Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
технология поянилка готовая.docx
Скачиваний:
59
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
99.4 Кб
Скачать

Улаштування покрівлі

Роботу починають з очистки поверхні від пилу та сміття. Для цього використовують стиснуте повітря, яке подасться компресором по шлангу. Основа повинна бути суха. Ґрунтування основи здійснюють розпиленням холодного ґрунтовачного складу за допомогою пневматичній установки. Ґрунтування виконують смугами шириною 3-4м. Роботи по улаштуванню рулонних покрівель складаються із підготовчих і основних процесів. Підготовчі процеси включають приготування мастики , ґрунтування і підготовки рулонних матеріалів. Основні - очистка і ґрунтування основи, наклейка рулонних матеріалів і улаштування захисного шару.

Рулонні матеріали, які повинні наклеюватися на гарячих мастиках, перед наклеюванням очищають від посипання, перематують і витримують у розгорнутому виді біля 24 годин. Улаштування покрівлі починають з укладання додаткових шарів на гребні і в розжолобках. Перед наклейкою рулони розгортують на покрівлі насухо і крейдою перекреслюють межу напуску полотнищ. Килим наклеюють послідовно, спочатку перший килим по усій поверхні захватки, потім після його перевірки, другий килим і т.д. Шар рулонних матеріалів склеюють між собою мастикою. Для захисту від старіння килим покривають шаром мастики товщиною не менш 2 мм, в яку зануряють дрібнозернистий гравій.

Улаштування столярних виробів

Віконні та дверні блоки влаштовують до початку оздоблювальних робіт. Дверні блоки у збірних панельних будинках влаштовують на місці, але у період оздоблювальних робіт дверні полотна знімають. Віконні та дверні блоки встановлюють в прорізи в процесі возведення стін, використовуючи для цього монтажні механізми, які є на об’єкті.

Зазор між стіною і коробкою проконопачують антисептованими тепло- і звукоізоляційними матеріалами. Коробки закріплюють після вивірки їх вертикальності і горизонтальності, а також збігу їх вертикальних і горизонтальних висей з заповненням других прорізів. Столярні вироби повинні бути доставлені на будівельний майданчик зібраними у блоки з навішеними на петлі віконними стулками і дверними полотнами. Приганяння і навіска перепльотів і дверей, якщо вони доставляються на майданчик поодинці, треба

вироблять по за прорізу до установлення в нього коробок. Після установлення коробок приганяння повинне бути перевірино. При цьому полотно двері або рама віконна повинна прилягати к четвертям по всьому периметру і щоб зазор по всьому периметру був 1-2 мм, необхідний для шару фарби. Підвіконня в прорізі камяних стін встановлюють до виконання штукатурних робіт.

Скління прорізів

Скління прорізів виконують до початку оздоблювальних робіт. Скління необхідно для захисту приміщень від влажної атмосфери та випадів. Скло на будівельний майданчик доставляють в контейнерах, які можуть комлектува-

тися склом різної величини, або склом одного розміру для скління вікон та

дверей в різних квартирах та секціях. Дверні рами склять кріпленням скла штапиками на замазки. До поставлення на місце скло обмазують замазкою по фальцу, після цього закріплюють штапик, між кромкою скла і бортом фальца залишають зазор 1,5-2 мм. В металевих перепльтах віконне скло закріплюють металевими штапиками на гвинтах або шпильках.