Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
технология поянилка готовая.docx
Скачиваний:
59
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
99.4 Кб
Скачать

Влаштування вимощення

Вимощення виконується навколо будинку на відстані 1 м. Вимощення повинне мати нахил від стіни. Вимощення виконується з асфальтобетонної суміші по ґрунту, ущільненому щебенем.

1.10 Вказівки з контроля якості.

При укладці елементів перекриття необхідно слідкувати за опиранням їх на несучі конструкції та схожості з площею опирання по проекту. Монтаж плит виконують за допомогою 4-х ґілкового стропу в точках указаних в проекті.

За контролем якості монтажу конструкцій слідкують за правильним виконанням технології виробництва робіт і послідовністю монтажу конструкції за проектом виробництва робіт.

Контроль здійснюється за виробництвом операцій та разгрузці, штабелюванню, зборці, стропові та за способом монтажу конструкції. Ведеться перевірка правильності проектних геометричних форм монтуємих будинків та споруд. Велику увагу уділяють якості монтажних стиків та кріплення елементів, особливо в зимовий час. Контролю підлягає монтажне зварювання, прочність закріплення болтів, правильність замонолічування, прочність закріплення болтів, правильність замонолічування і обігріву стиків. Усі помічені недоліки від проекту повинні тимчасово устранять.

1.11 Вказівки з правил безпеки праці.

На ділянці, де ведуться монтажні роботи, не допускається виконання інших робіт і перебування сторонніх облич. Забороняється виконувати роботи, зв'язані з перебуванням людей в одній секції на поверхах, над якими виробляється установка збірних конструкцій. Не допускається перебування людей на елементах під час їхнього підйому чи переміщення.

Під час перерви не допускається залишати підняті елементи конструкцій у висячому положенні.

Не допускається виконувати монтажні роботи на висоті у відкритих місцях при швидкості вітру 15 м/сек і більш, при ожеледі, грозі, тумані які виключають видимість у межах фронту робіт.

Не допускається перебування людей під монтажними елементами конструкцій до установки їх в проектне положення і закріплення. До початку монтажу необхідно установити порядок обміну умовними знаками між керуючим монтажем і машиністом.

У процесі монтажу конструкцій монтажники повинні знаходитись на раніше встановлених і надійно закріплених конструкціях чи засобах підмащення.

Для виконання монтажних робіт допускаються особи не молодше 18 років, які пройшли спеціальне навчання та мають медичний огляд.

Монтажники обовязково повинні мати засоби індивідуального захисту – монтажні пояси, каски, рукавиці.

Переходи з конструкції на конструкцію по трапам, дробинам з огородженням не менш 1м.

ЛІТЕРАТУРА

ДСТУ БА.2.4-4-99 Основні вимоги до робочої документації.

(ГОСТ 21.501-93)

ГОСТ 21.105-95 Нанесение на чертежах размеров и надписей.

ДБН України Ресурсні елементні кошторисні норми на

(ДБН Д.2.2-10-99) будівельні роботи. Видання офіційне. К. 2000.

Данилов Н.Н. Технология и организация строительного

Производства. М. Стройиздат, 1988.

Хамзин С.К. Технология строительного производства.

Карасев Л.К. М. Высшая школа, 1989.

Станевский Б.П. Справочник. Строительные краны.

К. Будивельник. 1989.

Гаевой А.Ф. Курсовое и дипломное проектирование.

Усик С.А. Промышленные и гражданские здания.

Л. Стройиздат, 1987.

Гайдар А.Ф. Строительно-монтажные работы. Нормы