Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
технология поянилка готовая.docx
Скачиваний:
59
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
99.4 Кб
Скачать

1.9 Технологія виконання робіт не вказаних у техкарті Земляні роботи

Зрізку рослинного шару виконують бульдозером Д-271 з плануванням майданчика. Для цього визначають контур будинку в плані. Розбивку котловану починають з виноса та закріплення на місцевості основних вісей будинку, після чого навкруги котлована на відстані 2-3м. від його бровки паралельно розбивочним вісям встановлюють обноску. Розміри котловану поверху та контуру відмічають кілочками. Рослинний шар ґрунту відвозиться у відведені місця, де він складується та зберігається від розмиву та вивітрювання. Розробка котловану ведеться екскаватором Э-505 із зворотною лопатою з навантаженням ґрунту в транспорт та у відвал для зворотнього засипання пазух фундаменту. Після екскаваторної розробки виконується ручна

доробка ґрунту на глибину до 5см. Після монтажу фундаментів виконується

зворотня засипка та ущільнення ґрунту. Ущільнення ведеться шарами товщиною 30-40см.

Монтаж стрічкових фундаментів та цокольних панелей

Стрічкові фундаменти виконують з залізобетонних блоків з укладенням по них одного ряду цокольних панелей, які стають панелями стін підвалу.

Установці блоків передує розбивка вісей фундаментів, які починають з перенесення вісей будинків на основу. Для цього на обносці натягають осеві струни, за допомогою висків переносять перетину на дно котловану. Від цих точок відміряють проектні розміри фундаменту і закріплюють їх металевими штирями так, щоб дротяна причалка знаходилась на відстані 2-3 мм від грані фундаменту.

Монтаж блоків-подушок починають з укладки кутових блоків-подушок, які є маячними, а також проміжних маячних блоків на відстані близько 20м. між ними переважно в місцях примикання поперечних стін до повздовжніх. Проміжні блоки вкладаються послідовно від маячного кутового блоку до маячного проміжного. Монтаж ведуть за допомогою крану спосібом на весу. Після укладання цього ряду блоків-подушок перевіряють правильність їх положення за допомогою теодоліта чи відвісу. Послідуючий ряд стрічкових фундаментів монтують з цокольних панелей на розчині з заповненням горизонтальних та вертикальних швів. Монтаж цокольних панелей такий самий, як і монтаж стінових панелей.

Монтаж стінових панелей

Монтаж стінових панелей ведеться на розчині, який укладають на нижестоячу панель рівним шаром, з урахуванням забезпечення повного заповнення горизонтального шва. Панель при підйомі утримують від розкачування за допомогою відтяжок. Стінові панелі монтують методом вільного монтажу - панель встановлюють на перекриття. Після прикінцевої виверки стінової панелі її закріпляють в проектному положені шляхом зварювання закладних деталей. Панелі зовнішніх і внутрішніх стін монтують засібом на вісу за допомогою крану. В залежності від розміру панелей їх

стропують 2-х або 4-х гілковим стропом. Перед монтажом несучих панелей визначають і закріплюють на поверху монтажний горіхонт і наносять риски, визначаючи положення вертикальних швів і площини панелей. Монтаж зовнішніх панелей починають з установлення панелей найбільш віддалених від крана стіни, потім встановлюють внутрішні стіни і останніми панелі зовнішній повздовжній стіни, близький до крану. Внутрішні панелі встановлюють на розчин, який після виверки панелі за допомогою подштонки монтажники ущільннюють з обох її сторін.