалтерського обліку;

3/розвиток навиків самостійної роботи і оволодіння методологією дослідження і експериментування при вирішенні поставлених проблем і питань;

4/самостійне вирішення практичних завдань;

5/виявлення підготовки студентів для самостійної роботи в сучасних умовах господарювання на підприємствах з різними формами власності.

Відповідно до мети і завдань досліджень випускної роботи, студент під керівництвом наукового керівника складає план і визначає терміни написання основних розділів і захисту роботи.

Після вибору теми складається план випускної роботи з метою ефективного використання робочого часу і визначення шляхів досліджень по даній роботі. План випускної роботи студенти складають самостійно і узгоджують з науковим керівником. Складання плану потребує попереднього вивчення наукової літератури та нормативних і законодавчих актів з обраної теми. До складання плану студенти повинні вивчити теоретичний матеріал лекцій, підручників з бухгалтерського обліку відповідно до теми дослідження, ознайомитись із статтями в журналах та інших фахових періодичних виданнях.

План повинен логічно пов’язуватись, тобто назви розділів повинні випливати з назви теми, а назви параграфів - з назви відповідних розділів. При розробці плану студентом і узгодженні з керівником окремі питання можуть уточнюватись, інші виключатись з плану або доповнюватись, розширюватись, вводитись в план. Уточнення плану в процесі виконання випускної роботи є необхідністю, обумовленою тим, що в процесі вивчення нових літературних джерел і практики ведення обліку на конкретному підприємстві відбувається переосмислення викладеного матеріалу.

План повинен визначати основні напрямки дослідження, послідовність викладення матеріалу для розкриття теми, розвиток змісту, логіку передачі знань.

Підготовлений самостійно студентом план випускної роботи дозволяє керівнику скласти уяву про рівень підготовки, про ступінь ознайомлення з літературою, про логіку і творчий потенціал студента.

Керівник випускної роботи може коректувати складений план, націлюючи студента на висвітлення певних питань, роблячи роботу більш конкретною і цілеспрямованою.

Після узгодження плану з керівником, складається графік виконання випускної роботи, в якому зазначаються терміни виконання окремих розділів і параграфів. Робочий план складається в 2-х примірниках, підписується студентом-виконавцем і керівником.